Nieuwe 'Kuifje'-game brengt klassieke strip tot leven

Nico De Greef-22 augustus 2022 om 17:41

In 2020 kondigde de Franse game-ontwikkelaar en uitgever Microids een samenwerking aan met Moulinsart voor het creëeren van een nieuwe Kuifje-game. Na een lange stilte werden vandaag de eerste details, waaronder een titel en eerste teaser, van de game naar buiten gebracht.

In een persbericht onthult de ontwikkelaar dat er momenteel wordt gewerkt aan een game-bewerking van de bekende Kuifje-strip De Sigaren van de Farao van de Belgische striptekenaar Hergé. De game heeft dan ook niet voor niets de titel Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh meegekregen.

In de strip gaat de beroemde Belgische verslaggever Kuifje samen met zijn trouwe viervoeter Bobbie op zoek naar de oude graftombe van de Egyptische farao Kih-Oskh. Tijdens zijn zoektocht raakt hij echter verwikkeld in een gigantische drugshandelzaak in het Oosten die ook de aandacht van het klungelige politieduo Jansen en Janssen weet te trekken.

Datzelfde verhaal zal zich ook naar de game vertalen. In de game reis je immers af naar verschillende Oosterse landen, waaronder Egypte en India, om er puzzels op te lossen, aanwijzingen te vinden en zelfs vijandelijke schuilplaatsen te infiltreren, in de hoop een internationale drugszaak op te lossen. En uiteraard mogen Kuifje-fans zich ook verwachten aan tal van adembenemende cutscènes die trouw zijn aan de tekeningen van Hergé.

De game-bewerking van Kuifje: De Sigaren van de Farao staat gepland voor release in de loop van 2023 voor de huidige en vorige generatie consoles, Nintendo Switch en PC.

Gameplay voor het spel is er nog niet, maar hieronder kun je alvast wel een teaser en enkele screenshots van het spel bewonderen:

1
2
3

PlayStation brengt eigen LEGO-game uit

Nico De Greef-09 juni 2024 om 21:04

Heb jij je ooit afgevraagd hoe Aloy en haar vrienden eruitzien als plastic Lego-figuren? Dan heb je geluk, want PlayStation heeft zojuist LEGO Horizon Adventures aangekondigd; een nieuwe game waarin de Horizon-personages worden omgetoverd in de alom bekende plastic speelgoedfiguren.

In deze nieuwe LEGO-game speel je opnieuw door het post-apocalyptische verhaal van de eerste Horizon-game waarin spelers voor het eerst kennis maakten met Aloy. Echter zal het avontuur er dit keer wat anders uitzien: je komt namelijk terecht in een kleurrijke plastic variant van het Horizon-universum die veel speelser en luchtiger is dan het origineel.

Zo kunnen spelers bijvoorbeeld, naast het voeren van actievolle gevechten met mechanische dino's, hun dorp een makeover geven met hilarische LEGO-decoraties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hotdog-kraam in het midden van de wildernis?

Hoewel de game volledig solo te spelen is, kan hij ook door twee personen in online co-op gespeeld worden, of gewoon gezellig samen op de bank.

LEGO Horizon Adventures staat gepland voor release tijdens de feestdagen voor de PlayStation 5, PC en Nintendo Switch.

Ikea gaat mensen betalen om te werken in game

Chelsy Vanlerberghe-05 juni 2024 om 09:39

Ikea is hiring! De meubelgigant gaat echte mensen aannemen om om te werken in een virtuele winkel op het gameplatform Roblox. De virtuele medewerkers zullen evenveel verdienen als de mensen die in de fysieke winkel werken. Zo'n £13,15, wat neerkomt op iets meer dan €15.

Het spel 'Co-Worker Game' wordt op 24 juni gelanceerd en laat spelers ervaren hoe het is om te werken in Ikea's virtuele wereld. Dit is IKEA’s eerste stap in de gamingwereld. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tien kandidaten zullen aangenomen worden. De virtuele medewerkers helpen klanten, kunnen promotie maken en zullen werken in de verschillende afdelingen, zoals de showroom en het restaurant. Ze moeten klanten helpen en hen zelfs gehaktballetjes serveren!

"We zijn superenthousiast om als eerste merk betaald werk op Roblox te lanceren en te laten zien hoe wij carrières anders aanpakken," zegt Darren Taylor, verantwoordelijk voor mensen en cultuur bij Ikea UK en Ierland, in een persbericht. "Bij Ikea is er geen vaste route voor je carrière. Onze medewerkers kunnen van rol veranderen, van afdeling wisselen en groeien in elke richting die ze willen, zowel in het spel als in de echte wereld."

Ontdek meer