Dodentocht ingekort door extreme hitte

Dieter Blarinckx-10 augustus 2022 om 13:00- Foto:

Dodentocht.be

Deze vrijdagavond start de jaarlijkse Dodentocht, een wandeltocht (je kan ook kiezen om te joggen) van 100 kilometer. Maar gezien de warme temperaturen heeft de organisatie beslist om de tocht in te korten naar 65 kilometer.

Zo’n 13.000 fervente wandelaars en joggers wagen zich terug aan de Dodentocht dit jaar, maar het zal puffen zijn met deze zotte temperaturen. Daarom wordt de tocht voor het eerst in de geschiedenis ingekort tot 65 kilometer. Na de middag is het te heet om nog verantwoord door de hitte te wandelen, klinkt het bij de overheidsdienst Volksgezondheid.

Naast de inkorting van de tocht, zullen er ook bijkomende maatregelen getroffen worden. Denk bijvoorbeeld aan gratis zonnecrème, extra waterbedeling en extra schaduwzones.

Veel succes aan alle wandelaars en joggers!

Grootste boulderzaal van het land komt naar Gent

Karen Luiken-08 juli 2024 om 10:52- Foto:

Photo by yns plt on Unsplash

Een enorme indoor boulderzaal met meer dan tweehonderd verschillende klimparcours. De grootste klimmuur van het land komt deze herfst naar Gent!

De boulderzaal wordt met een oppervlakte van 1.250 meter de grootste van het land en vestigt zich volgens VRT News in het Galveston-gebouw aan de Wiedauwkaai in Gent, waar ook al een restaurant, boksclub, paintballruimte en binnenspeeltuin zitten.

De klimzaal krijgt de naam ‘Walden’ en opent eind oktober de deuren. Kosten van de plannen? Zo'n 1,2 miljoen euro.

Louis Tomlinson neemt TV mee naar Glastonbury om EK te zien

Chelsy Vanlerberghe-01 juli 2024 om 13:17

Voormalig One Direction-lid Louis Tomlinson werd tot held van Glastonbury gekroond toen hij een tv meebracht naar het Britse festival om de EK-wedstrijd tussen Engeland en Slowakije uit te zenden. Dit deed hij nadat de festivalorganisatie had besloten de wedstrijd niet uit te zenden.

De organisatie had de festivalgangers laten weten dat ze de wedstrijd tussen Engeland en Slowakije niet zouden laten zien. Veel fans waren teleurgesteld, omdat het om een belangrijke wedstrijd ging die zou beslissen wie er naar de kwartfinales zou gaan.

Maar Louis, bekend van zijn tijd bij One Direction en nu als soloartiest, bleef niet bij de pakken neerzitten. Hij nam het heft in eigen handen en kocht een tv. Hij installeerde de tv op de camping, wat hem meteen zeer populair maakte. Al snel vormde zich een grote groep rond de tv. Niet alleen Tomlinson scoorde met zijn acties, maar ook Engeland ging door met een 2-1 overwinning en plaatste zich voor de kwartfinale.

Ontdek meer