Lucasfilm komt met boek over populair 'Star Wars'-personage Cal Kestis

Nico De Greef-19 augustus 2022 om 16:19

Goed nieuws voor fans van het Star Wars-personage Cal Kestis, want het verhaal van de populaire jedi gaat niet alleen verder in de reeds aangekondigde video game-sequel Jedi: Survivor, maar ook in... boekvorm!

Op 7 maart 2023 lanceert Lucasfilm in samenwerking met boekuitgeverij Del Ray en game-ontwikkelaar Respawn Entertainment de roman Jedi: Battle Scars, wat zowel een sequel als een prequel wordt op de Jedi-gameserie. In het boek zullen fans namelijk kunnen ontdekken wat Cal en zijn vrienden zoal hebben uitgestoken in de jaren na de video game Jedi: Fallen Order tot aan het begin van de video game Jedi: Survivor. Laatstgenoemde speelt zich 5 jaar na de eerste game af.

Jedi: Battle Scars is geschreven door Sam Maggs, die eerder al boeken en strips schreef voor o.a. Marvel en DC, maar ook video games als Tiny Tina's Wonderland, Ratchet & Clank: Rift Apart en Call of Duty: Vanguard.

Wat Jedi: Survivor betreft, staat de langverwachte sequel nog steeds gepland voor release in het voorjaar van 2023, maar een exacte releasedatum voor het spel is nog altijd niet bekend. Mogelijk zal de game kort na het boek verschijnen.

Oudste hond ter wereld is overleden

Dieter Blarinckx-07 oktober 2022 om 11:42

De kleine Pebbles, de oudste hond ter wereld, is niet meer. Dat trieste nieuws werd vanmorgen bekendgemaakt door de organisatie Guinness World Records.

Nog maar vijf maanden en dan zou Pebbles haar 23ste verjaardag vieren. De schattige Toy Fox Terrier was officieel erkend als de oudste hond ter wereld. Ze woonde in South Carolina. Pebbles stierf een natuurlijke dood.

Volgens haar baasjes was Pebbles zot van countrymuziek. Zo bracht de schattige viervoeter ook haar laatste momenten door.

“Pebbles was niet zomaar een hond, ze had een sterke persoonlijkheid. Iedereen die haar heeft ontmoet, zag haar graag”, klinkt het bij haar baasjes.

Jongerencollectief wil Vlaamse Dag van Jongeren realiseren

Karen Luiken-05 oktober 2022 om 12:48

Jongeren verbinden en heel Vlaanderen kennis laten maken met alle kwaliteiten en talenten die de jeugd van tegenwoordig te bieden heeft. Plus een Vlaamse Dag van Jongeren uitroepen. Want als vaders en moeders een eigen dag krijgen, waarom jongeren dan niet? Dat is de gedachte van het jongerencollectief JEZ!, dat vandaag met Benjamin Dalle, minister van Jeugd, in gesprek gaat.

“We merken dat heel wat volwassenen soms wel heel negatieve dingen over jongeren denken. Dat we te veel bezig zijn met social media bijvoorbeeld. Of dat we ons raar kleden”, zegt Jessica Bouhez, jongere van JEZ! “Wij willen laten zien dat we een creatieve generatie zijn die echt goesting heeft om dingen positief te veranderen. Tijdens een gesprek onder jongeren kwamen we tot de vaststelling dat er nog geen dag van de jongeren is, en dat vinden we echt wel vreemd. Er bestaat immers een moederdag, vaderdag, dikketruiendag, dag van de hond, en zelfs een dag van de cinnamon bun! Dus een Dag van de Jongeren lijkt ons meer dan relevant. Geen verlofdag, dat willen we wel heel duidelijk stellen, maar een dag waarop jongeren centraal staan en er extra aandacht is voor wat hen bezighoudt.”

Minister Benjamin Dalle heeft laten weten open te staan om over het idee van de jongerendag in gesprek te gaan: “Of een Vlaamse Dag van de Jongeren een goed initiatief is om jongeren te verbinden wil ik zeker bespreken. Maar ik heb zeker en vast nog veel meer vragen voor hen. Want als ik het goed begrepen heb, wil het jongerencollectief JEZ! in de toekomst veel meer gaan doen voor onze jeugd. Ik kijk ernaar uit om hen te ontmoeten en hen in contact te brengen met enkele jongerenorganisaties waarmee we vandaag al goede banden hebben!"

Ontdek meer