4,1 miljard mensen keken naar begrafenis overleden Queen

Dieter Blarinckx-20 september 2022 om 17:09- Foto:

YouTube - The Royal Family Channel

Je kon er de laatste week haast niet naast kijken: de begrafenis van Queen Elizabeth II was overal. En heel de wereld rouwde mee om de iconische monarch. En dat kunnen we wel bijna letterlijk nemen...

Buckingham Palace heeft namelijk de kijkcijfers gedeeld van de begrafenis van de Queen. Maandagmiddag vond de ceremonie plaats die wereldwijd uitgezonden werd, en dat heeft zijn effect niet gemist. Het paleis wist nu immers te vertellen dat wereldwijd zo'n 4,1 miljard mensen keken naar de plechtigheid. Dat is meer dan 50% van de hele wereld!

Als we dit zotte cijfer mogen geloven, heeft de begrafenis van Queen Elizabeth II dus meer kijkcijfers gescoord dan die van Lady Diana Spencer.

De Queen werd maandagmiddag begraven in Windsor Castle, samen met haar overleden zus en echtgenoot Philip.

Belgische studente overlijdt na val van klif

Karen Luiken-06 mei 2024 om 08:45- Foto:

Photo by Henrique Craveiro on Unsplash

Een Belgische studente is afgelopen weekend overleden bij een val van een klif. De jonge vrouw, met een leeftijd van begin twintig, was zaterdagmiddag aan het wandelen met vrienden toen het gebeurde.

Het ongeluk vond plaats bij de kliffen in het Ierse plaatsje Moher. Volgens The Mirror verloor de vrouw haar evenwicht tijdens het lopen en viel ze vervolgens van de enorme kliffen af. Een van de vrienden waar de studente op dat moment mee was, sloeg alarm.

Hulpdiensten hebben het lichaam van de studente uit het water gehaald. Hulp mocht toen al niet meer baten; ze was al overleden.

Efteling introduceert drie nieuwe abonnementen

Karen Luiken-18 april 2024 om 07:43

Het is opletten geblazen voor diehard fans van de Efteling. Het pretpark gaat nieuwe abonnementen aanbieden. Vaak terugkerende bezoekers kunnen vanaf juni kiezen uit drie verschillende varianten.

Bij de drie abonnementen is de boodschap simpel: wie meer betaalt, krijgt meer voordelen. Men kan kiezen tussen een Classic abonnement, Plus of Premium. De goedkoopste optie is het Classic-lidmaatschap, waarmee leden 290 dagen per jaar toegang hebben tot de Efteling, ook tijdens een aantal vakanties. De variant kost 20 euro per maand of 225 euro per jaar.

Na Classic komt Plus, waar een prijskaartje van 25 euro per maand of 275 euro per jaar aan hangt. Hiermee kan men 340 dagen per jaar naar de Efteling en er geldt een korting van 5 procent op eten, drinken en souvenirs.

Het duurste abonnement is Premium en kost 35 euro per maand of 390 euro per jaar. Het biedt alle dagen tot de Efteling, 10 procent korting op eten, drinken en souvenirs én toegang tot een speciaal evenement. Verder krijg je bij deze variant vier tickets met vriendenkorting; bij Classic en Plus gaat het om twee van deze tickets.

Ontdek meer