Maak kennis met Snickles: een combi van Snickers en augurk

Karen Luiken-13 juli 2021 om 05:00

Zin om in de keuken te staan? Het internet staat vol met leuke recepten. Van het ene begin je spontaan te kwijlen, een ander recept kan juist voor kotsneigingen zorgen. Een gerecht dat nu viral gaat op TikTok, valt ongetwijfeld in de laatste categorie.

We hebben het over Snickles, een combinatie van Snickers met een augurk. Vraag ons niet hoe het idee is ontstaan, maar blijkbaar zijn er mensen die augurken doormidden snijden, de binnenkant eruit scheppen en er vervolgens een Snickers-reep in stoppen.

Hoewel wij dit idee al vrij heftig vinden, zijn er bourgondiërs die nóg verder willen gaan. “De combinatie van zoet en zout is geweldig. Op een dag ga ik het frituren om te kijken hoe dat gaat”, zegt iemand volgens LadBible op Reddit.

McDonald's komt met eerste veganistische burger

Karen Luiken-14 september 2021 om 14:15

Vegetarische opties heeft McDonald's inmiddels genoeg, maar een veganistische burger ontbrak nog. Tot nu. De fastfoodketen komt met de McPlant, een gerecht dat – de naam zegt het al – gemaakt wordt van plantaardige producten.

De McPlant bestaat uit een broodje met een veganistische Beyond Burger en veganistische kaas op basis van erwteneiwit. Verder is-ie ook voorzien van sla, ui, tomaat, augurk, ketchup, mosterd, een veganistische saus en een sesambroodje.

De burger is vooral in het leven geroepen voor flexitariërs. Oftewel: mensen die normaal gesproken wel vlees eten maar daarnaast ook interesse hebben in plantaardige producten. Voor je dieet hoef je 'm in ieder geval niet te nemen. Met 400 calorieën is-ie namelijk een stuk minder healthy dan een cheeseburger, die 'slechts' 300 calorieën bevat.

Het is niet helemaal duidelijk of de McPlant ook naar ons landje zal komen. Wel vind je het gerecht binnenkort in Nederlandse en Britse filialen van McDonald’s.

KFC opent dinsdag eindelijk haar deuren in Leuven

Nico De Greef-13 september 2021 om 16:40

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat KFC in 2021 een nieuwe vestiging zou gaan openen in het hartje van Leuven. Na een stille zomer is het eindelijk zover en weten we wanneer de populaire fastfoodketen open zal gaan in de studentenstad.

Dat zal gebeuren op dinsdag 14 september. Vanaf klokslag 11 uur kunnen hongerige fans er op de Oude Markt 14 terecht om te smullen van al de bekende kipgerechten waaronder uiteraard de legendarische bucket met gefrituurde kip. En geef nou toe: wie begint er bij de gedachte aan al die heerlijke gerechten al niet te watertanden?

Het personeel van KFC Leuven kan alvast niet wachten om erin te vliegen. Jij ook?

Ontdek meer