Veel commotie rond schrapping 'F.C. De Kampioenen'-afleveringen

Dieter Blarinckx-29 juli 2022 om 06:57

Eerder deze week maakte VRT bekend dat ze zo'n negentien afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' offline zouden halen wegens "ongepaste humor" rond de rassenkwestie en de LGBTQ+ gemeenschap. En dat zorgt voor véél commotie!

Toen de 17-jarige superfan Simon het nieuws hoorde, zette hij meteen een online petitie op om die beslissing van de VRT tegen te werken. En Simon is blijkbaar niet alleen, want de online petitie haalde zopas de kaap van 40.000 handtekeningen.

Niet enkel fans zijn pissed, ook acteur Jacques Vermeire heeft zich ondertussen achter Simons actie geschaard.

Maar natuurlijk is niet iedereen het eens met Simons standpunt. Zo krijgt hij naar eigen zeggen "veel haatberichten en commentaar van mensen die zich aangesproken voelen door de ongepaste humor in de negentien afleveringen". Dat vertelde hij gisteren aan VRT.

Bekijk hieronder zijn insta:

Deliveroo pakt uit met kattenkoekjes voor International Cat Day

Sofie Verbeeck-08 augustus 2022 om 08:00- Foto:

Deliveroo

Het is vandaag International Cat Day. De ideale moment om je liefste viervoeter eens in de bloemetjes te zetten en daar wil Deliveroo je graag een handje bij helpen. Speciaal voor deze dag brengen ze heerlijke kattenkoekjes uit!

Om deze dag te vieren brengt bezorgdienst Deliveroo samen met kattenbakkerij Kastaar heerlijke kattenkoekjes uit. De koekjes zijn gemaakt van allerlei ingrediënten waar katten van houden, zoals zalm, kattenkruid, volkorenmeel en olijfolie.

Wil jij ook graag je trouwe vriend lekker verwennen vandaag? Bestel dan vandaag via Deliveroo.be in Gent en Brussel. De koekjes kan je kopen voor slechts €4,99.

Horror: vrouw valt uit rollercoaster en sterft

Dieter Blarinckx-07 augustus 2022 om 17:02

Het lijkt echt een scenario uit een horrorfilm, maar in het Duitse stadje Klotten is het realiteit: een 57-jarige vrouw viel uit een rollercoaster en stierf meteen ter plaatse.

Het ongeval gebeurde zaterdagnamiddag in het Klottipark. Het pretpark is vooral gericht op gezinnen en heeft dus ook vooral kindvriendelijke attracties. Maar op één van grootste en wildste attracties liep het grondig mis. De 57-jarige vrouw viel uit de achtbaan en overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Hoe het ongeval net is kunnen gebeuren, wordt momenteel nog onderzocht.

"Het onderzoek loopt nog”, klinkt het bij de politie. Het zou o.a. kunnen gaan om een technisch defect of zelfs nalatigheid...

Ontdek meer