Gynaecoloog veroordeeld voor verkrachting van zes vrouwen

Sofie Verbeeck-12 oktober 2022 om 09:30- Foto:

Photo by Romina Farías on Unsplash

Een gynaecoloog uit Turnhout van 58 jaar is veroordeeld voor de verkrachting van patiënten. Daarvoor kreeg hij een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 3 jaar met uitstel.

Gynaecoloog Ben V.R. heeft in totaal van acht patiënten klacht gekregen omdat hij seksuele handelingen uitvoerde die niet tot het gynaecologisch onderzoek behoorden. Hij is voor zes van de acht klachten veroordeeld. De eerste twee klachten kwam in 2014 en 2015 maar het duurde tot 2018 vooraleer de gynaecoloog werd ontslagen.

Op de website van HLN is een video te zien waarin één van de slachtoffers haar verhaal doet. Daarin vertelt ze hoe ze op handen en knieën moest zitten terwijl de gynaecoloog de clitoris stimuleerde en zijn vinger inbracht in de vagina. Volgens Ben V.R. doet hij dat om vrouwen af te helpen van pijn tijdens de penetratie.

Driekwart van de jongeren eet soms insecten

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 17:23

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat één op de drie Vlamingen (en drie op de vier Vlaamse jongeren) ooit insecten hebben gegeten. Het is te zeggen: ze aten ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten.

Enkele studenten van Voedings- en Dieetkunde van Odyssee Hogeschool in Gent, onderzocht of Vlaamse jongeren frequent in aanraking komen met voedingsproducten op basis van insecten. Dat deden ze in het kader van de eiwit-shift. Ze willen nu jongeren warm maken om meer voedsel op basis van insecten te kopen en te consumeren:

“Veel van de deelnemers die nog nooit insecten hadden gegeten, zouden er wel voor openstaan," aldus de studenten. Het onderzoek toonde aan dat maar liefst drie op vier Vlaamse jongeren (18 tot 25) wel eens insecten durft te eten.

Misschien toch maar eens een broodje krekel overwegen? ;-)

De NMBS staakt volgende week drie dagen

Dieter Blarinckx-25 november 2022 om 13:34

Neem jij de trein naar school of het werk? Dan moet je volgende week goed opletten, want de NMBS zal namelijk drie dagen gaan staken!

De nieuwe staking van de NMBS zal heel wat hinder veroorzaken. Vanaf maandagavond 28 november om 22 u tot en met donderdag 1 december staakt een groot deel van de NMBS. Hierdoor zullen veel treinen ook niet meer rijden.

De werknemers willen meer geld en meer personeel om zo de werking van de NMBS te verbeteren. Er zijn de laatste weken en maanden al veel onderhandelingen geweest, maar die draaiden nog niet op veel uit.

Check zeker de dag voor je vertrekt de website van NMBS of de app op je smartphone!

Ontdek meer