21-jarige Lars is Belgisch kampioen in het eten van bitterballen

Dieter Blarinckx-01 augustus 2022 om 11:13

Op het wereldwijde web kom je vaak de zotste verhalen tegen, zo ook het nieuwtje van de 21-jairge Lars die zich nu trots de Belgische kampioen van bitterballen eten mag noemen!

Op het openingsfeest van het nieuwe jeugdhuis Bidong in Lede, werd een heuse eetwedstrijd gehouden met bitterballen. De 21-jarige Lars ging met de titel van Belgisch kampioen lopen, met zo'n 56 bitterballen in (amper) een halfuur.

Voor de wedstrijd schreven er zich zes kandidaten in, maar they didn't come to play. Ze gingen zelfs zo hard dat de voorraad bitterballen er in een mum van tijd door was, waardoor de organisatie noodgedwongen en snel naar de winkel moest. Doel was simpel: in een halfuur zoveel mogelik bitterballen eten. En dat won Lars dus met het indrukwekkende cijfer van 56.

Proficiat!

Domino's-pizza's weg uit Italië wegens gebrek aan klanten

Sofie Verbeeck-10 augustus 2022 om 20:53- Foto:

Photo by Alan Hardman on Unsplash

Domino's-pizza's zal binnenkort niet meer te vinden zijn in Italië. De reden? Ze hebben niet genoeg klanten. Dat lijkt raar voor een land waar pizza zo populair is, maar de Italianen zullen niet zo'n fan zijn van het concept om speciale toppings op je pizza te doen.

De Amerikaanse keten Domino's-pizza's blijkt dan toch niet zo populair te zijn in het land van de pizza en pasta. Domino's-pizza's bestond nog maar 7 jaar in Italië. Met hun concept om speciale toppings op pizza's te doen, wilden ze zich onderscheiden van de typische pizza's. Dat idee heeft dus niet gewerkt want de Italianen lusten ze niet.

Ook met de coronapandemie kregen ze het moeilijk doordat er meer restaurants ook kozen voor aan huis leveringen. Domino's-pizza's kreeg heel wat schulden en dus hebben ze nu beslist om weg uit Italië te trekken.

Dodentocht ingekort door extreme hitte

Dieter Blarinckx-10 augustus 2022 om 13:00- Foto:

Dodentocht.be

Deze vrijdagavond start de jaarlijkse Dodentocht, een wandeltocht (je kan ook kiezen om te joggen) van 100 kilometer. Maar gezien de warme temperaturen heeft de organisatie beslist om de tocht in te korten naar 65 kilometer.

Zo’n 13.000 fervente wandelaars en joggers wagen zich terug aan de Dodentocht dit jaar, maar het zal puffen zijn met deze zotte temperaturen. Daarom wordt de tocht voor het eerst in de geschiedenis ingekort tot 65 kilometer. Na de middag is het te heet om nog verantwoord door de hitte te wandelen, klinkt het bij de overheidsdienst Volksgezondheid.

Naast de inkorting van de tocht, zullen er ook bijkomende maatregelen getroffen worden. Denk bijvoorbeeld aan gratis zonnecrème, extra waterbedeling en extra schaduwzones.

Veel succes aan alle wandelaars en joggers!

Ontdek meer