Gedaan met wafelverkoop, tijd om geld in te zamelen met wijn!

Lola Obasuyi Van Acker-14 oktober 2022 om 15:30

Pannenkoekenbak, wafelverkoop of zakjes snoep maken om geld in te zamelen; elke jeugdbeweging, sportvereniging of zesdejaars kent het wel. Maar, er is nu een nieuwe manier op de markt, wine crowdselling. Met The Grape House kan je je eigen webshop maken in minder dan vijf minuten en een hele wijnverkoop op poten zetten. Én, het is volledig gratis.

Kan jouw vereniging wel een extra zakcentje gebruiken dit jaar? Dan kan je met je wijnverkoop tot €4 winst maken per fles. Verlies kan je niet maken want het is volledig gratis om je wijnverkoop op te starten. Het enige wat jullie moeten doen is de webshop online zetten, de wijn kiezen en promo maken voor je verkoop. The Grape House doet de rest! Gemiddeld maken organisaties tot €1000 winst op de hele verkoopactie. Dat klinkt niet mis! 🍷

Alle stappen van de wijnverkoop nog eens op een rijtje:

TAGMAG heeft ook nog iets speciaals in petto voor de organisatie met de grootste wijnverkoop. Lijkt deze uitdaging iets voor jouw vereniging? Klik dan hier voor meer informatie. Succes en... wijnen wijnen wijnen!

Zien: McDonald’s zet hometrainers in restaurants

Dieter Blarinckx-30 november 2022 om 12:32

Fastfoodketen McDonald’s heeft in sommigen van hun vestigingen hometrainers gezet, zodat je die heerlijke, vettige Big Mac er weer meteen af kan trainen!

Op TikTok werden de nieuwe hometrainers al meteen gespot. We zien een vrouw die op haar gemak bij McDo een hamburger eet terwijl ze op de hometrainer zit. De video is al van 2021, maar is pas nu viraal aan het gaan. Zo zit ‘ie nu al aan 3.7 miljoen likes en meer dan 300 duizend shares.

De hometrainers staan momenteel enkel in vestigingen in China en voorlopig is nog niet geweten of McDo ook plannen heeft om deze naar Europa te brengen.

Ook even ter handig info: een Big Mac van McDo bevat zo’n 550 calorieën. Dat wil zeggen dat je ongeveer een uurtje op de hometrainer moet zitten om deze te verbranden.

Check de TikTok hier:

Driekwart van de jongeren eet soms insecten

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 17:23

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat één op de drie Vlamingen (en drie op de vier Vlaamse jongeren) ooit insecten hebben gegeten. Het is te zeggen: ze aten ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten.

Enkele studenten van Voedings- en Dieetkunde van Odyssee Hogeschool in Gent, onderzocht of Vlaamse jongeren frequent in aanraking komen met voedingsproducten op basis van insecten. Dat deden ze in het kader van de eiwit-shift. Ze willen nu jongeren warm maken om meer voedsel op basis van insecten te kopen en te consumeren:

“Veel van de deelnemers die nog nooit insecten hadden gegeten, zouden er wel voor openstaan," aldus de studenten. Het onderzoek toonde aan dat maar liefst drie op vier Vlaamse jongeren (18 tot 25) wel eens insecten durft te eten.

Misschien toch maar eens een broodje krekel overwegen? ;-)

Ontdek meer