Shocking: dansers verpletterd door enorm scherm dat naar beneden valt tijdens optreden

Nico De Greef-30 juli 2022 om 07:56

Twee dansers van de populaire Chinese boyband Mirror zijn afgelopen donderdag zwaargewond geraakt tijdens een optreden in Hongkong. Eén van de enorme LED-schermen dat omhoog hing waarop het concert gevolgd kon worden, viel onverwacht naar beneden op de dansers. Op schokerende beelden is te zien hoe één van de dansers het scherm pal op zijn hoofd krijgt.

Schokerende taferelen afgelopen donderdag in het Hongkong Coliseum. Tijdens een concert van de populaire Chinese boyband Mirror werden twee dansers verpletterd door een enorm LED-scherm dat van het plafond naar beneden stortte. Op gruwelijke beelden van het moment van het voorval is te zien hoe één van de achtergronddansers het scherm pal op zijn hoofd krijgt, terwijl het lichaam van een tweede danser geplet wordt onder het gewicht van het toestel.

Het concert werd onmiddellijk stilgelegd en de dansers werden meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens lokale media vecht het slachtoffer die op het hoofd geraakt werd nog steeds voor zijn leven in het ziekenhuis. De andere danser zou intussen in stabiele toestand verkeren.

De Hongkongse autoriteiten zijn inmiddels een onderzoek gestart om uit te vinden wat de oorzaak van het incident is, en wie verantwoordelijk is.

Vapes met smaakje volgend jaar verboden in Nederland

Karen Luiken-04 december 2022 om 08:07- Foto:

Photo by Chiara Summer on Unsplash

E-sigaretten met een smaakje zijn vanaf 1 oktober 2023 verboden in Nederland. Alleen de smaak tabak is dan nog toegestaan. Dat meldt de Staatscourant.

Helemaal als een verrassing komt het nieuws niet. Het verbod werd twee jaar geleden al aangekondigd, maar liep vertraging op en zal dus pas volgend jaar worden ingesteld.

Verleidelijke en exotische smaakjes als watermeloen of framboos zijn nu populair onder jongeren, maar met de nieuwe regel moet dat veranderen. Gehoopt wordt dat deze doelgroep minder snel gestimuleerd zal worden om te beginnen met roken.

Roken verboden op plaatsen met jongeren vanaf 2025

Dieter Blarinckx-03 december 2022 om 12:32

Groot nieuws voor ons land, want vanaf 2025 zal het verboden zijn om te roken op plaatsen waar veel kinderen en jongeren zijn. Dat werd zopas goedgekeurd door onze federale regering.

Het anti-tabaksplan voor heel België werd eerder deze week goedgekeurd door de Belgische federale regering. De bedoeling is vooral om jongeren minder in contact te laten komen met sigaretten. Dat gaan ze nu dus volbrengen door roken en sigaretten te bannen op plaatsen waar veel jongeren en kinderen verzamelen. Die nieuwe wetgeving zal vanaf 2025 van kracht zijn.

Concreet zal de wet van kracht zijn in pretparken, dierentuinen, kinderboerderijen en speelpleinen.

"Als we een rookvrije generatie willen in ons land, dan moeten we ervoor zorgen dat kinderen en jongeren minder mensen zien roken", klinkt het bij onze federale regering.

Ontdek meer