Cute: drie poema's geboren in Pairi Daiza

Dieter Blarinckx-26 september 2022 om 18:01

Wie toe is aan wat vertederend en schattig nieuws, leest best even verder. In Pairi Daiza zijn namelijk drie nieuwe poema’s geboren. En ja hoor, er zijn foto’s gedropt!

Hopi, Dakota en Apache werden geboren op 6 juni, maar werden nu pas officieel voorgesteld nadat mama Cheyenne hun eerst afzonderlijk opvoedde. Zo gaat dat namelijk in het wild ook: de mama zorgt eerst voor de jongen (zo’n drie maanden ongeveer) om ze klaar te stomen om geïntegreerd te worden in de dierenmaatschappij.

De kleintjes zijn sinds kort aan het kennismaken met het reilen en zeilen van het park en natuurlijk ook met hun biologische vader Cherokee.

De bezoekers van Pairi Daiza kunnen Hopi, Dakota en Apache binnen enkele weken bewonderen in hun territorium dat zich bevindt in het parkdeel ‘The Last Frontier’.

Driekwart van de jongeren eet soms insecten

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 17:23

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat één op de drie Vlamingen (en drie op de vier Vlaamse jongeren) ooit insecten hebben gegeten. Het is te zeggen: ze aten ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten.

Enkele studenten van Voedings- en Dieetkunde van Odyssee Hogeschool in Gent, onderzocht of Vlaamse jongeren frequent in aanraking komen met voedingsproducten op basis van insecten. Dat deden ze in het kader van de eiwit-shift. Ze willen nu jongeren warm maken om meer voedsel op basis van insecten te kopen en te consumeren:

“Veel van de deelnemers die nog nooit insecten hadden gegeten, zouden er wel voor openstaan," aldus de studenten. Het onderzoek toonde aan dat maar liefst drie op vier Vlaamse jongeren (18 tot 25) wel eens insecten durft te eten.

Misschien toch maar eens een broodje krekel overwegen? ;-)

De NMBS staakt volgende week drie dagen

Dieter Blarinckx-25 november 2022 om 13:34

Neem jij de trein naar school of het werk? Dan moet je volgende week goed opletten, want de NMBS zal namelijk drie dagen gaan staken!

De nieuwe staking van de NMBS zal heel wat hinder veroorzaken. Vanaf maandagavond 28 november om 22 u tot en met donderdag 1 december staakt een groot deel van de NMBS. Hierdoor zullen veel treinen ook niet meer rijden.

De werknemers willen meer geld en meer personeel om zo de werking van de NMBS te verbeteren. Er zijn de laatste weken en maanden al veel onderhandelingen geweest, maar die draaiden nog niet op veel uit.

Check zeker de dag voor je vertrekt de website van NMBS of de app op je smartphone!

Ontdek meer