KMI waarschuwt voor de "warmste week van 2022"

Dieter Blarinckx-07 augustus 2022 om 17:12

Het is warm en het wordt nóg warmer. Dat zegt David Dehenauw van het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI). Volgens hem staan we zelfs voor de “warmste week van 2022”. Ze kondigen daarom ook code oranje af tussen woensdag 10 augustus tot en met maandag 15 augustus.

"We staan sowieso voor de warmste week van 2022. De temperaturen zullen 30 graden en meer bereiken tussen woensdag en maandag. Daarna lijkt het wat koeler te worden, maar niet koud, met zo'n 25 graden”, klinkt het bij David. "Het is raadzaam om extra aandacht te hebben voor kwetsbare personen, geen vuur te maken in de natuur en dieren van voldoende beschutting en drinkwater te voorzien”, gaat hij verder.

Hij raadt verder aan om zoveel mogelijk binnen te blijven, voor jezelf en je geliefden te zorgen en te zorgen voor genoeg hydratatie.

"Gemeentes, thuiszorgdiensten, woonzorgcentra, huisartsen, kinderopvang en jeugdverenigingen die werken met kwetsbare groepen, krijgen de vraag om maatregelen te nemen tegen de warmte. De tips en aanbevelingen van Zorg en Gezondheid zijn te vinden op de site www.warmedagen.be", wist VRT nog mee te delen.

Pommelien Thijs grote winnaar bij Gouden K's

Karen Luiken-21 januari 2024 om 08:35

Pommelien Thijs is de grote winnaar geworden van het Gala van de Gouden K’s. De zangeres mocht in het Sportpaleis maar liefst drie prijzen in ontvangst nemen.

Tijdens de elfde editie van de Gouden K’s werden er tien verschillende awards uitgereikt. Drie daarvan gingen naar Pommelien, namelijk die van Ketnet-ster, song en artiest.

Andere prijzen gingen naar #LikeMe (Ketnet-programma), The Masked Singer (familieprogramma), Aaron Blommaert (held), Timon Verbeeck (online ster), @Karrewiet (online kanaal), Sander die afscheid nam als Ketnet-wrapper (Ketnet-moment) en Bert De Kock (outfit van de avond).

Tijdens het gala traden verschillende bekende Vlamingen op, waaronder CAMILLE, Francisco Schuster, XINK en Gustaph.

Wie de show gemist heeft, kan alles vandaag of woensdag terugkijken op Ketnet.

Heetste week ooit gemeten op aarde

Karen Luiken-17 juli 2023 om 11:44- Foto:

Photo by ActionVance on Unsplash

De wereld bestaat al heel wat jaartjes, maar het is nog nooit zó warm geweest als deze maand. Vorige week - de dagen van 3 tot 10 juli - staat vanaf nu in de boeken als de warmste week ooit op aarde.

Stijgende niveaus van koolstofdioxide in de atmosfeer en een ongebruikelijke band van sterkte winden die hoog boven de Atlantische Oceaan zweefden, hebben volgens Publity hittegolven veroorzaakt in allerlei landen. Dat zijn Europese landen zoals Griekenland, Spanje en Italië, maar het gebeurde ook in bijvoorbeeld Texas.

Als gevolg van het hete weer woeden er op allerlei plekken grote bosbranden en worden toeristische trekpleisters gesloten. Dat laatste gebeurt onder meer in Griekenland. Temperaturen van 40 graden of meer zijn daar geen uitzondering.

Ontdek meer