Gynaecoloog veroordeeld voor verkrachting van zes vrouwen

Sofie Verbeeck-12 oktober 2022 om 09:30- Foto:

Photo by Romina Farías on Unsplash

Een gynaecoloog uit Turnhout van 58 jaar is veroordeeld voor de verkrachting van patiënten. Daarvoor kreeg hij een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 3 jaar met uitstel.

Gynaecoloog Ben V.R. heeft in totaal van acht patiënten klacht gekregen omdat hij seksuele handelingen uitvoerde die niet tot het gynaecologisch onderzoek behoorden. Hij is voor zes van de acht klachten veroordeeld. De eerste twee klachten kwam in 2014 en 2015 maar het duurde tot 2018 vooraleer de gynaecoloog werd ontslagen.

Op de website van HLN is een video te zien waarin één van de slachtoffers haar verhaal doet. Daarin vertelt ze hoe ze op handen en knieën moest zitten terwijl de gynaecoloog de clitoris stimuleerde en zijn vinger inbracht in de vagina. Volgens Ben V.R. doet hij dat om vrouwen af te helpen van pijn tijdens de penetratie.

Dan toch geen Legoland in Charleroi

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 13:45

Droevig nieuws voor de pretparkfans die zaten te hopen op een Belgische vestiging van Legoland, want vandaag werd bekendgemaakt dat die plannen niet meer doorgaan. De Belgische vestiging in Charleroi komt er dus niet.

“De groep Merlin heeft ons meegedeeld dat ze niet langer het Belgische Legoland-park wil bouwen op de oude Caterpillar-site in Gosselies”, bevestigde de Waalse miners van Economie Willy Borsus aan de nationale pers. Er lagen dus wel degelijk plannen op tafel om een Belgische vestiging van Legoland te bouwen bij Charleroi, maar dat valt nu dus in het water.

Waarom het project niet doorgaat, wordt niet meegedeeld. Al vermoeden veel bronnen dat het schoentje wringt rond het kostenplaatje van zo’n pretpark. De kosten werden immers geschat op zo’n 400 miljoen euro.

Wie toch zo’n Legoland eens zelf wil bezoeken, kan terecht in Denemarken, Duitsland, Groot-Brittanië, Florida (VS), New York (VS), Californië (VS), Dubai, Maleisië, Zuid-Korea en Japan.

Nieuw-Zeeland gaat jongeren met liefdesverdriet helpen

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 10:25

De regering van Nieuw-Zeeland heeft zopas groot nieuws bekendgemaakt. Ze willen immers Nieuw-Zeelandse jongeren met liefdesverdriet gaan helpen. Dat doen ze met de campagne ‘Love Better’.

Hoe gaan ze dat net doen? Wel, via video’s, artikels en podcasts willen ze jongeren met een gebroken hart gaan bereiken. Ze zullen daarnaast ook een platform oprichten waar jongeren openlijk en in een veilige omgeving over hun gevoelens kunnen praten met een professional. Er zal een budget van zo’n 3,7 miljoen worden vrijgemaakt voor de ‘Love Better’-campagne.

Het initiatief komt er nadat een peiling bewees dat 87% van de 16- tot 24-jarigen die al een relatie hadden, ook te maken kreeg met heel wat liefdesverdriet. Dat resulteerde dan ook in gevolgen zoals zelfverminking, depressie, wraakgevoelens en soms zelfs stalking.

Met ‘Love Better’ hoopt Nieuw-Zeeland een luisterend oor te bieden en er te zijn voor de jongeren.

Ontdek meer