Joggen met een wijntje in de hand? Binnenkort kan het!

Dieter Blarinckx-07 juli 2022 om 12:01- Foto:

Wine Walk & Run

Wil je werken aan die overtollige kilo's, maar vind je niet de motivatie om te gaan sporten? Dan gaat dit nieuwe event misschien wel helpen! Binnenkort kan je immers gaan joggen met een glaasje wijn in de hand!

Het Vlaamse stadje Linden in Vlaams-Brabant organiseert eind augustus de eerste Wine Walk & Run Hageland. Lopers en wandelaars krijgen aan de start van het parcours een wijnglas mee dat ze onderweg kunnen vullen. Wie loopt, kan onderweg op verschillende plaatsen een glaasje om te proeven krijgen!

Er zijn verschillende routes die je kan kiezen: een kort parcours van 8,5 kilometer of de langere versie van 13,7 kilometer. Er is plaats voor zo'n 3.000 deelnemers en inschrijven kan vanaf nu via deze link.

De trend komt overgewaaid van Frankrijk, waar deze formule al een tijdje zeer populair is.

Vreemdgaan in een seksdroom? Neurochirurg onthult wat het betekent

Chelsy Vanlerberghe-03 mei 2024 om 09:24

Heb je een partner en droom je soms over seks met iemand anders? Geen paniek, volgens een bekende hersenchirurg betekent dat niet persé dat je echt een scheve schaats wilt rijden. Hij zegt dat het eigenlijk vrij normaal is en dat het niet betekent dat je relatie in de problemen zit.

In zijn boek 'dit is waarom je droomt' onthult hersenchirurg Dr. Rahul Jandial wat seksdromen over andere mensen betekenen. "Vreemdgaan in een droom kan eenvoudigweg een teken zijn van nieuwsgierigheid en normale seksuele opwinding, in plaats van een verlangen om af te wijken van de relatie."

Hij benadrukt ook dat je reactie op zo'n droom veel meer zegt over je relatie dan de droom zelf. In ongezonde relaties kan zo'n droom bijvoorbeeld leiden tot minder liefde en intimiteit in de dagen daarna, terwijl zulke dromen in gezonde relaties niet veel impact hebben. Dus uiteindelijk is het niet zozeer de inhoud van onze erotische dromen die belangrijk is, maar hoe we ermee omgaan als we wakker worden.

Deze gewoonte kan je relatie verpesten

Chelsy Vanlerberghe-03 mei 2024 om 09:04

Volgens experts kan de gewoonte om 's avonds te scrollen voor het slapengaan je relatie verpesten. Ze noemen het 'paralel scrollen'.

Door naast elkaar te liggen scrollen, ben je meer bezig met je scherm dan met je partner en dat kan de afstand tussen jullie vergroten.

"Je vermindert de kans op intimiteit en genegenheid, of überhaupt interactie met je partner," vertelde relatietherapeut Tracy Ross aan HuffPost. Haar klanten klagen vaak dat hun partners altijd op hun telefoons zitten en afgeleid lijken te zijn. "In bed liggen is eigenlijk een kans om even echt samen te zijn", zegt Ross. "Het is begrijpelijk dat je aan het einde van de dag wilt ontspannen, maar je kunt niet ontkennen hoeveel schade dit kan aanrichten in een relatie", voegde ze eraan toe.

Als je denkt dat je telefoongebruik echt in de weg zit van quality time, kan je proberen wat regels in te stellen. Zoals geen telefoons tijdens het eten of één dag per week zonder schermen. Als dat niet werk, kan je ook gewoon samen scrollen op één gsm. Wat dacht je van kijken naar TikToks van schattige puppies?!

Ontdek meer