E-steps vanaf volgende week verboden voor jongeren onder 16

Karen Luiken-23 juni 2022 om 05:28- Foto:

Photo by Vlad B on Unsplash

Vanaf volgende week worden er nieuwe verkeersregels voor e-steps ingevoerd. De gemotoriseerde stepjes worden verboden onder mensen die jonger zijn dan zestien jaar en zijn niet meer toegestaan op het voetpad. Dat heeft het kabinet van federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet bekendgemaakt.

Omdat er regelmatig ongelukken of conflicten plaatsvinden tussen gebruikers van een e-step en voetgangers, is besloten om de regels rondom de stepjes strenger te maken. Jongeren die de leeftijd van zestien nog niet hebben bereikt, mogen vanaf vrijdag 1 juli op veel plekken geen gebruik meer maken van het voertuig. Ze mogen er alleen op rijden in (woon)erven, speelstraten en op wegen voor voetgangers, fietsers en ruiters.

Op het voetpad wordt de step verboden, gebruikers van e-steps moeten dezelfde regels hanteren als fietsers. Ook is het niet langer toegestaan om met twee personen op één stepje te rijden en komen er specifieke parkeerzones.

Wereldrecord bommetje springen verbroken in Gent

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 05:48

Op het wereldwijde web kom je vaak de zotste en origineelste verhalen tegen. Zo ook dat van het Zwembad Lago Gent Rozebroeken, want zij verbraken het wereldrecord bommetje springen in het zwembad!

Met 298 mensen sprongen ze tegelijkertijd - in de juiste houding - in het zwembad. En met dat impressionante aantal hebben ze een plaatsje in het Guiness World Records Book vast.

De regels voor de springers waren duidelijk: knieën samen en opgetrokken, armen rond de knieën. En dan aftellen. Klinkt simpel, maar in werkelijkheid was er bijna een uur nodig vooraleer iedereen mocht springen! Maar met de eerste sprong waren ze er al, onder keurend oog van een ‘official’ van Guiness World Records!

“We hebben hier de voorbije maanden heel veel vernieuwd, dit is de perfécte manier om dat onder de aandacht te brengen. Hoe zalig dat dit gelukt is. Op naar de volgende 10 jaar Rozebroeken!”, klinkt het bij centrummanager Thomas De Vetter aan de Vlaamse pers.

Mr. Happy Face is nu lelijkste hond ter wereld!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 09:04- Foto:

AFP

Afgelopen weekend werd naar jaarlijkse gewoonte de lelijkste hond ter wereld verkozen. De winnaar van dit jaar is niemand minder dan de Chinese naakthond Mr. Happy Face!

Met zijn witte dot haar en een tong die de hele tijd uit zijn bek hangt, werd de 17-jarige naakthond tot “lelijkste hond ter wereld” gekroond in Californië. Mr. Happy Face werd vroeger verwaarloosd en mishandeld, tot zijn nieuwe baasje hem in de coronapandemie adopteerde:

“Ik had tijdens de pandemie de wens om een baby te krijgen. Aangezien zwanger worden een mirakel van God geweest zou zijn, koos ik ervoor om een hond te adopteren", vertelde ze tijdens de wedstrijd.

"Ik zag een dier dat inderdaad oud was, nood had aan een tweede kans en het verdiende om geliefd te zijn. Ik was op slag verliefd!”.

Bekijk de hartverwarmende beelden van de lelijkste hond ter wereld hieronder:

Ontdek meer