Oscar and the Wolf-hit wordt nieuw WK-lied

Dieter Blarinckx-12 september 2022 om 19:30

Het WK staat voor de deur, en dat wil zeggen dat er ook een gloednieuw WK-lied zal gedropt worden. En deze keer valt die eer aan de Belgische band Oscar and the Wolf.

Hun nummer ‘Warrior’ werd gekozen als de gloednieuwe titelsong van het aankomende WK. Frontzanger Max Colombie schreef het lied eigenlijk al een paar maanden geleden, als remedie om de strijd aan te gaan en de wereld symbolisch te veroveren.

“Het nummer draait ook om eigen angsten overwinnen, onzekerheden overbruggen en meestal gewoon de dag door te komen wanneer je kampt met gevoelens van depressie en neerslachtigheid. De belangrijkste tegenstander is immers niet altijd die op het veld, maar soms ook die in jezelf”, klinkt het bij Colombie aan de Belgische pers.

“Soms zijn onze grootste triomfen de momenten waarop we onszelf overwinnen. Dit geldt voor iedereen die ergens voor vecht. Ik hoop dat het ook het vuur van onze Rode Duivels zal voeden, nu ze voor een nieuwe uitdaging staan: het spelen van de wereldbeker”, ging hij verder.

Het WK start op 20 november 2022. De Belgische Rode Duivels spelen dan op 23 november (tegen Canada), 27 november (tegen Marokko) en 1 december (tegen Kroatië).

Check hieronder een performance van 'Warrior' op Pukkelpop.

Studenten strijden tegen elkaar in gocartrace van UAntwerpen

Karen Luiken-30 maart 2023 om 06:19

Campus Middelheim van UAntwerpen vormt volgende week het decor van een gocartrace. Studentenverenigingen nemen het daarbij tegen elkaar op met een zelf versierd voertuig.

De gocartrace van UAntwerpen wordt al sinds 1984 georganiseerd. Ieder jaar weer krijgen studenten de opdracht om binnen twee uur tijd zoveel mogelijk toertjes af te werken. Elke vereniging heeft één gocart met daarin twee leden. De club die de meeste rondes aflegt binnen de tijd, wint de Go-Kart Race 2023 en gaat er met een aantal vaten bier vandoor.

De organisatie van het evenement ligt in handen van ASK-Stuwer. We verwachten dit jaar niets minder dan de vorige edities: lachen, plezier maken en racen om de overwinning”, zegt Maxim Jeuniaux, praeses van de studentenvereniging.

Naast de grote gocartrace vindt er ook een cheerleaderscompetitie plaats. “Elke studentenvereniging heeft naast zijn gocart ook een cheerleadersteam, deze strijden ook voor de winst in hun wedstrijd, los van de race”, zegt de praeses van ASK-Stuwer.

Studenten organiseren sportevent voor goed doel

Maxine Decaluwé-29 maart 2023 om 14:00

Op 22 april organiseren Masterstudenten lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappe van de UGent een sportevenement. Voor één van hun eindopdrachten stampen ze 'Standing Sideways' uit de grond. Een initiatief waarmee ze het goede doel 'To Walk Again' willen steunen.

Met ‘Standing Sideways’ willen de studenten zoveel mogelijk mensen in contact brengen met diverse boardsports als surfskate, skateboarden of skimboarden. Dat doen ze door initiatielessen en demo’s van echte pro’s aan te bieden. Daarnaast voorzien ze tal van andere activiteiten. Je uitleven op een miniramp, trampoline-boarden of een wakeboard-demo meepikken? Het kan allemaal!

Er vallen ook prijzen te winnen. Enkele sportclubs en reisorganisaties zakken af naar het evenement en vertellen welke boardsporten zij in petto hebben voor jong en oud. Zo zal onder andere Surfblend aanwezig zijn met 900 euro aan reischeques en goodiebags!

De volledige opbrengst van het evenement wordt integraal gedoneerd aan ‘To Walk Again’. Een vzw die mensen met een fysieke beperking ondersteunt op vlak van sport en beweging. De vzw helpt deze mensen revalideren, om zo (opnieuw) te kunnen genieten van hun eigen kunnen.

Wil jij er graag bij zijn? Dan verwelkomen de studenten je graag op 22 april aan het skatepark en sportstrand van de Blaarmeersen in Gent!

Ontdek meer