Domino's lanceert pizza met frikandel

Karen Luiken-12 juli 2021 om 13:15

Domino’s heeft weer iets nieuws verzonnen. De pizzatent komt zo nu en dan met een nieuwe specialiteit en besloot dit keer eens out of the box te denken. Twijfel je bij het bestellen van een gerecht vaak tussen pizza of een frikandel met friet? Dat is met de komst van de Frikan’Belge niet meer nodig.

De Frikan’Belge is een combinatie van een pizza met frikandel speciaal. Of curryworst, het is maar net welke benaming je het gerecht wil geven. Hoe dan ook: het bestaat uit vers deeg dat met de hand is gemaakt. De tomatensaus komt tot stand met zongerijpte tomaten en een heerlijke kruidenmix. Verder vind je op de pizza ook pure mozzarella, ui, frikandel en een swirl van mayonaise en curry-ketchup terug. Meer saus of groenten kunnen naar keuze worden toegevoegd.

De Frikan’Belge is de opvolger van de Bicky pizza die vorig jaar door Domino’s bedacht werd. “Deze pizza werd met veel enthousiasme ontvangen. Toen wisten we: hier moeten we een vervolg aan geven. Ook dit jaar kiezen we ervoor om het beste van twee werelden samen te brengen. Dit keer met een andere frituurfavoriet: de frikandel. Het resultaat is een exclusieve en originele pizza die tijdelijk verkrijgbaar is bij vestigingen van Domino’s Pizza in heel België”, zegt Tyla Robinson, innovatiechef.

McDonald's komt met eerste veganistische burger

Karen Luiken-14 september 2021 om 14:15

Vegetarische opties heeft McDonald's inmiddels genoeg, maar een veganistische burger ontbrak nog. Tot nu. De fastfoodketen komt met de McPlant, een gerecht dat – de naam zegt het al – gemaakt wordt van plantaardige producten.

De McPlant bestaat uit een broodje met een veganistische Beyond Burger en veganistische kaas op basis van erwteneiwit. Verder is-ie ook voorzien van sla, ui, tomaat, augurk, ketchup, mosterd, een veganistische saus en een sesambroodje.

De burger is vooral in het leven geroepen voor flexitariërs. Oftewel: mensen die normaal gesproken wel vlees eten maar daarnaast ook interesse hebben in plantaardige producten. Voor je dieet hoef je 'm in ieder geval niet te nemen. Met 400 calorieën is-ie namelijk een stuk minder healthy dan een cheeseburger, die 'slechts' 300 calorieën bevat.

Het is niet helemaal duidelijk of de McPlant ook naar ons landje zal komen. Wel vind je het gerecht binnenkort in Nederlandse en Britse filialen van McDonald’s.

KFC opent dinsdag eindelijk haar deuren in Leuven

Nico De Greef-13 september 2021 om 16:40

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat KFC in 2021 een nieuwe vestiging zou gaan openen in het hartje van Leuven. Na een stille zomer is het eindelijk zover en weten we wanneer de populaire fastfoodketen open zal gaan in de studentenstad.

Dat zal gebeuren op dinsdag 14 september. Vanaf klokslag 11 uur kunnen hongerige fans er op de Oude Markt 14 terecht om te smullen van al de bekende kipgerechten waaronder uiteraard de legendarische bucket met gefrituurde kip. En geef nou toe: wie begint er bij de gedachte aan al die heerlijke gerechten al niet te watertanden?

Het personeel van KFC Leuven kan alvast niet wachten om erin te vliegen. Jij ook?

Ontdek meer