Lucasfilm komt met boek over populair 'Star Wars'-personage Cal Kestis

Nico De Greef-19 augustus 2022 om 16:19

Goed nieuws voor fans van het Star Wars-personage Cal Kestis, want het verhaal van de populaire jedi gaat niet alleen verder in de reeds aangekondigde video game-sequel Jedi: Survivor, maar ook in... boekvorm!

Op 7 maart 2023 lanceert Lucasfilm in samenwerking met boekuitgeverij Del Ray en game-ontwikkelaar Respawn Entertainment de roman Jedi: Battle Scars, wat zowel een sequel als een prequel wordt op de Jedi-gameserie. In het boek zullen fans namelijk kunnen ontdekken wat Cal en zijn vrienden zoal hebben uitgestoken in de jaren na de video game Jedi: Fallen Order tot aan het begin van de video game Jedi: Survivor. Laatstgenoemde speelt zich 5 jaar na de eerste game af.

Jedi: Battle Scars is geschreven door Sam Maggs, die eerder al boeken en strips schreef voor o.a. Marvel en DC, maar ook video games als Tiny Tina's Wonderland, Ratchet & Clank: Rift Apart en Call of Duty: Vanguard.

Wat Jedi: Survivor betreft, staat de langverwachte sequel nog steeds gepland voor release in het voorjaar van 2023, maar een exacte releasedatum voor het spel is nog altijd niet bekend. Mogelijk zal de game kort na het boek verschijnen.

Nachtclub Fuse mag toch openblijven

Karen Luiken-26 januari 2023 om 07:49

De Brusselse nachtclub Fuse mag bij nader inzien toch openblijven. Een paar weken terug werd besloten de zaak te sluiten, maar nu heeft Leefmilieu Brussel volgens DeMorgen besloten dat de club twee dagen per week bezoek mag ontvangen.

Fuse besloot twee weken geleden de deuren per direct te sluiten vanwege nieuwe regels die de club opgelegd had gekregen. De deuren moesten om 2 uur sluiten en de muziek mocht niet harder dan 95 decibel. Omdat het volgens de discotheek niet mogelijk was om onder die omstandigheden als nachtclub te blijven bestaan, werd besloten de boel op slot te gooien.

Fuse ging in beroep en heeft nu te horen gekregen dat ze onder een aantal voorwaarden twee dagen per week open mogen. Alleen op het gelijksvloerse gedeelte en de eerste verdieping mag versterkte muziek gedraaid worden. De club mag alleen tussen 11 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends geopend zijn en er mogen per jaar maximaal 90 evenementen zijn. Ook wordt ervan uitgegaan dat Fuse binnen twee jaar verhuist.

Hoewel Fuse nu dus bezoekers mag ontvangen, zijn de eigenaren nog steeds niet blij. “We zijn bang dat we weer zullen moeten sluiten”, klinkt het op social media. De manier waarop ze nu open mogen, is volgens de club niet werkbaar. “Het is ook niet langer toegelaten om speciale weekends met drie nachten te houden, of langer dan 7 uur ‘s ochtends open te blijven. Dit waren nochtans aantrekkelijke elementen voor toeristen om naar Brussel te komen.”

NMBS test stiltewagons

Dieter Blarinckx-25 januari 2023 om 14:09

Wie vaak de trein neemt leest dit artikel best even verder, want het zou kunnen dat je binnenkort terechtkomt in een stiltewagon. Dat nieuwe concept gaat NMBS immers binnenkort beginnen testen.

"Om de stilte en rust in dit rijtuig te bewaren, is het aanbevolen om in deze wagons niet hardop met elkaar te praten of te telefoneren, het volume van hoofdtelefoons of oortjes niet te luid te zetten en om je mobiele telefoons op stil te zetten", klinkt het in het persbericht van NMBS.

Deze stille wagons zullen zich voor- en achteraan de trein bevinden, in tweede klasse. Dat wil dus zeggen dat je helemaal geen toeslag moet betalen en dat je geen plekje moet reserveren.

Het nieuwe concept zal eerst getest worden op de treinen tussen Eupen en Oostende, en later ook tussen Brussel en Luxemburg.

Ontdek meer