KitKat krijgt een vegan variant

Karen Luiken-26 augustus 2022 om 14:41- Foto:

Photo by Justin on Unsplash

Waar je een paar jaar geleden nog moest zoeken naar goede en lekkere veganistische producten, is de keuze tegenwoordig reuze. Yoghurt, ijs, kaas en chocola. Je kunt het als veganist allemaal eten. Zelfs KitKat gaat nu een plantaardige reep op de markt brengen.

Nestlé, het moederbedrijf van KitKat, heeft bekendgemaakt een veganistische versie van KitKat op de merkt te brengen in vijftien Europese landen. Voor de reep, die twee jaar nodig had om ontwikkeld te worden, wordt een op rijst gebaseerde melkvervanger gebruikt.

“We hebben vier op de tien consumenten die zeggen dat ze geïnteresseerd zijn om over te stappen op een meer plantaardig dieet”, zegt Corinne Gabler, hoofd zoetwaren van Nestlé volgens Fortune. “Het zou een belangrijke markt kunnen zijn op het gebied van zoetwaren.”

McDonald's lanceert Happy Meal voor volwassenen

Karen Luiken-06 oktober 2022 om 06:11

McDonald’s heeft iets geweldigs in het leven geroepen: een Happy Meal voor volwassenen. Natuurlijk inclusief de frietjes en kipnuggets die je als kind ook kreeg, maar belangrijker nog: er zit er een speeltje bij!

McDonald’s is voor de nieuwe Happy Meal een samenwerking aangegaan met het streetwear-merk Cactus Plant Flea Market. “Iedereen herinnert zich zijn eerste Happy Meal als kind en het niet-kunnen-stilzitten-gevoel dat je had als je het cadeautje mocht uitpakken”, aldus het bedrijf in een persbericht. “Die ervaring gaan we nu opnieuw beleven, maar dan voor volwassenen.”

De Happy Meal wordt geleverd met frietjes, een drankje en een Big Mac of doosje met tien McNuggets. Qua speelgoed krijg je er een Grimace, Hamburglar, Birdie of Cactus Buddy bij.

De CBO-burger is terug bij McDonald’s

Karen Luiken-04 oktober 2022 om 04:12

Zeg maar dag tegen je summerbody en hallo tegen je wintervacht. McDonald’s gaat je dit jaar een handje helpen bij het creëren van een extra vetlaagje. De hamburgerketen brengt de klassieke en onweerstaanbare CBO-burger terug naar het menu.

De letters CBO staan voor Chicken Bacon Onion. Het zal je dan ook niet verbazen dat de burger bestaat uit gepaneerde kipfilet met krokant spek en gefrituurde uitjes, gecombineerd met gesmolten kaas, ijsbergsla en de typische CBO-saus.

De lekkernij verdween tijdelijk van de menukaart van McDonald’s, maar keert nu dus weer terug. Net als de Cheese & McBacon McFlavor-frietjes; ook die maken een keiharde comeback.

Ontdek meer