Koppel vindt 850.000 euro onder keukenvloer

Sofie Verbeeck-10 oktober 2022 om 10:00- Foto:

Photo by Dan Dennis on Unsplash

In het Engelse Ellerby vond een koppel onder hun keukenvloer een echte schat, namelijk een pot met 260 gouden munten. De munten werden geschat en uiteindelijk verkocht voor 850.000 euro.

Stel je eens voor, je gaat je keuken renoveren en bij het uitbreken van de vloer vind je opeens een enorme schat. Dat overkwam een Engels koppel uit Ellerby in 2019. Ze vonden een pot met gouden munten die afkomstig waren uit de achttiende eeuw.

Ze hebben de munten laten schatten en volgens de veilingmeester waren ze tussen de 228.000 en 285.000 euro waard. Maar door de enorme belangstelling zijn de munten uiteindelijk verkocht voor 850.000 euro. Het koppel wenste anoniem te blijven.

Haai gespot bij kust Gran Canaria, strand gesloten

Karen Luiken-17 juni 2024 om 09:30- Foto:

Photo by Marcelo Cidrack on Unsplash

Ga je deze zomer naar Gran Canaria? Lees dan vooral niet verder als je zorgeloos van je vakantie wilt kunnen genieten. Een strand op het eiland is tijdelijk gesloten nadat er in het water een twee meter lange haai is gespot. Dat meldt Mirror.

Het gaat om het strand Melenara Beach aan de oostkant van het eiland. Verschillende mensen lagen in het water toen de haai langs zwom. “De strandwacht begon op zijn fluitje te blazen en gaf aan dat iedereen uit het water moest komen”, aldus een meisje volgens Mirror. “Ik keek om me heen en zag een vin.” Een vriend van het meisje dat er ook bij was, zegt: “Toen we de vin boven het water uit zagen steken, zijn we zo snel mogelijk uit het water in de richting van het strand gegaan.”

De haai blijkt een hamerhaai te zijn. Hulpdiensten hebben het dier proberen te lokaliseren, maar dat is tot nu toe nog zonder resultaat. Het is niet duidelijk hoe lang het strand gesloten blijft.

Natte week met (heel) veel regen verwacht

Karen Luiken-17 juni 2024 om 06:17- Foto:

Photo by Max on Unsplash

Zomer in aantocht? Nee, nog steeds niet. Het wordt deze week wederom een natte bedoeling. VRT meldt dat we de komende dagen een maandhoeveelheid aan neerslag kunnen verwachten.

Deze week kan er zo’n 70 liter water per vierkante meter vallen. Dinsdag en donderdag worden de natste dagen met felle buien en veel regen op sommige dagen, maar ook maandag en vrijdag blijft het nat. Volgens Binnenlandse Zaken is er zelfs risico op een storm of wateroverlast.

Blijft het de komende tijd zo slecht? Hopelijk niet. Hoe het er nu uitziet, maken de vele regenwolken volgende week hoogstwaarschijnlijk plaats voor meer zon en gaan de temperaturen een tikkeltje omhoog.

Ontdek meer