Zot: Starbucks sluit 16 zaken om veiligheidsredenen

Dieter Blarinckx-14 juli 2022 om 14:17

In de Verenigde Staten zal de immens populaire koffieketen Starbucks maar liefst zestien zaken sluiten tegen eind deze maand. De filialen zullen gesloten worden om veiligheidsredenen.

“Na zorgvuldige overweging, hebben we gekozen voor de sluiting van enkele vestigingen met een hoog volume aan incidenten die het onveilig maken om het werk verder te zetten”, klinkt het in hun statement dat zopas werd uitgestuurd.

Die onveiligheid gaat over o.a. “persoonlijke veiligheid, racisme, het gebrek aan toegang tot gezondheidszorg, de groeiende geestelijke gezondheidscrisis, verhoogd druggebruik, en meer”, klinkt het zelfs.

Starbucks is volop bezig aan het herwerken van hun personeelsbeleid en focust daarbij vooral op het welzijn van haar werknemers. Zo biedt de organisatie onder andere een opleiding aan die hen moet helpen in het geval van schietpartijen. Daarnaast is er ook een aanbod aan uitkeringen voor mentale gezondheid, toegang tot abortushulpverlening en meer.

GETEST: Goedkope Espresso Martini hack

Chelsy Vanlerberghe-23 april 2024 om 12:10

Als student ben je altijd op zoek naar manieren om zo goedkoop mogelijk te kunnen drinken. Het is dan ook niet verrassend dat er een Espresso Martini Hack viraal gaat op TikTok. Voor deze goedkope en simpele versie van de cocktail heb je enkel een glas bier en een koffiezet nodig. Het is de bedoeling dat je koffie en bier mengt en voila! Klinkt wansmakelijk? Onze redactie heeft het voor je uitgetest.

Een klassieke Espresso Martini maak je door 30 ml espresso, 30 ml vodka en 30 ml koffielikeur te mengen in een cocktailshaker. Wie het wat zoeter wil, kan er nog suikersiroop aan toevoegen. Voor de hack volstaan twee ingrediënten: een shot espresso en een pint. Meng die twee ingrediënten samen en je hebt een drankje dat naar Espresso Martini zou moeten smaken.

Natuurlijk moesten we deze hack ook zelf uitproberen. Smaakt het volgens ons naar Espresso Martini? Nee, dat niet. Maar is het absoluut niet te zuipen? Dat ook niet. Het smaakt gewoon naar een pintje waar iemand per ongeluk koffie in heeft gemorst. Geef ons dus maar de klassieker!

1
2
3

Het bestaat: bag-in-box met alcoholvrije wijn

Karen Luiken-22 april 2024 om 09:59

Alcoholvrije wijn is tegenwoordig zó lekker, dat je aan één fles niet genoeg hebt. Je kunt er met gemak tien glazen van drinken zonder er ook maar een minuscule kater aan over te houden. Maar omdat het onhandig (en zwaar) is om met meerdere flessen te moeten zeulen, heeft het bedrijf Vintense nu iets nieuws op de markt gebracht: de allereerste bag-in-box met alcoholvrije wijn in België.

Naast het bekende assortiment gebottelde wijnen en een aantal heerlijke mocktails, komt Vintense nu met het nieuwe product SOBER, een bag-in-box met alcoholvrije wijn. Dankzij de luchtdichte en lichtbestendige verpakking blijft de optimale kwaliteit tot wel dertig dagen na openen behouden.

De boxen bevatten twee liter alcoholvrije wijn en zijn er in twee verschillende smaken: witte en rosé wijn. "Onze uitdaging bij Vintense is om wijnen te selecteren waarbij het dealcoholisatieproces de natuurlijke kwaliteit niet aantast, waardoor toevoeging van suikers of andere vervangers tot een minimum wordt beperkt”, legt oenoloog Thierry Cowez uit. “Alcohol kan zwakheden verhullen, maar bij dealcoholisatie is er géén ruimte voor compromissen."

De witte wijnsmaak van SOBER is alleen verkrijgbaar bij Carrefour, de rosé bij Delhaize en Carrefour, en later ook bij Colruyt.

Ontdek meer