Deze vrouw heeft de langste nagels ter wereld

Dieter Blarinckx-06 augustus 2022 om 09:07- Foto:

Instagram - VRTNWS

De Amerikaanse Diana Armstrong staat nu officieel in het Guinness Book of World Records. Zij heeft nu namelijk de langste nagels ter wereld!

De 63-jarige Armstrong heeft dus de allerlangste nagels ter wereld. In totaal zijn ze maar liefst 1.306,58 centimeter lang! Door dit zotte aantal, zijn de dagdagelijkse zaken zoals naar het toilet gaan of je broek juist sluiten een serieuze uitdaging. Ze is de eerste vrouw die in het Guinness Book of World Records staat met zulke lange nagels.

Maar waarom heeft ze die lange nagels net? Wel, achter die abnormale lengte schuilt een triest verhaal: het verlies van haar dochter Latisha. Zij zou haar moeder ieder weekend een manicure hebben gegeven. Maar in 1997 stierf Latisha op 16-jarige leeftijd aan een astma-aanval. Een dag voor haar overlijden had Latisha de nagels van Diana nog gelakt. Sindsdien wil Diana haar nagels niet meer knippen, als eerbetoon aan haar overleden dochter.

Wow: deze man maakt magische zandkastelen

Dieter Blarinckx-26 maart 2023 om 18:25

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest coole en originele content tegen. Zo ook het werk van Leonardo Ugolini, een kunstenaar die tovert met zand.

Op Instagram en TikTok zijn er video's viraal aan het gaan van allerlei zandsculpturen van Leonardo Ugolini. Hij kijkt voor inspiratie naar de laatste trends, en houdt entertainment en showbizz nauwlettend in de gaten. Zo creëerde hij o.a. al enkele coole kunstwerken met bekende gebouwen uit de 'Harry Potter'-films.

Ook kan je hem volgen op YouTube, waar hij geregeld video's post over zijn coole werken.

Check hieronder enkele beelden van zijn 'Harry Potter'-zandsculpturen:

Vrouw raakt been bijna kwijt na avondje wodka

Karen Luiken-26 maart 2023 om 12:09

Dat een avondje stevig drinken ernstige consequenties kan hebben, weet de Canadese Julia Anderson als geen ander. Zij raakte haar been bijna kwijt nadat ze te veel wodka had gedronken.

Het ging mis toen de 36-jarige Julia thuiskwam na een avond waarop flink wat alcohol werd genuttigd. Haar moeder zag haar in een vreemde positie in bed liggen; Julia lag opgerold bovenop haar benen terwijl ze naar beneden keek. Een paar uur later kon ze haar benen niet goed bewegen.

Omdat ze bang was dat ze iets had gebroken, riep Julia haar moeder en werd er een ambulance gebeld. In het ziekenhuis is ze vervolgens gecontroleerd door artsen. Daaruit bleek dat ze kampte met een aandoening die compartimentsyndroom wordt genoemd en die veroorzaakt wordt door een bloeding of zwelling in een spierbundel.

Om haar been te kunnen redden moest Julia volgens Ladbible een dialyse, bloedtransfusie en huidtransplantatie ondergaan. Het scheelde niet veel of haar been moest geamputeerd worden. “Ik werd onmiddellijk geopereerd omdat mijn spieren aan het verslechteren waren en er gifstoffen in mijn bloedbaan vrijkwamen, waardoor mijn lichaam opzwol en mijn nieren stopten”, aldus de Canadese vrouw. “Na de eerste operatie lag ik twee weken op de intensive care, vastgebonden aan een apparaat om vocht af te tappen. Ik had constant pijn. Het voelde alsof mijn been sliep, maar dan duizend keer zo erg. Alsof ik een elektrische schok kreeg.”

Na vijf weken in het ziekenhuis mocht Julia naar huis. Eenmaal daar lag ze nog drie weken in bed. Inmiddels is ze een paar jaar verder en kan ze nog steeds niet goed lopen. “Het is alsof ik altijd een hoge hak draag”, legt ze uit. “Ik zou iedereen adviseren om eerst nuchter te worden voor je naar bed gaat als je een avondje hebt gedronken. Pak wat te eten, pak wat water, val niet zomaar flauw. Je wordt niet wakker als de bloedsomloop wordt afgesneden.”

Ontdek meer