Deze regels vallen weg vanaf 1 september

Karen Luiken-27 augustus 2021 om 08:26

Een nieuwe maand zorgt voor heel wat veranderingen. Zo vallen er een pak corona maatregelen weg en is er ook de nieuwe regel dat een psycholoog maar 11 euro kost.

Corona

Je mag terug met meer dan 8 mensen afspreken in een huis. Meer zelfs: er is geen limiet meer op het aantal mensen dat je binnenshuis mag zien.

Verder vervallen de meeste maatregelen voor de horeca. Er zal geen sluitingsuur meer zijn, je mag terug aan de toog hangen en je mag terug met zoveel mensen als je wil aan een tafel zitten. Het enige wat niet vervalt is dat je een mondmasker moet dragen als je je verplaatst.

Voor verenigingen en clubs zullen er geen maatregelen meer zijn. Zij moeten zich niet meer in een bubbel verdelen en gaan dus gewoon terug naar hoe alles was ervoor.

Voor kleinere evenementen moeten er geen maatregelen meer gevolgd worden, maar vanaf 200 mensen binnen en 400 mensen buiten, zal er wel met een Covid Safe Ticket moeten gewerkt worden. Die maatregel vervalt namelijk pas vanaf 1 oktober.

De leerlingen in het secundair zullen geen mondmaskers meer moeten dragen in de klas, maar wel nog op de speelplaats. Maar dit kan van stad tot stad verschillen, dus het kan zijn als je in een stad woont waar er weer een corona-uitbraak is dat je toch altijd een mondmasker zal moeten dragen op school.

Psycholoog

Vanaf 1 september zal je dus maar 11 euro moeten betalen per keer dat je naar de psycholoog gaat. Die terugbetaling geldt voor 20 sessies per jaar. Om zeker te zijn of jouw psycholoog ook wordt terugbetaald kan je het checken via de app: ‘een zorgverlener zoeken'.

Dior stelt samenwerking met Travis Scott uit

Karen Luiken-30 december 2021 om 10:17

Opnieuw een tegenslag voor Travis Scott. De rapper die al weken onder vuur ligt nadat er tien mensen overleden bij het door hem georganiseerde Astroworld-festival, zou eigenlijk gaan samenwerken met Dior. Maar dat plan is nu op de lange baan geschoven, zo laat het luxemerk weten in een mededeling.

Tijdens Astroworld op 5 november brak wegens grote drukte grote paniek uit. Tien mensen kwamen om, nog eens honderden bezoekers raakten gewond. Sindsdien heeft Travis Scott het zwaar te verduren; merken die met de rapper samenwerkten nemen afstand van hem en stellen releases uit. Dior doet nu hetzelfde.

Het luxemerk zou eigenlijk volgende maand samen met Travis Scott een herencollectie uitbrengen onder de naam Cactus Jack. Maar, zo klinkt het bij Dior: “Uit respect voor iedereen die geraakt is door de tragische gebeurtenissen op Astroworld, heeft Dior besloten om de lancering van de producten uit de samenwerking met Cactus Jack voor onbepaalde tijd uit te stellen."

Het zou om een gemeenschappelijke beslissing gaan waar Travis Scott ook mee heeft ingestemd.

De MIA’s en Gala van de Gouden K's verplaatst

Karen Luiken-30 december 2021 om 09:44

De Music Industry Awards (MIA’s) en het Gala van de Gouden K’s worden verplaatst. Beide evenementen zullen vanwege alle corona-perikelen plaatsvinden in april.

Omdat het uitreiken van een Gouden K alleen kan onder het luide en enthousiaste applaus van duizenden Ketnetters, wordt het Gala van de Gouden K’s uitgesteld naar zondag 3 april. Mensen die een kaartje hebben voor het spektakel mogen deze behouden. Het evenement vindt plaats in het Sportpaleis.

De liveshows van de MIA’s staan op de planning voor zaterdag 30 april in Paleis 12. Het wordt een dubbeleditie die zowel terugkijkt naar het jaar 2020 als het jaar 2021. Later wordt bekendgemaakt welke artiesten zullen optreden. Ook hier geldt dat de kaartjes van tickethouders geldig blijven.

Ontdek meer