VRT zet geschrapte ‘De Kampioenen’-afleveringen terug

Dieter Blarinckx-26 september 2022 om 17:55

Na grote commotie en ophef na het schrappen van enkele afleveringen van de populaire serie ‘F.C. De Kampioenen’, komt VRT nu terug op die beslissing. Ze hebben de bewuste afleveringen terug online gezet, met een disclaimer weliswaar.

Vanaf nu zal VRT afleveringen met inhoud die niet langer strookt met de huidige normen en waarden, een disclaimer meegeven in plaats van ze te schrappen. De fans maar ook de cast van de ‘F.C. De Kampioenen’ reageren enthousiast op die beslissing.

De beruchte afleveringen die niet meer politiek correct zijn of niet langer stroken met de huidige normen en waarden krijgen vanaf nu volgend bericht mee:

"Dit programma kan achterhaalde stereotypes of taal bevatten. Het wordt aangeboden zoals het destijds is gemaakt en voldoet mogelijk niet meer aan de huidige normen en waarden van de Vlaamse samenleving. Door hierop te wijzen, willen we bijdragen aan een open debat en een inclusieve samenleving."

De bewuste afleveringen zullen niet meer op tv verschijnen, maar zullen wel online te zien zijn via VRT MAX.

'De Mol': deze fragmenten mag je niet gemist hebben

Karen Luiken-22 april 2024 om 07:44

En wéér een aflevering van 'De Mol' zit erop. Er kwam heel wat voorbij: van mamabezoek tot een belangrijke vraag en van bijzonder gedrag tot een nieuwe afvaller. Dit mag je niet gemist hebben.

Mama's stellen belangrijke vraag aan hun kinderen
Nu de kandidaten herenigd zijn met hun mama's in Sicilië, kon de gekende vraag niet ontbreken. Is hun kind de mol?

De eerste reactie van de afvaller
Hoe heeft de vijfde afvaller van 'De Mol' het avontuur beleefd? Dit is de allereerste reactie na de exit.

Zien: mamabezoek voor kandidaten in 'De Mol'

Karen Luiken-21 april 2024 om 11:18

Nog voordat de kandidaten uit het huidige seizoen van ‘De Mol’ op reis vertrokken voor het grote avontuur, kregen ze te horen dat hun mama’s op bezoek zullen komen in Sicilië. Hoe ze daarop reageerden? “Oh nee, daar ga je mee afzien”, klinkt het in onderstaande video.

Ontdek meer