Het wordt terug zomers warm met 30 graden!

Dieter Blarinckx-21 augustus 2022 om 08:35

Goed nieuws voor de zonnekloppers, want het ziet ernaar uit dat de laatste twee weken van de zomervakantie nog warm gaan worden! Het KMI voorspelt immers dat het kwik terug zal stijgen tot 30 graden!

Vanaf morgen wordt het wat warmer, maar kan er hier en daar nog wel wat regen vallen tegen de avond. Dinsdag zal het opklaren, warmer worden en droog blijven. Vanaf woensdag wordt het écht warm, met maxima tussen de 25 en 29 graden.

Maar de zon is er écht op donderdag, want dan wordt het zomers warm tot wel 30 graden in het centrum van het land. Maar dat wil ook zeggen dat onweer niet veraf is. Het KMI voorspelt dat de eerste onweders vanaf vrijdag zullen beginnen tegen de avond. De temperaturen blijven wél hoog, met zo’n 26 tot 29 graden.

Fantastisch weer om de zomervakantie mee af te sluiten dus!

Oprichter Patagonia geeft bedrijf weg om klimaatcrisis te bestrijden

Karen Luiken-16 september 2022 om 06:11

De oprichter van Patagonia gaat met pensioen en heeft besloten zijn bedrijf weg te geven. Niet aan zomaar iemand, maar aan een organisatie die de winst zal gebruiken om de klimaatcrisis te bestrijden.

De 83-jarige Yvon Chouinard richtte Patagonia, een merk voor buitenkleding, in 1973 op. Na bijna 50 jaar is de oprichter er klaar mee en draagt hij zijn eigendom over aan een non-profitorganisate. Alle winst die met het bedrijf behaald wordt, komt ten goede aan het beschermen van de planeet.

“Als we enige hoop hebben op een bloeiende planeet over 50 jaar, dan eist dat van ons allemaal dat we alles doen wat we kunnen met de hulpbronnen die we hebben”, zegt Yvon Chouinard. “In plaats van waarde uit de natuur te halen en deze om te zetten in rijkdom, gebruiken we de rijkdom die Patagonië creëert om de bron te beschermen. We maken van de aarde onze enige aandeelhouder. Ik ben bloedserieus over het redden van deze planeet.”

Anuna De Wever stopt met Youth for Climate

Karen Luiken-25 augustus 2022 om 15:24

Anuna De Wever stopt met Youth for Climate. De oprichtster van de klimaatbeweging voor jongeren laat in een bericht op Instagram weten dat ze haar ‘werk, prioriteiten en dromen op andere plaatse na wil streven’.

Anuna was er bij toen Youth for Climate (YFC) jaren geleden werd opgericht. “Toen waren we nog maar met vier mensen en hadden we een grote droom”, schrijft ze. “Tegenwoordig maakt YFC deel uit van een wereldwijde beweging die is uitgegroeid tot een machtige politieke kracht.”

Het klimaatmeisje besloot een paar maanden geleden al om haar werkzaamheden voor de beweging neer te leggen en aan andere projecten te gaan werken. “Ik heb de afgelopen jaren als jonge activist veel geleerd. Ik heb overwinningen gevierd en fouten gemaakt, en ik begin te begrijpen waar ik denk dat ik mijn grootste bijdrage kan leveren. Ik wil de bewegingen en activisten blijven steunen die niet zo bevoorrecht zijn als ik als het gaat om toegang tot platforms. Ik wil blijven groeien en leren, de onvolmaakte activist zijn die ik ben en werken aan verandering met de mensen die ik liefheb.”

Ze sluit haar bericht af door te beloven binnenkort meer informatie te delen over de projecten waar ze momenteel aan werkt. “Ik kijk ernaar uit om de dingen die ik tot nu toe heb geleerd, mee te nemen. En om opnieuw te beginnen.”

Ontdek meer