Harry en Meghan, Kate en William rouwen samen om overleden Queen

Dieter Blarinckx-10 september 2022 om 19:26

De hele wereld rouwt om de overleden Queen Elizabeth II. Zij overleed afgelopen donderdag op 96-jarige leeftijd in haar favoriete verblijfplaats Balmoral Castle. En nu zijn ook William & Kate en Harry & Meghan gearriveerd om samen te rouwen om de overleden monarch.

Toen donderdag de entourage van de Queen bekendmaakte dat haar gezondheid snel achteruit ging, kwam de Britse Koninklijke Familie in alle spoed samen in het Verenigd Koninkrijk. Sommige familieleden gingen rechtstreeks naar Balmoral, terwijl anderen naar Londen.

Maar waar veel mensen op zaten te wachten, was de reünie van William en Harry. Op het YouTube-kanaal van de Britse Royals is nu een video gedeeld waarin William & Kate en Harry & Meghan samen de mensen aan Windsor Castle (de hoofdzetel van de Britse kroon) begroeten.

De officiële begrafenis van Queen Elizabeth II zal plaatsvinden op maandag 19 september. Verwacht wordt dat vorsten en leiders van over de hele wereld zullen afzakken naar Londen.

Bekijk de beelden van de rouwende royals hier:

Amerikaanse Senaat stemt voor bescherming homohuwelijk

Dieter Blarinckx-30 november 2022 om 12:15

Groot nieuws van de andere kant van de oceaan, want de Amerikaanse Senaat heeft zopas een wet goedgekeurd die het homohuwelijk beschermt in heel de Verenigde Staten.

Er waren zo’n 61 stemmen vóór en 36 stemmen tegen de wet die het homohuwelijk in het hele land moet beschermen. Die wet houdt in dat iedere staat verplicht wordt om alle huwelijken te erkennen die in de staten legaal gesloten zijn, dus ook een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht. Maar de wet verplicht geen enkele Amerikaanse staat om het homohuwelijk te legaliseren.

Men vreesde al enkele maanden dat - na de hele abortuskwestie — ook het recht op het homohuwelijk teruggedraaid zou worden, maar dat voorkomt de Amerikaanse Senaat nu.

De wet gaat nu nog ter controle naar het Huis van Afgevaardigden en nadien naar president Biden, maar beide partijen zouden vrijwel meteen akkoord zijn en tekenen.

Carrefour lanceert “stille uren” in supermarkten

Dieter Blarinckx-29 november 2022 om 20:26

Ben jij hoogsensitief? Of kan je gewoon niet goed tegen de felle lichten, de luide muziek, de microfoongesprekken of het volk in de supermarkt? Dan heeft Carrefour misschien wel dé oplossing voor jou: de “stille uren”.

De bekende supermarktketen Carrefour wil het winkelen aangenamer maken voor hoogsensitieve klanten. Daarom lanceren ze nu de “stille uren” tussen 14u en 16u - iedere dag van de week, met uitzondering van zaterdag. Dit initiatief is van toepassing bij alle vestigingen die Carrefour zelf beheert. Winkels die door partners beheerd worden, mogen zelf kiezen of ze meedoen met het initiatief.

Zo hoopt Carrefour een rustige(re) sfeer te scheppen voor mensen die genoeg hebben van al die prikkels zoals lawaai, drukte en dat felle licht.

"Maar liefst 100.000 mensen in België zijn hoogsensitief, wat betekent dat zij zeer gevoelig zijn voor drukte en lawaai. Het is de bedoeling dat deze mensen én personen met een autismespectrumstoornis in alle rust hun boodschappen kunnen doen", klinkt het in hun statement.

Chapeau Carrefour!

Ontdek meer