De hype voor de winter: warme Aperol

Dieter Blarinckx-07 oktober 2022 om 14:51

De koude(re) dagen staan weer voor de deur en online is er nu al een nieuwe en lekkere trend opgedoken die misschien wel eens dé nieuwe hype voor de winter zou kunnen worden!

De warme Aperol werd vorig jaar al eens uitgetest tijdens de feestdagen, maar dit jaar zou de warme variant van het populaire zomerdrankje misschien wel eens kunnen boomen! Want zeg nu zelf, een fris glas witte wijn of mojito in de winter smaakt minder goed. En daarom is de warme Aperol misschien wel wat voor jou!

En eigenlijk is het héél simpel: in plaats van het te serveren met ijsklontjes en schijfjes sinaasappel, verwarm je de ingrediënten voor deze Aperol.

Wat heb je net allemaal nodig voor deze winterse Aperol-variant?

  • 300 ml Aperol
  • 500 ml appelsap
  • 750 ml droge witte wijn
  • 3-4 el sinaasappelsiroop
  • 1 biologische sinaasappel

Snij de sinaasappel in plakjes en bak vervolgens alles in de pan op een middelhoog vuur. Let er wel op dat het mengsel niet aan de kook geraakt!

Als ‘ie klaar is, kan je de Aperol serveren in glazen of echte winterse mokken. Garneren kan je dan met een schijfje sinaasappel of een kaneelstokje.

Schol!

Sint-Truiden heeft eerste slimme wijnautomaat in Vlaanderen

Dieter Blarinckx-29 mei 2023 om 08:05- Foto:

wijnonline.be

De Limburgse stad Sint-Truiden heeft met trots de allereerste slimme wijnautomaat voorgesteld. Het is een idee van de Truiense wijnhandel Verivino en Tops Vending. Mensen kunnen er dus letterlijk wijn uit de automaat halen.

Wie last minute toch nog ene leuk feestje organiseert en geen wijn meer in huis heeft, kan voortaan terecht bij deze nieuwe wijnautomaat in hartje Sint-Truiden. De automaat heeft een brede selectie van gekoelde kwaliteitswijnen, maar ook een exciting verrassingspakket! Daarnaast is het zelfs mogelijk om online te bestellen en dan gewoon af te halen aan de automaat!

"Het zonnetje schijnt en je beslist om wat vrienden op te trommelen voor een barbecue-feestje. Maar de wijn is op... Dan kan je even langs onze automaat van Verivino om een keuze te maken uit het samengestelde assortiment. Wit, rood, rosé of bubbels: je vindt ze in de prijsrange van 6 tot 45 euro. Je kunt eenvoudig door het assortiment bladeren, de perfecte fles selecteren en met behulp van de QR-code alle informatie opvragen”, klinkt het bij Verivino aan Het Belang van Limburg.

Als het een succes wordt zijn ze van plan om de automaat ook op andere locaties te gaan testen.

McDonald's brengt Wacko Guaco burgers terug

Karen Luiken-23 mei 2023 om 08:21

Het is smullen geblazen bij McDonald’s. De fastfoodketen brengt vanaf vandaag de populaire Wacko Guaco burgers terug op het menu.

De Wacko Guaco burger is er in drie verschillende versies: met kip, rundvlees of veggie. Verder bestaat de lekkernij ook nog uit een zacht broodje, sneetje cheddar, verse sla, gefrituurde uitjes, een Pico de Gallo-salsamix, Pico de Gallo saus en uiteraard guacamole. Om het feest helemaal compleet te maken, kan de burger vergezeld worden door de Smokey Chili Tomatoes McFlavor Fries. Dit gerecht is voorzien van frietjes met chipotle saus, Pico de Gallo-salsamix en verse tomaatjes.

Proeven? Je hebt tot 7 augustus de tijd. Na die datum verdwijnt het gerecht (helaas) weer van de menukaart.


Ontdek meer