VTM gaat uitvaart Queen Elizabeth II live uitzenden

Dieter Blarinckx-18 september 2022 om 19:11

De hele wereld staat even stil op maandag rond 10u in de ochtend, want dan start de begrafenis van de overleden Queen Elizabeth II. En die uitvaart zal VTM ook live uitzenden.

De Vlaamse zender maakte via sociale media bekend dat ze de hele uitvaart en plechtigheden hierrond live zullen uitzenden:

"Neem samen met ons en VTM Nieuws afscheid van een wereldicoon. Maandag live vanaf 9.45 bij VTM en op VTM GO", luidt het in de caption bij de foto van een glimlachende Queen Elizabeth II.

Het wordt de begrafenis van de eeuw, met tal van eregasten, koninklijke families en adel. Er wordt verwacht dat er kijkers van over de hele wereld het spektakel zullen aanschouwen van bij hun thuis.

Afspraak dus maandagochtend om 09u45 bij VTM!

Commotie in 'Big Brother' door nieuwe challenge

Karen Luiken-26 januari 2023 om 16:54

Een nieuwe dag betekent deze week in ‘Big Brother’ ook automatisch een nieuwe challenge. Deze keer nemen alle bewoners het tegen elkaar op en strijden ze voor de Power of Nomination. Het winnende team zal leden uit het verliezende team nomineren. En je kunt wel raden dat daar commotie van komt... Sneak preview!

Nachtclub Fuse mag toch openblijven

Karen Luiken-26 januari 2023 om 07:49

De Brusselse nachtclub Fuse mag bij nader inzien toch openblijven. Een paar weken terug werd besloten de zaak te sluiten, maar nu heeft Leefmilieu Brussel volgens DeMorgen besloten dat de club twee dagen per week bezoek mag ontvangen.

Fuse besloot twee weken geleden de deuren per direct te sluiten vanwege nieuwe regels die de club opgelegd had gekregen. De deuren moesten om 2 uur sluiten en de muziek mocht niet harder dan 95 decibel. Omdat het volgens de discotheek niet mogelijk was om onder die omstandigheden als nachtclub te blijven bestaan, werd besloten de boel op slot te gooien.

Fuse ging in beroep en heeft nu te horen gekregen dat ze onder een aantal voorwaarden twee dagen per week open mogen. Alleen op het gelijksvloerse gedeelte en de eerste verdieping mag versterkte muziek gedraaid worden. De club mag alleen tussen 11 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends geopend zijn en er mogen per jaar maximaal 90 evenementen zijn. Ook wordt ervan uitgegaan dat Fuse binnen twee jaar verhuist.

Hoewel Fuse nu dus bezoekers mag ontvangen, zijn de eigenaren nog steeds niet blij. “We zijn bang dat we weer zullen moeten sluiten”, klinkt het op social media. De manier waarop ze nu open mogen, is volgens de club niet werkbaar. “Het is ook niet langer toegelaten om speciale weekends met drie nachten te houden, of langer dan 7 uur ‘s ochtends open te blijven. Dit waren nochtans aantrekkelijke elementen voor toeristen om naar Brussel te komen.”

Ontdek meer