Kist overleden Queen krijgt eigen livestream

Dieter Blarinckx-14 september 2022 om 15:40- Foto:

YouTube - The Royal Family Channel

Zo'n kleine week geleden werd het jammerlijke nieuws bekendgemaakt dat Queen Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk overleden is op 96-jarige leeftijd. En fans van over de hele wereld kunnen haar nu een laatste respect betuigen via een livestream.

Aanstaande maandag vindt de staatsbegrafenis plaats van de overleden Queen. Tot die tijd ligt het lichaam van de Britse vorstin in Westminster Hall. Daar kunnen Britten een laatste keer hun respect betuigen aan de langst regerende monarch van het Verenigd Koninkrijk.

Maar gezien het respect en de reacties van over de hele wereld komen, heeft de entourage van de Britse royals beslist om ook een livestream uit te zenden van de kist. Zo kunnen mensen uit alle hoeken van de wereld ook een laatste keer een groet uitbrengen aan de overleden Queen.

"De BBC biedt een speciale livestream aan van Hare Majesteit de Koningin voor degenen die hun respect willen betuigen, maar die niet naar Londen kunnen komen of fysiek niet in staat zijn om in de rij te staan. Op deze manier geven we mensen de kans alsnog respect te betuigen", klinkt het bij BBC.

Wie de livestream eens wil bekijken kan dat doen via de website van BBC.

Jongerencollectief wil Vlaamse Dag van Jongeren realiseren

Karen Luiken-05 oktober 2022 om 12:48

Jongeren verbinden en heel Vlaanderen kennis laten maken met alle kwaliteiten en talenten die de jeugd van tegenwoordig te bieden heeft. Plus een Vlaamse Dag van Jongeren uitroepen. Want als vaders en moeders een eigen dag krijgen, waarom jongeren dan niet? Dat is de gedachte van het jongerencollectief JEZ!, dat vandaag met Benjamin Dalle, minister van Jeugd, in gesprek gaat.

“We merken dat heel wat volwassenen soms wel heel negatieve dingen over jongeren denken. Dat we te veel bezig zijn met social media bijvoorbeeld. Of dat we ons raar kleden”, zegt Jessica Bouhez, jongere van JEZ! “Wij willen laten zien dat we een creatieve generatie zijn die echt goesting heeft om dingen positief te veranderen. Tijdens een gesprek onder jongeren kwamen we tot de vaststelling dat er nog geen dag van de jongeren is, en dat vinden we echt wel vreemd. Er bestaat immers een moederdag, vaderdag, dikketruiendag, dag van de hond, en zelfs een dag van de cinnamon bun! Dus een Dag van de Jongeren lijkt ons meer dan relevant. Geen verlofdag, dat willen we wel heel duidelijk stellen, maar een dag waarop jongeren centraal staan en er extra aandacht is voor wat hen bezighoudt.”

Minister Benjamin Dalle heeft laten weten open te staan om over het idee van de jongerendag in gesprek te gaan: “Of een Vlaamse Dag van de Jongeren een goed initiatief is om jongeren te verbinden wil ik zeker bespreken. Maar ik heb zeker en vast nog veel meer vragen voor hen. Want als ik het goed begrepen heb, wil het jongerencollectief JEZ! in de toekomst veel meer gaan doen voor onze jeugd. Ik kijk ernaar uit om hen te ontmoeten en hen in contact te brengen met enkele jongerenorganisaties waarmee we vandaag al goede banden hebben!"

De treinen staken vandaag

Dieter Blarinckx-04 oktober 2022 om 19:50

Wie vandaag de trein wil pakken, checkt beter eerst even de website of app van de NMBS. Sinds dinsdagavond 22u staakt immers het treinpersoneel.

De nationale staking zal zo’n 24 uur duren. De vakbonden proberen zo druk uit te oefenen op de federale regering voor meer middelen. Maar dat wil nog niet zeggen dat er geen enkele trein rijdt.

De NMBS heeft op basis van het aantal personeelsleden dat niet deelneemt aan de staking, een alternatieve treindienst uitgewerkt. Die kan je nu terugvinden via hun website of app.

De staking loopt af op woensdagavond 22u.

Ontdek meer