Nieuwe Kuifje-game brengt klassieke strip tot leven

Nico De Greef-22 augustus 2022 om 17:41

In 2020 kondigde de Franse game-ontwikkelaar en uitgever Microids een samenwerking aan met Moulinsart voor het creëeren van een nieuwe Kuifje-game. Na een lange stilte werden vandaag eindelijk de eerste details, waaronder een titel en eerste teaser, van de game bekendgemaakt.

In een persbericht onthult de ontwikkelaar dat er momenteel wordt gewerkt aan een game-bewerking van de bekende Kuifje-strip De Sigaren van de Farao van de Belgische striptekenaar Hergé. De game heeft dan ook niet voor niets de titel Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh meegekregen.

In de strip gaat de beroemde Belgische verslaggever Kuifje samen met zijn trouwe viervoeter Bobbie op zoek naar de oude graftombe van de Egyptische Farao Kih-Oskh. Tijdens zijn zoektocht raakt hij echter verwikkeld in een gigantische drugshandelzaak in het Oosten die de aandacht van het klungelige politieduo Jansen en Janssen weet te trekken.

Dat zelfde verhaal zal zich ook naar de game vertalen. In de game reis je dan ook af naar verschillende Oosterse landen, waaronder Egypte en India, om er puzzels op te lossen, aanwijzingen te vinden en zelfs vijandelijke schuilplaatsen te infiltreren, in de hoop een internationale drugszaak op te lossen. En uiteraard mogen Kuifje-fans zich ook verwachten aan tal van adembenemende cutscènes die trouw zijn aan de tekeningen van Hergé.

De game-bewerking van Kuifje: De Sigaren van de Farao staat gepland voor release in de loop van 2023 voor zowel de huidige als de vorige generatie consoles, Nintendo Switch en PC.

Gameplay voor het spel is er nog niet, maar hieronder kun je alvast wel een teaser en enkele screenshots van het spel bewonderen:

1
2
3

Game-ontwikkelaar Naughty Dog is klaar met 'Uncharted'-franchise

Nico De Greef-31 januari 2023 om 13:30

De creatief directeur en mede-oprichter van Naughty Dog, Neil Druckmann, heeft in een interview met Buzzfeed onthuld dat de studio klaar is met de 'Uncharted'-franchise, en dat ook de 'The Last of Us'-reeks mogelijk hetzelfde lot is beschoren, moest de studio besluiten geen derde deel meer te maken.

In het interview zegt Druckmann dat wanneer de studio een boeiend verhaal kan bedenken voor een derde deel en het team gepassioneerd is over het project, het dat project waarschijnlijk ook zal maken. Zo niet, dan zal de studio naar alle waarschijnlijkheid de reeks achter zich laten, zoals het heeft gekozen om te doen met zijn andere blockbuster-franchise, 'Uncharted'.

"Voor ons was Uncharted een waanzinnig succes. Uncharted 4 was een van onze best verkochte games en we zijn erin geslaagd om dat verhaal een bevredigend einde te geven", zegt Druckmann.

De studio mag dan geen ambitie meer hebben om de 'Uncharted'-franchise verder uit te breiden, toch wil dat niet zeggen dat er nooit meer een 'Uncharted'-game zal of kan verschijnen. Zo bestaat er namelijk ook de mogelijkheid dat Naughty Dog het stokje gewoon doorgeeft aan een andere ontwikkelaar om de franchise nieuw leven in te blazen.

Wat met de toekomst van The Last of Us?

"Ik weet dat er een heleboel mensen zich afvragen of er ook een derde deel van The Last of Us zit aan te komen. Alles dat ik daarover kan zeggen is dat we hetzelfde process zullen volgen dat we ook voor deel 2 hebben gedaan. Als we een meeslepend verhaal kunnen bedenken met een universele boodschap over liefde - net zoals de eerste twee delen deden - dan zullen we dat verhaal vertellen. Als we niets kunnen bedenken, hebben we een heel sterk einde met deel 2 afgeleverd en laten we het daar bij", aldus de creatief directeur.

Naughty Dog werkt momenteel aan een standalone multiplayer game dat zich afspeelt in het 'The Last of Us'-universum, dat een origineel verhaal moet vertellen met nieuwe karakters. De game werd in juni vorig jaar aangekondigd tijdens Summer Game Fest maar heeft nog geen releasedatum.

Zien: meer gameplay en reacties van 'Hogwarts Legacy' gedropt

Dieter Blarinckx-28 januari 2023 om 16:41

Voor Potterheads is het nog een dikke week ongeduldig wachten op de langverwachte game 'Hogwarts Legacy'. En nu verschijnen alvast de eerste reacties van influencers en YouTubers die de kans kregen de game al wat vroeger te ontdekken.

'Hogwarts Legacy' een open wereld actie-rpg, neemt spelers mee naar de beroemde tovenaarsschool Hogwarts van de jaren 1800 waar ze de hoofdrol spelen in hun eigen magische avontuur. Spelers zullen er bekende en nieuwe omgevingen kunnen verkennen, magische wezens ontmoeten, toverdrankjes maken, spreuken leren en vriend- of vijandschappen smeden om zo de tovenaar te worden die ze zelf willen zijn.

In de game neem je de rol aan van een student(e) die een late uitnodiging krijgt om school te lopen op Hogwarts. Eenmaal daar ontdek je dat je over een ongebruikelijke gave beschikt: het overweg kunnen met een zeer oude vorm van magie. Of je deze gave voor goede of slechte doeleinden gebruikt is helemaal aan jou om te beslissen.

En die magische wereld ziet er fantastisch en beeldschoon uit. Dat kunnen we concluderen bij het zien van de eerste gameplay-video's en reacties. Enkele YouTubers en Potterheads kregen de kans om de game in preview uit te proberen.

Check hieronder enkele leuke en magische video's.

'Hogwarts Legacy' zal droppen op 10 februari.

Ontdek meer