Ryanair sluit basis in Zaventem deze winter

Dieter Blarinckx-07 september 2022 om 12:50

Slecht nieuws voor diegenen die deze winter een cheape Ryanair-vlucht wouden boeken vanuit Zaventem. Ryanair heeft namelijk aangekondigd dat ze deze winter hun Brusselse basis zullen sluiten.

Topman Michael O'Leary maakte deze voormiddag bekend dat ze deze winter onherroepelijk de basis op het vliegveld van Zaventem zullen sluiten. Normaal zou Ryanair tijdens het winterseizoen twee vliegtuigen gestationeerd hebben op Brussels Airport. Die twee vliegtuigen in Zaventem verdwijnen dus voor de komende zes maanden. Dat wil zeggen dat ook alle vluchten met die twee toestellen geannuleerd zijn.

Ryanair neemt die beslissing naar aanleiding van de stijgende vliegtaks. Volgens O'Leary keren ze enkel terug naar Brussels Airport als deze verdwijnt: "We keren enkel terug wanneer de vliegtaks verdwijnt", zei hij in zijn officiële aankondiging.

De sluiting zal ingaan vanaf 29 oktober, de start van het winterseizoen, en zal zo'n zes maanden duren. Voorlopig staat nog niet vast of Ryanair daarna de basis op Brussels Airport wil heropenen.

De vluchten vanuit Charleroi Airport blijven voorlopig gewoon op schema.

Oudste hond ter wereld is overleden

Dieter Blarinckx-07 oktober 2022 om 11:42

De kleine Pebbles, de oudste hond ter wereld, is niet meer. Dat trieste nieuws werd vanmorgen bekendgemaakt door de organisatie Guinness World Records.

Nog maar vijf maanden en dan zou Pebbles haar 23ste verjaardag vieren. De schattige Toy Fox Terrier was officieel erkend als de oudste hond ter wereld. Ze woonde in South Carolina. Pebbles stierf een natuurlijke dood.

Volgens haar baasjes was Pebbles zot van countrymuziek. Zo bracht de schattige viervoeter ook haar laatste momenten door.

“Pebbles was niet zomaar een hond, ze had een sterke persoonlijkheid. Iedereen die haar heeft ontmoet, zag haar graag”, klinkt het bij haar baasjes.

Jongerencollectief wil Vlaamse Dag van Jongeren realiseren

Karen Luiken-05 oktober 2022 om 12:48

Jongeren verbinden en heel Vlaanderen kennis laten maken met alle kwaliteiten en talenten die de jeugd van tegenwoordig te bieden heeft. Plus een Vlaamse Dag van Jongeren uitroepen. Want als vaders en moeders een eigen dag krijgen, waarom jongeren dan niet? Dat is de gedachte van het jongerencollectief JEZ!, dat vandaag met Benjamin Dalle, minister van Jeugd, in gesprek gaat.

“We merken dat heel wat volwassenen soms wel heel negatieve dingen over jongeren denken. Dat we te veel bezig zijn met social media bijvoorbeeld. Of dat we ons raar kleden”, zegt Jessica Bouhez, jongere van JEZ! “Wij willen laten zien dat we een creatieve generatie zijn die echt goesting heeft om dingen positief te veranderen. Tijdens een gesprek onder jongeren kwamen we tot de vaststelling dat er nog geen dag van de jongeren is, en dat vinden we echt wel vreemd. Er bestaat immers een moederdag, vaderdag, dikketruiendag, dag van de hond, en zelfs een dag van de cinnamon bun! Dus een Dag van de Jongeren lijkt ons meer dan relevant. Geen verlofdag, dat willen we wel heel duidelijk stellen, maar een dag waarop jongeren centraal staan en er extra aandacht is voor wat hen bezighoudt.”

Minister Benjamin Dalle heeft laten weten open te staan om over het idee van de jongerendag in gesprek te gaan: “Of een Vlaamse Dag van de Jongeren een goed initiatief is om jongeren te verbinden wil ik zeker bespreken. Maar ik heb zeker en vast nog veel meer vragen voor hen. Want als ik het goed begrepen heb, wil het jongerencollectief JEZ! in de toekomst veel meer gaan doen voor onze jeugd. Ik kijk ernaar uit om hen te ontmoeten en hen in contact te brengen met enkele jongerenorganisaties waarmee we vandaag al goede banden hebben!"

Ontdek meer