Efteling wordt grotendeels rookvrij

Dieter Blarinckx-01 oktober 2022 om 08:40

Groot nieuws uit de pretparkwereld want het Nederlandse pretpark Efteling heeft aangekondigd dat ze vanaf 14 november grotendeels rookvrij zullen zijn. Roken mag dan alleen nog in één van de tien aangewezen zones.

Wie vanaf 14 november nog een sigaret opsteekt in de rookvrije zones, riskeert een fixe boete.

"We vinden het belangrijk dat we een veilige en gezonde plek zijn voor iedereen. We zijn een familiepark en er komen heel veel kinderen. Die willen we niet confronteren met rokende mensen, we krijgen daar ook klachten over binnen", klinkt het bij de woordvoerder van het park aan de Nederlandse pers.

Er komen tien rookzones verspreid over het park. Daarbuiten is roken verboden. "We denken dat dit een goede oplossing is voor rokende mensen. We willen rokers niet uitsluiten en toegankelijk zijn voor iedereen."

"Er zullen mensen zijn die het er niet mee eens zijn, maar wij denken dat dit past bij de Efteling. Medewerkers en beveiliging gaan gasten erop aanspreken zodra ze zien dat er nog gerookt wordt en vragen of ze naar de rookplekken willen gaan. Het is afwachten hoe dat gaat lopen, maar ik ga er vanuit dat het goed gaat komen."

De NMBS staakt volgende week drie dagen

Dieter Blarinckx-25 november 2022 om 13:34

Neem jij de trein naar school of het werk? Dan moet je volgende week goed opletten, want de NMBS zal namelijk drie dagen gaan staken!

De nieuwe staking van de NMBS zal heel wat hinder veroorzaken. Vanaf maandagavond 28 november om 22 u tot en met donderdag 1 december staakt een groot deel van de NMBS. Hierdoor zullen veel treinen ook niet meer rijden.

De werknemers willen meer geld en meer personeel om zo de werking van de NMBS te verbeteren. Er zijn de laatste weken en maanden al veel onderhandelingen geweest, maar die draaiden nog niet op veel uit.

Check zeker de dag voor je vertrekt de website van NMBS of de app op je smartphone!

Rode Kruis stopt met gekende stickerverkoop

Dieter Blarinckx-25 november 2022 om 13:24- Foto:

Rode Kruis Vlaanderen

Voor velen is het een jaarlijkse traditie geworden, maar daar komt volgend jaar een eind aan. Het Rode Kruis heeft namelijk bekendgemaakt dat ze stoppen met de iconische stickerverkoop.

Al meer dan 62 jaar verkoopt Rode Kruis ieder voorjaar stickers ten voordele van de lokale afdelingen. En daar gaan ze nu mee stoppen. Het is te zeggen: ze gaan de gekende stickers vervangen door pleisters. Dat maakten ze bekend in een persbericht:

“De tijd was rijp voor iets nieuws. En met de pleisters kiezen we voor een bruikbaar product, dat tegelijk ook een duidelijke link met een van onze activiteiten heeft.”

De eerste pleisters van 2023 zullen de Smurfen hebben als thema, en dat is nostalgisch want de eerste stickers waar er figuurtjes op werden gezet, waren ook met de Smurfen!

De pleisterverkoop dan plaatsvinden tussen 20 april en 4 mei 2023.

Ontdek meer