Uber Eats bezorgt nu ook marijuana

Dieter Blarinckx-17 oktober 2022 om 16:31

Groot nieuws uit de food delivery service, want voor het eerst in de geschiedenis is het mogelijk om op een legale manier marijuana te bestellen via Uber Eats. Maar dat kan voorlopig enkel in Toronto, Canada.

Vanaf begin deze week kunnen inwoners van de Canadese stad Toronto gewoon marijuana bestellen via de populaire bezorgdienst Uber Eats.

Uber gaat er immers een samenwerking aan met het online marihuanaplatform Leafly, waardoor mensen nu gewoon hun bestelling kunnen doorgeven via de app en thuis kunnen laten bezorgen. De enige vereiste? Je moet 19 zijn.

Uber wil met deze actie de illegale cannabismarkt aanpakken, en tonen dat het ook gemakkelijk op de meest legale manier kan.

"Eerst en vooral zien we dit als een cruciaal onderdeel om rijden onder invloed te ontmoedigen, en ten tweede is dit gewoon een ander initiatief dat kan helpen de illegale cannabismarkt te bestrijden, die momenteel nog steeds meer dan 40% van de cannabisverkoop in Ontario uitmaakt," klinkt het bij Lola Kassim, CEO van Uber Eats Canada.

Voorlopig is nog niet geweten over Uber ook plannen heeft om dit verder uit te rollen in de rest van de wereld.

'The Sims 4' heeft nu ook transgender-Sims

Dieter Blarinckx-02 februari 2023 om 20:09

Groot nieuws uit de gamingwereld want een van de meest succesvolle en populaire franchises, 'The Sims', heeft nu ook transgender-Sims toegevoegd aan 'The Sims 4'.

Wie vanaf deze week ‘The Sims 4’ speelt, kan er dus voor kiezen om zijn/haar/hun Sim transgender te maken. Het zat er al langer aan te komen, maar eindelijk heeft de populaire franchise de nodige update doorgevoerd.

Wie voor een transgender-Sim kiest, zal merken dat de transgender-mannen dan ook littekens hebben nadat ze hun borsten lieten verwijderen. Maar dat is niet alles, want vanaf de update kan je bij de kledij nu ook borstbinders en shapewear kiezen.

De makers van de gamefranchise willen zo inclusiever zijn en er zijn voor écht iedereen. Zo voegden ze ook hoorapparaten voor slechthorenden en glucosemeters voor mensen met diabetes toe aan de update.

Well done guys!

Iraans koppel opgepakt door dans in het openbaar

Dieter Blarinckx-02 februari 2023 om 17:26

Shocking nieuws uit Iran, want daar is een jong koppel opgepakt dat danste in het openbaar. Ze plaatsten de beelden online en werden meteen opgepakt door de lokale autoriteiten.

Astiyazh Haghighi (21) en haar verloofde Amir Mohammad Ahmadi (22) dansten in de video voor de Azadi-toren. Die toren staat bekend als de “vrijheidstoren”, maar dat blijkt toch niet helemaal te kloppen. Vrouwen mogen in Iran immers niet dansen in het openbaar en zijn verplicht om een hoofddoek te dragen. In de video is te zien hoe Astiyazh danst en géén hoofddoek draagt.

Al in november werden de beelden verspreid en werd het koppeltje opgepakt. Nu zitten ze dus voor vijf jaar in de cel. Ze werden veroordeeld voor het promoten van corruptie, prostitutie en propaganda.

Check de onschuldige beelden hieronder:

Ontdek meer