Shocking: dansers verpletterd door enorm scherm dat naar beneden valt tijdens optreden

Nico De Greef-30 juli 2022 om 07:56

Twee dansers van de populaire Chinese boyband Mirror zijn afgelopen donderdag zwaargewond geraakt tijdens een optreden in Hongkong. Eén van de enorme LED-schermen dat omhoog hing waarop het concert gevolgd kon worden, viel onverwacht naar beneden op de dansers. Op schokerende beelden is te zien hoe één van de dansers het scherm pal op zijn hoofd krijgt.

Schokerende taferelen afgelopen donderdag in het Hongkong Coliseum. Tijdens een concert van de populaire Chinese boyband Mirror werden twee dansers verpletterd door een enorm LED-scherm dat van het plafond naar beneden stortte. Op gruwelijke beelden van het moment van het voorval is te zien hoe één van de achtergronddansers het scherm pal op zijn hoofd krijgt, terwijl het lichaam van een tweede danser geplet wordt onder het gewicht van het toestel.

Het concert werd onmiddellijk stilgelegd en de dansers werden meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens lokale media vecht het slachtoffer die op het hoofd geraakt werd nog steeds voor zijn leven in het ziekenhuis. De andere danser zou intussen in stabiele toestand verkeren.

De Hongkongse autoriteiten zijn inmiddels een onderzoek gestart om uit te vinden wat de oorzaak van het incident is, en wie verantwoordelijk is.

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

Twee doden bij schietpartij op Halloweenfeest in Florida

Karen Luiken-30 oktober 2023 om 07:10

Bij een schietpartij op een Halloweenfeestje in Florida zijn afgelopen weekend twee doden gevallen. Ook raakten er zeker achttien mensen gewond. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De schietpartij vond plaats in een straat waar mensen Halloween aan het vieren waren. Daar was een ruzie ontstaan tussen twee groepen, die leidde tot een vechtpartij en vervolgens tot een schietpartij. Twee mensen kwamen daarbij om, waarvan een ter plekke overleed en de ander later in het ziekenhuis. Achttien mensen raakten gewond, maar niemand daarvan is in levensgevaar.

De politie heeft na de schietpartij een 22-jarige man aangehouden. Er wordt nog gezocht naar een tweede schutter.

Ontdek meer