Brussels Airlines schrapt nog eens 527 vluchten deze zomer

Dieter Blarinckx-04 juli 2022 om 16:43

Bad news voor de reizigers onder jullie die deze zomer nog op vakantie gingen met Brussels Airlines want de vliegtuigmaatschappij heeft aangekondigd dat ze nóg maar eens 527 vluchten zullen schrappen.

De extra 527 geschrapte vluchten komen bovenop de reeds aangekondigde 148 geschrapte vluchten. Iedereen die een ticket kocht voor een van de geschrapte vluchten, zou normaal al persoonlijk op de hoogte zijn gebracht door Brussels Airlines.

Waarom zijn die vluchten dan net afgelast? Door een té hoge werkdruk tijdens het zomerseizoen en uit onvrede over het loon van de duizenden werknemers. De reactie van de CEO is dan maar om te luisteren en een groot deel van de vluchten te annuleren omdat de werkdruk anders dus niet haalbaar as.

"We zitten in een uitzonderlijke situatie. De industrie is gedurende twee en een half jaar gekrompen en schakelt nu plots op enkele maanden tijd terug op naar zo goed als volle capaciteit. Dat is uitdagend en lastig, niet enkel voor onze luchtvaartmaatschappij maar voor de hele sector”, klinkt het bij de CEO in een interview met VRT.

Wie dus nog reist met Brussels Airlines maar nog niets vernomen heeft, hoeft niet te panikeren. Brussels Airlines heeft verzekerd dat iedereen die last zal ondervinden persoonlijk werd verwittig via mail.

In Brugge kan je nu op café tussen de kippen

Dieter Blarinckx-15 augustus 2022 om 16:37

Van een honden- of kattencafé had je waarschijnlijk al gehoord, maar nu kan je in Brugge ook naar het eerste kippencafé!

In de Kippen Theetuin van Liesbeth Goegebeur geniet je van een heerlijk kopje thee, in het gezelschap van een tiental kippen.

“Eigenlijk weet men maar heel weinig over kippen en dat is jammer. Het zijn eigenlijk heel intelligente dieren waar je ook veel vriendschap van terugkrijgt. Het zijn gewoon hele leuke beestjes waar je ook veel mee kan doen.”

Ze trainde de kippen om in interactie te gaan met de mensen om zo al haar klanten de ultieme ervaring te bieden:

“Als de mensen hen roepen, komen ze daar meestal spontaan op af. De kippen zijn erop getraind om in interactie te gaan met mensen, al doen we dat steeds vanuit het oogpunt dat dit ook leuk moet zijn voor de kippen zelf. Zo organiseren we binnenkort knutselnamiddagen, waarbij kinderen hooinetten maken waar de kippen dan lekkers uit kunnen pikken.”

Op het menu staat thee, ice tea, pannenkoeken en allerlei gebak. Kippen Theetuin is dagelijks geopend van 14 uur tot 17 uur, behalve op woensdag.

Eerste IKEA in Zuid-Amerika opent de deuren

Dieter Blarinckx-13 augustus 2022 om 18:34

Wie een reisje gepland heeft naar Chili, kan er vanaf nu ook Zweedse balletjes gaan eten bij IKEA. In de Chileense hoofdstad Santiago opende zopas immers de eerste IKEA in Zuid-Amerika!

Afgelopen donderdag stond Santiago even in rep en roer. Reden? De Zweedse keten IKEA opende hun eerste Zuid-Amerikaanse vestiging.

Er stonden tot wel duizenden mensen uren in de rij, om als eerste de winkel te ontdekken.

De nieuwe winkel in Santiago is de 470ste winkel voor IKEA, maar de eerste in het ganse continent Zuid-Amerika. Maar daar blijft het niet bij. Ook zouden er al plannen op tafel liggen om twee vestigingen te openen in Peru en Colombia.

Check enkele sfeerbeelden hieronder in de post van VRT NWS:

Ontdek meer