Zot: Starbucks sluit 16 zaken om veiligheidsredenen

Dieter Blarinckx-14 juli 2022 om 14:17

In de Verenigde Staten zal de immens populaire koffieketen Starbucks maar liefst zestien zaken sluiten tegen eind deze maand. De filialen zullen gesloten worden om veiligheidsredenen.

“Na zorgvuldige overweging, hebben we gekozen voor de sluiting van enkele vestigingen met een hoog volume aan incidenten die het onveilig maken om het werk verder te zetten”, klinkt het in hun statement dat zopas werd uitgestuurd.

Die onveiligheid gaat over o.a. “persoonlijke veiligheid, racisme, het gebrek aan toegang tot gezondheidszorg, de groeiende geestelijke gezondheidscrisis, verhoogd druggebruik, en meer”, klinkt het zelfs.

Starbucks is volop bezig aan het herwerken van hun personeelsbeleid en focust daarbij vooral op het welzijn van haar werknemers. Zo biedt de organisatie onder andere een opleiding aan die hen moet helpen in het geval van schietpartijen. Daarnaast is er ook een aanbod aan uitkeringen voor mentale gezondheid, toegang tot abortushulpverlening en meer.

Doritos krijgt twee nieuwe smaken met ketchup en mosterd

Karen Luiken-15 augustus 2022 om 07:09

Doritos viert het einde van de zomer op de best mogelijke manier: met het lanceren van twee gloednieuwe chipsvarianten. De één smaakt naar ketchup, de ander naar mosterd.

De Doritos Ketchup maakt zijn debuut momenteel in de Verenigde Staten en bevat een pittige en lichtzoete smaak. De Doritos Spicy Mustard smaakt naar een vleugje mosterd, gecombineerd met de klassieke pittige smaak van Doritos.

De nieuwe smaken worden momenteel in Amerika verkocht. Het is niet duidelijk wanneer ze oceaan over komen vliegen. Snel, hopelijk!

Domino's-pizza's weg uit Italië wegens gebrek aan klanten

Sofie Verbeeck-10 augustus 2022 om 20:53- Foto:

Photo by Alan Hardman on Unsplash

Domino's-pizza's zal binnenkort niet meer te vinden zijn in Italië. De reden? Ze hebben niet genoeg klanten. Dat lijkt raar voor een land waar pizza zo populair is, maar de Italianen zullen niet zo'n fan zijn van het concept om speciale toppings op je pizza te doen.

De Amerikaanse keten Domino's-pizza's blijkt dan toch niet zo populair te zijn in het land van de pizza en pasta. Domino's-pizza's bestond nog maar 7 jaar in Italië. Met hun concept om speciale toppings op pizza's te doen, wilden ze zich onderscheiden van de typische pizza's. Dat idee heeft dus niet gewerkt want de Italianen lusten ze niet.

Ook met de coronapandemie kregen ze het moeilijk doordat er meer restaurants ook kozen voor aan huis leveringen. Domino's-pizza's kreeg heel wat schulden en dus hebben ze nu beslist om weg uit Italië te trekken.

Ontdek meer