Nieuwe 'Kuifje'-game brengt klassieke strip tot leven

Nico De Greef-22 augustus 2022 om 17:41

In 2020 kondigde de Franse game-ontwikkelaar en uitgever Microids een samenwerking aan met Moulinsart voor het creëeren van een nieuwe Kuifje-game. Na een lange stilte werden vandaag de eerste details, waaronder een titel en eerste teaser, van de game naar buiten gebracht.

In een persbericht onthult de ontwikkelaar dat er momenteel wordt gewerkt aan een game-bewerking van de bekende Kuifje-strip De Sigaren van de Farao van de Belgische striptekenaar Hergé. De game heeft dan ook niet voor niets de titel Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh meegekregen.

In de strip gaat de beroemde Belgische verslaggever Kuifje samen met zijn trouwe viervoeter Bobbie op zoek naar de oude graftombe van de Egyptische farao Kih-Oskh. Tijdens zijn zoektocht raakt hij echter verwikkeld in een gigantische drugshandelzaak in het Oosten die ook de aandacht van het klungelige politieduo Jansen en Janssen weet te trekken.

Datzelfde verhaal zal zich ook naar de game vertalen. In de game reis je immers af naar verschillende Oosterse landen, waaronder Egypte en India, om er puzzels op te lossen, aanwijzingen te vinden en zelfs vijandelijke schuilplaatsen te infiltreren, in de hoop een internationale drugszaak op te lossen. En uiteraard mogen Kuifje-fans zich ook verwachten aan tal van adembenemende cutscènes die trouw zijn aan de tekeningen van Hergé.

De game-bewerking van Kuifje: De Sigaren van de Farao staat gepland voor release in de loop van 2023 voor de huidige en vorige generatie consoles, Nintendo Switch en PC.

Gameplay voor het spel is er nog niet, maar hieronder kun je alvast wel een teaser en enkele screenshots van het spel bewonderen:

1
2
3

De beroemde 'Inspector Gadget' keert terug in nieuw game-avontuur

Nico De Greef-16 september 2023 om 09:56

Inspector Gadget: MAD Time Party, een gloednieuwe party-game voor 1-4 spelers, is vanaf nu te spelen op PlayStation, Xbox en PC. Het spel komt in 2024 ook naar het Nintendo Switch-platform.

Inspector Gadget was een van de populairste zaterdagochtendcartoons in de jaren '80 en wordt de dag van vandaag nog steeds herkend door zijn memorabele intronummer dat een soort cultklassieker werd.

In de loop der jaren zijn er verschillende pogingen gedaan om de inspecteur terug te halen. Zo werden er verschillende live-action en animatiefilms uitgebracht en ook een 3D-geanimeerde 'reboot' van de televisieserie. Maar geen enkele is ook maar in de buurt van het oorspronkelijke product kunnen komen. Nu heeft uitgever Microids besloten om het een kans te geven met een nieuwe videogame die grotendeels terugkeert naar de originele tekenstijl.

Inspector Gadget: MAD Time Party, zoals de naam al weggeeft, is een party-game voor maximaal 4 spelers waarbij de speler in de voetsporen van de beroemde cyborg-inspecteur treedt en Metro City moet verkennen dat in de klauwen van de kwaadaardige Dr. Claw, en diens leger van M.A.D-agenten, is gevallen. Om de stad te redden, moet Gadget via een tijdsmachine terug in de tijd reizen, maar dat gaat uiteraard mis en plots lopen de voorouders van Gadget rond in het heden.

Het hoofddoel van het spel is het voltooien van (in totaal 16) minigames om zo de missende onderdelen te bemachtigen die nodig zijn om de tijdsmachine te maken en de verschillende voorouders terug te transporteren naar hun eigen tijd. Daarvoor kunnen ze de hulp inschakelen van maximaal 3 andere spelers.

De muziek in het spel moet daarnaast een homage brengen aan de oude cartoon. De soundtrack werd namelijk gecomponeerd door niemand minder dan de dochter van de maker en bedenker achter Inspector Gadget: Tanis Chapolin.

Inspector Gadget: MAD Time Party is nu beschikbaar op PlayStation, Xbox en PC. Een Nintendo Switch-versie van het spel staat gepland voor release in 2024.

Nieuwe Rugrats-videogame aangekondigd

Nico De Greef-03 september 2023 om 12:11

Tommy, Chuckie, Phil en Lil, de hoofdrolspelers in één van de populairste Nickelodeon-tekenfilmseries uit de jaren '90, Rugrats, keren terug met een gloednieuw (game-)avontuur.

Fans van de animatieserie Rugrats (in Nederland ook wel bekend als 'Ratjetoe') kunnen binnenkort uitkijken naar een nieuw avontuur van de peuters Tommy, Chuckie, Phil en Lil. We hebben het niet over nieuwe afleveringen of een nieuwe film, maar de gloednieuwe video game Rugrats: Adventures in Gameland.

Na het zien van een reclame voor een nieuwe Reptar-videogame, gebruiken de baby's hun levendige verbeelding om het huis van Tommy om te toveren tot hun eigen videogamewereld vol actie, spanning, avontuur, vijanden en... unieke boss battles!

Het spel, dat behoort in de categorie van klassieke puzzelplatformers, komt met 6 verschillende levels waarbij het doel van de speler is om allerlei puzzels op te lossen met behulp van de unieke vaardigheden van de baby's en zoveel mogelijk 'Reptar-munten' te verzamelen. Die munten hebben ze nodig om een geheimzinnige grote groene deur open te krijgen...

Rugrats: Adventures in Gameland is solo speelbaar, maar komt ook met een (lokale) coöperatieve modus voor twee spelers. Daarnaast kan er gekozen worden uit twee visuele modi: HD art (wat overeenkomt met de handgetekende cartoonstijl van de TV-serie) of retro-mode, waarbij het lijkt alsof de game gemaakt werd voor de oude NES-spelconsole.

Het spel wordt ontwikkeld door The MIX Games in samenwerking met Wallride Games en moet ergens in de loop van 2024 digitaal uitkomen voor consoles en pc. Een fysieke uitgave wordt eveneens uitgebracht via Limited Run Games.

Ontdek meer