Harry en Meghan, Kate en William rouwen samen om overleden Queen

Dieter Blarinckx-10 september 2022 om 19:26

De hele wereld rouwt om de overleden Queen Elizabeth II. Zij overleed afgelopen donderdag op 96-jarige leeftijd in haar favoriete verblijfplaats Balmoral Castle. En nu zijn ook William & Kate en Harry & Meghan gearriveerd om samen te rouwen om de overleden monarch.

Toen donderdag de entourage van de Queen bekendmaakte dat haar gezondheid snel achteruit ging, kwam de Britse Koninklijke Familie in alle spoed samen in het Verenigd Koninkrijk. Sommige familieleden gingen rechtstreeks naar Balmoral, terwijl anderen naar Londen.

Maar waar veel mensen op zaten te wachten, was de reünie van William en Harry. Op het YouTube-kanaal van de Britse Royals is nu een video gedeeld waarin William & Kate en Harry & Meghan samen de mensen aan Windsor Castle (de hoofdzetel van de Britse kroon) begroeten.

De officiële begrafenis van Queen Elizabeth II zal plaatsvinden op maandag 19 september. Verwacht wordt dat vorsten en leiders van over de hele wereld zullen afzakken naar Londen.

Bekijk de beelden van de rouwende royals hier:

Dan toch geen Legoland in Charleroi

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 13:45

Droevig nieuws voor de pretparkfans die zaten te hopen op een Belgische vestiging van Legoland, want vandaag werd bekendgemaakt dat die plannen niet meer doorgaan. De Belgische vestiging in Charleroi komt er dus niet.

“De groep Merlin heeft ons meegedeeld dat ze niet langer het Belgische Legoland-park wil bouwen op de oude Caterpillar-site in Gosselies”, bevestigde de Waalse miners van Economie Willy Borsus aan de nationale pers. Er lagen dus wel degelijk plannen op tafel om een Belgische vestiging van Legoland te bouwen bij Charleroi, maar dat valt nu dus in het water.

Waarom het project niet doorgaat, wordt niet meegedeeld. Al vermoeden veel bronnen dat het schoentje wringt rond het kostenplaatje van zo’n pretpark. De kosten werden immers geschat op zo’n 400 miljoen euro.

Wie toch zo’n Legoland eens zelf wil bezoeken, kan terecht in Denemarken, Duitsland, Groot-Brittanië, Florida (VS), New York (VS), Californië (VS), Dubai, Maleisië, Zuid-Korea en Japan.

Nieuw-Zeeland gaat jongeren met liefdesverdriet helpen

Dieter Blarinckx-24 maart 2023 om 10:25

De regering van Nieuw-Zeeland heeft zopas groot nieuws bekendgemaakt. Ze willen immers Nieuw-Zeelandse jongeren met liefdesverdriet gaan helpen. Dat doen ze met de campagne ‘Love Better’.

Hoe gaan ze dat net doen? Wel, via video’s, artikels en podcasts willen ze jongeren met een gebroken hart gaan bereiken. Ze zullen daarnaast ook een platform oprichten waar jongeren openlijk en in een veilige omgeving over hun gevoelens kunnen praten met een professional. Er zal een budget van zo’n 3,7 miljoen worden vrijgemaakt voor de ‘Love Better’-campagne.

Het initiatief komt er nadat een peiling bewees dat 87% van de 16- tot 24-jarigen die al een relatie hadden, ook te maken kreeg met heel wat liefdesverdriet. Dat resulteerde dan ook in gevolgen zoals zelfverminking, depressie, wraakgevoelens en soms zelfs stalking.

Met ‘Love Better’ hoopt Nieuw-Zeeland een luisterend oor te bieden en er te zijn voor de jongeren.

Ontdek meer