Joggen met een wijntje in de hand? Binnenkort kan het!

Dieter Blarinckx-07 juli 2022 om 12:01- Foto:

Wine Walk & Run

Wil je werken aan die overtollige kilo's, maar vind je niet de motivatie om te gaan sporten? Dan gaat dit nieuwe event misschien wel helpen! Binnenkort kan je immers gaan joggen met een glaasje wijn in de hand!

Het Vlaamse stadje Linden in Vlaams-Brabant organiseert eind augustus de eerste Wine Walk & Run Hageland. Lopers en wandelaars krijgen aan de start van het parcours een wijnglas mee dat ze onderweg kunnen vullen. Wie loopt, kan onderweg op verschillende plaatsen een glaasje om te proeven krijgen!

Er zijn verschillende routes die je kan kiezen: een kort parcours van 8,5 kilometer of de langere versie van 13,7 kilometer. Er is plaats voor zo'n 3.000 deelnemers en inschrijven kan vanaf nu via deze link.

De trend komt overgewaaid van Frankrijk, waar deze formule al een tijdje zeer populair is.

TikTok-sensatie Noodle is overleden

Dieter Blarinckx-04 december 2022 om 17:21

Droevig nieuws uit de online wereld want Noodle, de schattige mopshond die TikTok veroverde, is dit weekend helaas overleden. Dat maakte zijn baasje bekend op het sociale media-platform. Noodle werd 14 jaar.

Noodle was een van de populairste honden op sociale media. Op TikTok alleen al had de mopshond zo’n 4,5 miljoen volgers. Maar afgelopen vrijdag overleed het beestje helaas op natuurlijke wijze. En dat gebeurde ook in de armen van zijn baasje, Jonatan Graziano.

“Dit is ongelooflijk triest, dit is ongelooflijk moeilijk. Het is een dag waarvan ik altijd wist dat hij zou komen, maar waarvan ik nooit had gedacht dat hij zou komen. Hoewel dit heel triest is, wilde ik het jullie laten weten en wilde ik jullie aanmoedigen om Noodle te vieren terwijl we dit verdriet verwerken.”

“Noodle stierf thuis in de armen van zijn baasje. Hij heeft miljoenen mensen gelukkig gemaakt. Bedankt om van hem te houden. Bedankt om ons te omarmen”, klinkt het op TikTok.

Check de droevige aankondiging hier:

Vapes met smaakje volgend jaar verboden in Nederland

Karen Luiken-04 december 2022 om 08:07- Foto:

Photo by Chiara Summer on Unsplash

E-sigaretten met een smaakje zijn vanaf 1 oktober 2023 verboden in Nederland. Alleen de smaak tabak is dan nog toegestaan. Dat meldt de Staatscourant.

Helemaal als een verrassing komt het nieuws niet. Het verbod werd twee jaar geleden al aangekondigd, maar liep vertraging op en zal dus pas volgend jaar worden ingesteld.

Verleidelijke en exotische smaakjes als watermeloen of framboos zijn nu populair onder jongeren, maar met de nieuwe regel moet dat veranderen. Gehoopt wordt dat deze doelgroep minder snel gestimuleerd zal worden om te beginnen met roken.

Ontdek meer