Oreo lanceert Pumpkin Spice-variant

Dieter Blarinckx-08 augustus 2022 om 16:54

Nu de zomervakantie bijna op zijn einde loopt, kijken veel merken al uit naar Halloween. Zo ook koekjesgigant Oreo, want zij hebben zopas aangekondigd dat ze een Pumpkin Spice-variant zullen droppen!

Tijdens het Halloween-seizoen kan je o.a. bij Starbucks genieten van heerlijke herfstsmaken zoals de Pumpkin Spice Latte. Maar nu springt ook koekjesfabrikant Oreo mee op de kar, want zij lanceren binnenkort ook een Pumpkin Spice-variant!

Addertje onder het gras: voorlopig zal de Pumpkin Spice-variant enkel verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Of Oreo België ook van plan is om deze herfsteditie bij ons te droppen, is helaas nog niet geweten.

16-jarige neemt bekende Gentse frituur over

Dieter Blarinckx-30 maart 2023 om 17:02

Groot nieuws uit het Gentse frietjesland, want frituur Bij Filip aan het Groot Vleeshuis, pal in hartje Gent, zal binnenkort overgenomen worden door een 16-jarige tiener. Dat nieuws werd bevestigd door de huidige uitbater Filip Illegems.

De frituur van Filip is een waar begrip in het Gentse. De 62-jarige is meer dan 30 jaar vaste friturist aan het Groot Vleeshuis, maar maakt zich stilaan klaar voor zijn pensioen. Maar zijn frituur zal blijven bestaan, want de 16-jarige Hendrik De Smet staat klaar om de fakkel over te pakken.

Filip verkocht onlangs zijn frituur aan Lieven De Smet, een bekend horecaondernemer uit het Gentse. En het is zijn zoon Hendrik die over twee jaar aan het roer (of achter de frituurpotten) zal staan.

“Ik moet eerst mijn school afmaken. Maar op mijn 18e wil ik beginnen in de frituur. Veel klanten kennen mij al. Het is daar plezant werken. Je bent de hele tijd met de mensen bezig”, klinkt het bij Hendrik aan de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Succes Hendrik!

Oliebollen thuis laten bezorgen: het kan nu!

Karen Luiken-30 maart 2023 om 15:26

Dacht je dat je oliebollen en churros alleen op de kermis kon krijgen? Mooi niet. Deze heerlijke lekkernijen worden tegenwoordig ook gewoon bij jou thuisbezorgd. Deliveroo en de befaamde oliebollenkraam Delforge hebben de handen ineen gestoken.

Speciaal voor de opening van het kermisseizoen zorgt Deliveroo ervoor dat je ook in je eigen zetel kan genieten van een portie stomende oliebollen. Afkomstig van Delforge, een naam die inmiddels bekend is op Belgische kermissen. Al vijf generaties lang zorgt dit bedrijf voor heerlijke oliebollen, warme wafels, churros en andere zoete snacks zoals gesuikerde appels.

We zijn enorm verheugd dat we deze samenwerking hebben kunnen opzetten met Delforge”, zegt Quirin Dalemans van Deliveroo. “Deliveroo is meer dan welke bezorgservice gepassioneerd door eten en eetrituelen. Aangezien smoutebollen op de kermis voor velen een nostalgische traditie zijn, kunnen die dus zeker niet ontbreken in ons gamma.”

Ontdek meer