Leeuw krijgt ooievaar te pakken die landt in zijn verblijf

Sofie Verbeeck-02 augustus 2022 om 07:15- Foto:

Photo by Soften.net

Een ooievaar van Zoo Planckendael ging onlangs even op avontuur in het verblijf van de leeuwen, jammer genoeg heeft hij dat moeten bekopen met zijn leven.

Op Facebook werd er een filmpje ingestuurd van een bezoeker van Zoo Planckendael. De bezoeker filmde midden juli hoe een ooievaar recht in het verblijf van de leeuwen vloog. Het duurde nog even voor er iets gebeurde maar vanaf dat de leeuw de prooi in zijn vizier kreeg, beet hij het dier dood.

Volgens de woordvoerder van de dierentuin is dat niet de eerste keer dat zoiets voorvalt. Jonge ooievaars in het park die leren vliegen, komen soms terecht in verblijven van gevaarlijke dieren en dat is dan meestal niet met een happy end.

Hittegolf gaat vandaag van start en zal nog even duren

Sofie Verbeeck-08 augustus 2022 om 11:30- Foto:

Photo by Ethan Robertson on Unsplash

Experten veronderstellen dat vandaag de eerste hittegolf van het jaar begint, al kunnen ze dat wel pas na enkele dagen officieel vaststellen. Het wordt vandaag maximaal 28 tot 29 graden. In het verdere verloop van de week zullen de temperaturen wel nog wat stijgen tot ongeveer 35 graden.

Weerman David Dehenauw zegt dat dit de warmste week van heel het jaar zal worden, ook al lijkt het voorlopig nog niet zo. Ondanks dat ze zon niet constant te zien is, is het toch best warm buiten.

Met het warme weer is het belangrijk om voldoende te drinken en niet te veel inspanningen te doen. Denk ook zeker aan je huisdieren! Zorg dat ze voldoende schaduw hebben en dat ze altijd fris drinkwater te beschikking hebben.

Deliveroo pakt uit met kattenkoekjes voor International Cat Day

Sofie Verbeeck-08 augustus 2022 om 08:00- Foto:

Deliveroo

Het is vandaag International Cat Day. De ideale moment om je liefste viervoeter eens in de bloemetjes te zetten en daar wil Deliveroo je graag een handje bij helpen. Speciaal voor deze dag brengen ze heerlijke kattenkoekjes uit!

Om deze dag te vieren brengt bezorgdienst Deliveroo samen met kattenbakkerij Kastaar heerlijke kattenkoekjes uit. De koekjes zijn gemaakt van allerlei ingrediënten waar katten van houden, zoals zalm, kattenkruid, volkorenmeel en olijfolie.

Wil jij ook graag je trouwe vriend lekker verwennen vandaag? Bestel dan vandaag via Deliveroo.be in Gent en Brussel. De koekjes kan je kopen voor slechts €4,99.

Ontdek meer