Dit zijn de ongezondste drankjes van Starbucks

Dieter Blarinckx-03 juli 2022 om 19:29

Nu de zomervakantie eindelijk begonnen is en het weer wat warmer is, is er niets lekkerder en verfrissender dan een heerlijke smeuïge frappuccino van Starbucks. Maar in tegenstelling tot gewone zwarte koffie, zijn deze zoetigheden helemaal niet zo gezond. Integendeel zelfs…

Een van de meest populaire drankjes onder de jeugd bij Starbucks is bijvoorbeeld de Signature Caramel Hot Chocolate. Maar die sla je best over, want er zitten bij een Venti-variant maar liefst 729 calorieën in! Say what?!

Ook de Iced White Chocolate Mocha en de Signature Hazelnut Mocha scoren heel hoog op de caloriemeter. Ook verschillende frappuccino’s, zoals de Caramel Frappuccino, Cookie & Cream Frappuccino, en de Banana Split Coffee Frappuccino, skip je beter als je op je lijn wil letten. Vooral het hoge suikergehalte is not done als je wat wil doen aan die overtollige kilo’s.

Dus als je volgende keer bij Starbucks staat, denk dan nog eens aan dit artikel ;-)

Driekwart van de jongeren eet soms insecten

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 17:23

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat één op de drie Vlamingen (en drie op de vier Vlaamse jongeren) ooit insecten hebben gegeten. Het is te zeggen: ze aten ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten.

Enkele studenten van Voedings- en Dieetkunde van Odyssee Hogeschool in Gent, onderzocht of Vlaamse jongeren frequent in aanraking komen met voedingsproducten op basis van insecten. Dat deden ze in het kader van de eiwit-shift. Ze willen nu jongeren warm maken om meer voedsel op basis van insecten te kopen en te consumeren:

“Veel van de deelnemers die nog nooit insecten hadden gegeten, zouden er wel voor openstaan," aldus de studenten. Het onderzoek toonde aan dat maar liefst drie op vier Vlaamse jongeren (18 tot 25) wel eens insecten durft te eten.

Misschien toch maar eens een broodje krekel overwegen? ;-)

YUM: Lidl komt met karamel-zeezout roomlikeur

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 10:03

De gezellige feestdagen staan weer voor de deur en wie feesten zegt, denkt waarschijnlijk ook al snel aan een lekker drankje. En daar heeft supermarktketen Lidl nu misschien iets overheerlijks voor: karamel-zeezout roomlikeur.

Deze nieuwe romige likeur van Lidl is heerlijk over een vanille-ijsje, in je kopje koffie, of gewoon zo on the rocks. Vergelijk het met Baileys, maar dan veel cheaper én met de smaak van karamel-zeezout.

Nu de feestdagen er weer aankomen, lanceert Lidl terug het Deluxe-assortiment. Dat is op een budgetvriendelijke manier toch wat meer luxe-artikelen in huis halen, en ook deze roomlikeur maakt deel uit van dat assortiment.

De karamel-zeezout roomlikeur is deze week in de aanbieding voor amper €5,99.

Ontdek meer