Leeuw krijgt ooievaar te pakken die landt in zijn verblijf

Sofie Verbeeck-02 augustus 2022 om 07:15- Foto:

Photo by Soften.net

Een ooievaar van Zoo Planckendael ging onlangs even op avontuur in het verblijf van de leeuwen, jammer genoeg heeft hij dat moeten bekopen met zijn leven.

Op Facebook werd er een filmpje ingestuurd van een bezoeker van Zoo Planckendael. De bezoeker filmde midden juli hoe een ooievaar recht in het verblijf van de leeuwen vloog. Het duurde nog even voor er iets gebeurde maar vanaf dat de leeuw de prooi in zijn vizier kreeg, beet hij het dier dood.

Volgens de woordvoerder van de dierentuin is dat niet de eerste keer dat zoiets voorvalt. Jonge ooievaars in het park die leren vliegen, komen soms terecht in verblijven van gevaarlijke dieren en dat is dan meestal niet met een happy end.

De NMBS staakt volgende week drie dagen

Dieter Blarinckx-25 november 2022 om 13:34

Neem jij de trein naar school of het werk? Dan moet je volgende week goed opletten, want de NMBS zal namelijk drie dagen gaan staken!

De nieuwe staking van de NMBS zal heel wat hinder veroorzaken. Vanaf maandagavond 28 november om 22 u tot en met donderdag 1 december staakt een groot deel van de NMBS. Hierdoor zullen veel treinen ook niet meer rijden.

De werknemers willen meer geld en meer personeel om zo de werking van de NMBS te verbeteren. Er zijn de laatste weken en maanden al veel onderhandelingen geweest, maar die draaiden nog niet op veel uit.

Check zeker de dag voor je vertrekt de website van NMBS of de app op je smartphone!

Rode Kruis stopt met gekende stickerverkoop

Dieter Blarinckx-25 november 2022 om 13:24- Foto:

Rode Kruis Vlaanderen

Voor velen is het een jaarlijkse traditie geworden, maar daar komt volgend jaar een eind aan. Het Rode Kruis heeft namelijk bekendgemaakt dat ze stoppen met de iconische stickerverkoop.

Al meer dan 62 jaar verkoopt Rode Kruis ieder voorjaar stickers ten voordele van de lokale afdelingen. En daar gaan ze nu mee stoppen. Het is te zeggen: ze gaan de gekende stickers vervangen door pleisters. Dat maakten ze bekend in een persbericht:

“De tijd was rijp voor iets nieuws. En met de pleisters kiezen we voor een bruikbaar product, dat tegelijk ook een duidelijke link met een van onze activiteiten heeft.”

De eerste pleisters van 2023 zullen de Smurfen hebben als thema, en dat is nostalgisch want de eerste stickers waar er figuurtjes op werden gezet, waren ook met de Smurfen!

De pleisterverkoop dan plaatsvinden tussen 20 april en 4 mei 2023.

Ontdek meer