EA onthult eerste teaser van 'Star Wars Jedi: Survivor'

Nico De Greef-28 mei 2022 om 06:52

Electronic Arts en Respawn Entertainment hebben tijdens Star Wars Celebration de eerste teaser trailer getoond van hun aankomende video game Star Wars Jedi: Survivor, de sequel en direct vervolg op het succesvolle Star Wars Jedi: Fallen Order. De nieuwe game moet uitkomen ergens in de loop van 2023.

In 2019 werden Star Wars-fans verrast met de release van de video game 'Star Wars Jedi: Fallen Order', waarin de speler in de huid kruipt van de Jedi Padawan Cal Kestis en op de vlucht moet slaan voor de Empire en diens dodelijke Inquisitors na Order 66.

Eerder dit jaar kondigde EA aan dat een sequel van de game in de maak is en gisterenavond tijdens Star Wars Celebration werd eindelijk de eerste teaser trailer daarvan gedropt.

De sequel heeft de naam 'Star Wars Jedi: Survivor' meegekregen en speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen uit de originele game af. Hoewel op dit moment nog maar weinig bekend is over het verhaal, laat de teaser wel zien dat minstens Cal en zijn droid BD-1 opnieuw van de partij zullen zijn. Verder zien we ook een Imperial senator (de Pau'an alien die we voortdurend horen praten in de trailer) op de planeet Coruscant met de lightsaber van Cal in zijn bezit, een mysterieuze nieuwe dark sider met wie onze jonge held het aan de stok krijgt, maar wiens identiteit we niet kennen, en een vooralsnog even onbekende figuur in een bactatank.

Wat dit allemaal te betekenen heeft en wie deze karakters zijn, is voorlopig allemaal nog wat onduidelijk, en we kunnen dan ook niet wachten om meer te leren over de game in de komende maanden. 'Star Wars Jedi: Survivor' staat gepland voor release in 2023 voor de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

Bizar: McDonald’s lanceert gamingstoel McCrispy

Dieter Blarinckx-02 december 2022 om 13:57

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en originele producten tegen. Vaak gaat het om producten of zaken waar niemand ook van gehoord heeft, maar dit nieuwe product komt van misschien wel dé bekendste fastfoodketen van de wereld: McDonald’s.

McDo dropt nu immers een McCrispy Gaming Chair op de markt. Het gaat dus wel degelijk om een comfy gamingstoel. Deze zwart-gele stoel is ontworpen voor multitaskers en is standaard voorzien van kussens voor je nek en steun in de onderrug. Maar hij is ook voorzien van twee modulaire armleuningen voor verschillende McDo-snacks. In die armleuning zit zelfs een verwarmingselement zodat je lekkere frietjes of Big Mac warm blijven tijdens het gamen!

Van deze speciale gamingstoel werden er maar vier gemaakt. Twee heeft McDo zelf al weggegeven aan bekende online gamers. De andere twee geven ze nu weg via hun officiële Facebook in een wedstrijd.

Dit zijn de genomineerden voor The Game Awards 2022

Nico De Greef-30 november 2022 om 22:51

In aanloop naar de jaarlijkse uitreiking van The Game Awards, dat ook wel vergeleken wordt als de Oscars voor videogames, heeft de organisatie achter het evenement recent de genomineerden bekendgemaakt. Koplopers dit jaar zijn 'God of War Ragnarök' van Santa Monica Studio met 10 nominaties en 'Elden Ring' van FromSoftware met 7 nominaties.

In de nacht van 8 op 9 december vinden The Game Awards 2022 plaats en zullen er naar jaarlijkse traditie tal van awards worden uitgereikt in meer dan 30 categorieën. Zo zal er onder meer beslecht worden wie de beste actiegame van het jaar in handen heeft en wie er de beste soundtrack heeft afgeleverd.

Maar de belangrijkste prijs om binnen te slepen is uiteraard die van Game of the Year, welke wordt uitgereikt aan een game die op alle vlakken weet uit te blinken. Ook dit jaar werden er zes titels verkozen door een jury bestaande uit meer dan honderd media en die elk dus een even grote kans maken om te winnen. Deze titels zijn:

  • A Plague Tale: Requiem
  • Elden Ring
  • God of War Ragnarök
  • Horizon: Forbidden West
  • STRAY
  • Xenoblade Chronicles 3

Over iets minder dan twee weken wordt in het Microsoft Theater in Los Angeles onthuld wie er naar huis gaat met de felbegeerde award. Stemmen op je favoriet kan nog tot en met 8 december via de officiële website.

Ontdek meer