Shocking: dansers verpletterd door enorm scherm dat naar beneden valt tijdens optreden

Nico De Greef-30 juli 2022 om 07:56

Twee dansers van de populaire Chinese boyband Mirror zijn afgelopen donderdag zwaargewond geraakt tijdens een optreden in Hongkong. Eén van de enorme LED-schermen dat omhoog hing waarop het concert gevolgd kon worden, viel onverwacht naar beneden op de dansers. Op schokerende beelden is te zien hoe één van de dansers het scherm pal op zijn hoofd krijgt.

Schokerende taferelen afgelopen donderdag in het Hongkong Coliseum. Tijdens een concert van de populaire Chinese boyband Mirror werden twee dansers verpletterd door een enorm LED-scherm dat van het plafond naar beneden stortte. Op gruwelijke beelden van het moment van het voorval is te zien hoe één van de achtergronddansers het scherm pal op zijn hoofd krijgt, terwijl het lichaam van een tweede danser geplet wordt onder het gewicht van het toestel.

Het concert werd onmiddellijk stilgelegd en de dansers werden meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens lokale media vecht het slachtoffer die op het hoofd geraakt werd nog steeds voor zijn leven in het ziekenhuis. De andere danser zou intussen in stabiele toestand verkeren.

De Hongkongse autoriteiten zijn inmiddels een onderzoek gestart om uit te vinden wat de oorzaak van het incident is, en wie verantwoordelijk is.

In Brugge kan je nu op café tussen de kippen

Dieter Blarinckx-15 augustus 2022 om 16:37

Van een honden- of kattencafé had je waarschijnlijk al gehoord, maar nu kan je in Brugge ook naar het eerste kippencafé!

In de Kippen Theetuin van Liesbeth Goegebeur geniet je van een heerlijk kopje thee, in het gezelschap van een tiental kippen.

“Eigenlijk weet men maar heel weinig over kippen en dat is jammer. Het zijn eigenlijk heel intelligente dieren waar je ook veel vriendschap van terugkrijgt. Het zijn gewoon hele leuke beestjes waar je ook veel mee kan doen.”

Ze trainde de kippen om in interactie te gaan met de mensen om zo al haar klanten de ultieme ervaring te bieden:

“Als de mensen hen roepen, komen ze daar meestal spontaan op af. De kippen zijn erop getraind om in interactie te gaan met mensen, al doen we dat steeds vanuit het oogpunt dat dit ook leuk moet zijn voor de kippen zelf. Zo organiseren we binnenkort knutselnamiddagen, waarbij kinderen hooinetten maken waar de kippen dan lekkers uit kunnen pikken.”

Op het menu staat thee, ice tea, pannenkoeken en allerlei gebak. Kippen Theetuin is dagelijks geopend van 14 uur tot 17 uur, behalve op woensdag.

Eerste IKEA in Zuid-Amerika opent de deuren

Dieter Blarinckx-13 augustus 2022 om 18:34

Wie een reisje gepland heeft naar Chili, kan er vanaf nu ook Zweedse balletjes gaan eten bij IKEA. In de Chileense hoofdstad Santiago opende zopas immers de eerste IKEA in Zuid-Amerika!

Afgelopen donderdag stond Santiago even in rep en roer. Reden? De Zweedse keten IKEA opende hun eerste Zuid-Amerikaanse vestiging.

Er stonden tot wel duizenden mensen uren in de rij, om als eerste de winkel te ontdekken.

De nieuwe winkel in Santiago is de 470ste winkel voor IKEA, maar de eerste in het ganse continent Zuid-Amerika. Maar daar blijft het niet bij. Ook zouden er al plannen op tafel liggen om twee vestigingen te openen in Peru en Colombia.

Check enkele sfeerbeelden hieronder in de post van VRT NWS:

Ontdek meer