'Love Island' krijgt editie met 40- en 50-jarigen

Karen Luiken-22 juli 2022 om 04:35

‘Love Island’ krijgt een compleet andere wending in een nieuw seizoen van de Engelstalige versie. Het televisieprogramma zet dit keer niet jonge singles in de kijker, maar vrijgezellen van veertig tot vijftig jaar oud.

In de show is het de bedoeling dat mannen en vrouwen van in de veertig en vijftig op vakantie gaan en achter de schermen door hun kinderen worden gekoppeld. Opnames van het programma, met de titel ‘Your Mum, My Dad’, starten later dit jaar. Het eindresultaat zal volgens The Sun naar verwachting in 2023 te zien zijn.

“Tijden veranderen en de huidige generatie van in de veertig en vijftig besteedt nog steeds aandacht aan het uiterlijk”, zegt een bron. “Deze show geeft deze mensen een tweede kans op liefde terwijl ze nog steeds in de bloei van hun leven zitten. En laten we eerlijk zijn: ze weten wat ze willen, zijn in staat om intelligente gesprekken te voeren en zijn waarschijnlijk avontuurlijker dan ooit. Alle ingrediënten die ‘Love Island’ nu soms mist.”

Vlaamse ‘Lisa’ nu ook op Franse televisie

Dieter Blarinckx-13 augustus 2022 om 08:53

Ons klein Vlaanderen heeft weer eens bewezen dat we wel degelijk weten hoe we een telenovelle moeten maken! De VTM-telenovelle ‘Lisa’ zal namelijk vanaf maandag te zien zijn op de grootste tv-zender in Frankrijk!

‘Lisa: un nouveau destin’, zo klinkt de titel van de telenovelle op TF1. De gedubde versie van ‘Lisa’ zal vanaf maandag te zien zijn, iedere dag op de grootste commerciële zender van Frankrijk.

Het verhaal blijft (natuurlijk) helemaal hetzelfde: Lisa droomt van een carrière als creative in het hippe marketingbureau vlak bij haar thuis. Daar heeft ze zeker de hersenen en de creativiteit voor, maar ze is extreem verlegen. Ze moet met lede ogen aanzien hoe haar halfzus Katja geregeld met haar ideeën gaat lopen. Zowel Lisa als Katja wordt verliefd op Jonas (gespeeld door Oscar Willems), marketeer en zoon van de zaakvoerders van het marketingbureau.

En dat was een succesverhaal, want de telenovelle haalde in Vlaanderen praktisch 500.000 kijkers, iedere dag! Het is nu ook de allereerste Vlaamse telenovelle die in het buitenland uitgezonden zal worden.

‘Homo Universalis’ wordt apart programma

Dieter Blarinckx-11 augustus 2022 om 17:27

Wie vaak naar het VRT-programma ‘Iedereen Beroemd’ kijkt, kent vast de rubriek ‘Homo Universalis’ wel. Maar die rubriek groet nu uit naar een volwaardig, eigen programma!

Vanaf 27 augustus kan je bij VRT kijken naar het op-zichzelf-staande-programma ‘Homo Universalis’. Het meeste in het programma blijft hetzelfde als de gelijknamige rubriek in ‘Iedereen Beroemd’. De opdrachten zijn simpel en herkenbaar, er zijn nog steeds honderd deelnemers en ook de iconische locatie, de luidsprekerstem van Walter Grootaers en de rode luidsprekers vormen nog steeds de achtergrond van het spel.

Toch heeft VRT ook voor wat nieuwigheden gezorgd. Denk aan een leuke babbelbox, onverwachte wendingen en wordt het gekende format van één afvaller per proef niet meer altijd gevolgd.

‘Homo Universalis’, vanaf 27 augustus bij VRT!

Ontdek meer