Kist overleden Queen krijgt eigen livestream

Dieter Blarinckx-14 september 2022 om 15:40- Foto:

YouTube - The Royal Family Channel

Zo'n kleine week geleden werd het jammerlijke nieuws bekendgemaakt dat Queen Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk overleden is op 96-jarige leeftijd. En fans van over de hele wereld kunnen haar nu een laatste respect betuigen via een livestream.

Aanstaande maandag vindt de staatsbegrafenis plaats van de overleden Queen. Tot die tijd ligt het lichaam van de Britse vorstin in Westminster Hall. Daar kunnen Britten een laatste keer hun respect betuigen aan de langst regerende monarch van het Verenigd Koninkrijk.

Maar gezien het respect en de reacties van over de hele wereld komen, heeft de entourage van de Britse royals beslist om ook een livestream uit te zenden van de kist. Zo kunnen mensen uit alle hoeken van de wereld ook een laatste keer een groet uitbrengen aan de overleden Queen.

"De BBC biedt een speciale livestream aan van Hare Majesteit de Koningin voor degenen die hun respect willen betuigen, maar die niet naar Londen kunnen komen of fysiek niet in staat zijn om in de rij te staan. Op deze manier geven we mensen de kans alsnog respect te betuigen", klinkt het bij BBC.

Wie de livestream eens wil bekijken kan dat doen via de website van BBC.

Tiener dood nadat ze getroffen wordt door bliksem

Karen Luiken-01 oktober 2023 om 09:56

Een 16-jarig meisje uit Florida is om het leven gekomen tijdens het jagen met haar vader. Ze werd geraakt door bliksem, melden verschillende media.

Baylee Holbrook was samen met haar vader in Putnam County aan het jagen toen het weer plotseling omsloeg en het begon te onweren. De bliksem sloeg in op een boom en raakte ook Baylee en haar vader.

De twee verloren allebei hun bewustzijn, maar de vader kwam op eigen kracht weer bij. Baylee was er slechter aan toe; zij ademde niet meer en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar is ze twee dagen later overleden aan haar verwondingen.

Perkamentus (82) overleden

Joyce Vander Auwera-28 september 2023 om 12:10

De entertainmentwereld rouwt om het verlies van de getalenteerde acteur Michael Gambon, die op 82-jarige leeftijd in het ziekenhuis is overleden. Zijn familie bracht dit trieste nieuws naar buiten via een verklaring aan de Britse pers. Gambon was een bekend gezicht in films zoals 'Fantastic Mr. Fox' en de onvergetelijke 'Harry Potter'-reeks.

Bij het grote publiek zal hij voor altijd herinnerd worden als de charismatische Albus Dumbledore, ofwel Albus Perkamentus, in maar liefst zes 'Harry Potter'-avonturen. Hij nam deze iconische rol over na het onverwachte overlijden van Richard Harris na de eerste twee films.

Volgens zijn familie is Gambon in het ziekenhuis omringd door zijn geliefden ingeslapen. Zijn uitmuntende carrière, die meer dan zes decennia omspande, bevatte meer dan 150 onvergetelijke optredens in films en series.

De legendarische acteur begon zijn reis in de wereld van het theater naast niemand minder dan Laurence Olivier. Hij was een van de oprichters van het Royal National Theatre. In de loop van zijn leven heeft hij talloze prestigieuze prijzen ontvangen, waaronder drie Olivier Awards, twee Screen Actors Guild Awards en vier BAFTA's. In 1998 werd hij geridderd door koningin Elizabeth II, als eerbetoon aan zijn opmerkelijke en invloedrijke bijdrage aan de Britse cultuur.

Ontdek meer