Joggen met een wijntje in de hand? Binnenkort kan het!

Dieter Blarinckx-07 juli 2022 om 12:01- Foto:

Wine Walk & Run

Wil je werken aan die overtollige kilo's, maar vind je niet de motivatie om te gaan sporten? Dan gaat dit nieuwe event misschien wel helpen! Binnenkort kan je immers gaan joggen met een glaasje wijn in de hand!

Het Vlaamse stadje Linden in Vlaams-Brabant organiseert eind augustus de eerste Wine Walk & Run Hageland. Lopers en wandelaars krijgen aan de start van het parcours een wijnglas mee dat ze onderweg kunnen vullen. Wie loopt, kan onderweg op verschillende plaatsen een glaasje om te proeven krijgen!

Er zijn verschillende routes die je kan kiezen: een kort parcours van 8,5 kilometer of de langere versie van 13,7 kilometer. Er is plaats voor zo'n 3.000 deelnemers en inschrijven kan vanaf nu via deze link.

De trend komt overgewaaid van Frankrijk, waar deze formule al een tijdje zeer populair is.

In Brugge kan je nu op café tussen de kippen

Dieter Blarinckx-15 augustus 2022 om 16:37

Van een honden- of kattencafé had je waarschijnlijk al gehoord, maar nu kan je in Brugge ook naar het eerste kippencafé!

In de Kippen Theetuin van Liesbeth Goegebeur geniet je van een heerlijk kopje thee, in het gezelschap van een tiental kippen.

“Eigenlijk weet men maar heel weinig over kippen en dat is jammer. Het zijn eigenlijk heel intelligente dieren waar je ook veel vriendschap van terugkrijgt. Het zijn gewoon hele leuke beestjes waar je ook veel mee kan doen.”

Ze trainde de kippen om in interactie te gaan met de mensen om zo al haar klanten de ultieme ervaring te bieden:

“Als de mensen hen roepen, komen ze daar meestal spontaan op af. De kippen zijn erop getraind om in interactie te gaan met mensen, al doen we dat steeds vanuit het oogpunt dat dit ook leuk moet zijn voor de kippen zelf. Zo organiseren we binnenkort knutselnamiddagen, waarbij kinderen hooinetten maken waar de kippen dan lekkers uit kunnen pikken.”

Op het menu staat thee, ice tea, pannenkoeken en allerlei gebak. Kippen Theetuin is dagelijks geopend van 14 uur tot 17 uur, behalve op woensdag.

Eerste IKEA in Zuid-Amerika opent de deuren

Dieter Blarinckx-13 augustus 2022 om 18:34

Wie een reisje gepland heeft naar Chili, kan er vanaf nu ook Zweedse balletjes gaan eten bij IKEA. In de Chileense hoofdstad Santiago opende zopas immers de eerste IKEA in Zuid-Amerika!

Afgelopen donderdag stond Santiago even in rep en roer. Reden? De Zweedse keten IKEA opende hun eerste Zuid-Amerikaanse vestiging.

Er stonden tot wel duizenden mensen uren in de rij, om als eerste de winkel te ontdekken.

De nieuwe winkel in Santiago is de 470ste winkel voor IKEA, maar de eerste in het ganse continent Zuid-Amerika. Maar daar blijft het niet bij. Ook zouden er al plannen op tafel liggen om twee vestigingen te openen in Peru en Colombia.

Check enkele sfeerbeelden hieronder in de post van VRT NWS:

Ontdek meer