Er komt een kerstspecial van ‘Dertigers’

Dieter Blarinckx-11 oktober 2022 om 19:51- Foto:

Eén - VRT

Wie fan is van het populaire VRT-programma ‘Dertigers’ gaat nu een gat in de lucht springen. VRT heeft namelijk aangekondigd dat ze een laatste keer zullen samenkomen voor een heuse kerstspecial!

Wat het verhaal net zal zijn en wanneer de aflevering precies wordt uitgezonden, is op dit moment helaas nog niet geweten. Wél weten we al dat de originele en voltallige cast terugkeert. Denk dus aan Yemi Oduwale (Elias), Kristof Goffin (Alexander), Evelien Van Hamme (Tinne), Tom Dingenen (Bart), Ellen Verest (Nora), Kim Van Oncen (Saar) en Yannick De Coster (Pieter)!

Het is dus officieel de laatste keer dat we deze cast aan het werk zien, want het volgende seizoen bevat een compleet nieuwe cast met nieuwe verhalen op een nieuwe locatie.

Stay tuned dus voor updates rond deze kerstaflevering!

Flo Windey trekt de grens in nieuwe 'faqda'-reeks

Karen Luiken-20 maart 2023 om 11:31

Flo Windey gaat voor een nieuw seizoen van ‘faqda’ weer op zoek naar moeilijk bespreekbare onderwerpen. Dit keer richt ze zich op vier verschillende thema’s, waar ‘consent’ (oftewel wederzijdse toestemming) er één van is.

Hoe trek je een grens? Die vraag staat centraal in de eerste aflevering van een nieuw seizoen van de ‘faqda’-reeks. Flo gaat op zoek naar wat consent juist is en wat niet. Ze trekt de straat op en vraagt voorbijgangers wat consent voor hen betekent.

"Consent is voor mij essentieel. Niet weg te denken”, zegt Flo. “Ik heb een paar ervaringen gehad waar mensen geen toestemming vroegen en over mijn grenzen gingen en dat heeft mij zo slecht doen voelen dat ik niet anders kon doen dan mij er nu nog meer over uit te spreken. Want ik wil me nooit meer zo shit voelen."

Het nieuwe seizoen van ‘faqda’ is vanaf nu te zien op VRT MAX.

'De Mol' van start: dit mag je niet gemist hebben

Karen Luiken-20 maart 2023 om 07:44

Na maanden wachten is het nieuwe seizoen van 'De Mol' eindelijk van start gegaan. Met tien nieuwe deelnemers, waarvan de eerste negen zich in de voorbije weken al bekendmaakten. Gisteren werd duidelijk dat niemand minder dan BV'er Matteo Simoni de tiende deelnemer is. In onderstaande fragmenten is te zien hoe hij zichzelf onthult, hoe hij zijn eerste opdracht krijgt, vertelt hij hoe hij onopgemerkt in Arizona kwam én krijgen we te zien hoe hij het programma in de eerste aflevering alweer moet verlaten.

Ontdek meer