Deze regels vallen weg vanaf 1 september

Esther Lapin-27 augustus 2021 om 08:26

Een nieuwe maand zorgt voor heel wat veranderingen. Zo vallen er een pak corona maatregelen weg en is er ook de nieuwe regel dat een psycholoog maar 11 euro kost.

Corona

Je mag terug met meer dan 8 mensen afspreken in een huis. Meer zelfs: er is geen limiet meer op het aantal mensen dat je binnenshuis mag zien.

Verder vervallen de meeste maatregelen voor de horeca. Er zal geen sluitingsuur meer zijn, je mag terug aan de toog hangen en je mag terug met zoveel mensen als je wil aan een tafel zitten. Het enige wat niet vervalt is dat je een mondmasker moet dragen als je je verplaatst.

Voor verenigingen en clubs zullen er geen maatregelen meer zijn. Zij moeten zich niet meer in een bubbel verdelen en gaan dus gewoon terug naar hoe alles was ervoor.

Voor kleinere evenementen moeten er geen maatregelen meer gevolgd worden, maar vanaf 200 mensen binnen en 400 mensen buiten, zal er wel met een Covid Safe Ticket moeten gewerkt worden. Die maatregel vervalt namelijk pas vanaf 1 oktober.

De leerlingen in het secundair zullen geen mondmaskers meer moeten dragen in de klas, maar wel nog op de speelplaats. Maar dit kan van stad tot stad verschillen, dus het kan zijn als je in een stad woont waar er weer een corona-uitbraak is dat je toch altijd een mondmasker zal moeten dragen op school.

Psycholoog

Vanaf 1 september zal je dus maar 11 euro moeten betalen per keer dat je naar de psycholoog gaat. Die terugbetaling geldt voor 20 sessies per jaar. Om zeker te zijn of jouw psycholoog ook wordt terugbetaald kan je het checken via de app: ‘een zorgverlener zoeken'.

IKEA lanceert gamingcollectie

Dieter Blarinckx-22 september 2021 om 06:56

Goed nieuws voor de gamers onder jullie, want de meubelgigant IKEA lanceert immers een heuse gamingcollectie! Samen met Republic of Gamers lanceerde IKEA een collectie die speciaal is ontworpen voor gamers en bestaat uit meer dan 30 designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires. Al deze items dragen bij aan een optimale game-ervaring! Zo heb je verstelbare bureaus, flexibele en ergonomische stoelen, speciale muizen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

“Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden”, klinkt het bij IKEA.

De ganse collectie is vanaf oktober in de winkels en webshop van IKEA!

Meerdere doden door schietpartij op universiteit in Rusland

Karen Luiken-20 september 2021 om 10:19

Een jonge schutter heeft maandag het vuur geopend op een universiteit in de Russische stad Perm. Zeker acht mensen zijn om het leven gekomen. Ook zijn er gewonden gevallen. Dat melden verschillende media.

De schutter zou een student van de universiteit zijn. Hij viel de school rond 11.30 uur (lokale tijd) binnen en schoot daar op verschillende mensen. Zeker acht slachtoffers overleefden de schietpartij niet. Meerdere studenten sprongen uit ramen van het gebouw om te kunnen ontsnappen.

De schutter, gekleed in het zwart en gewapend met een machinegeweer, heeft volgens VTM Nieuws een afscheidsbrief achtergelaten waarin hij beweert al jarenlang bezig te zijn met het plannen van de aanval. Hij zou geld hebben gespaard voor een wapen en zegt geen extremist te zijn. “Ik weet niet hoeveel ik er kan doden, maar ik zal er alles aan doen om er zoveel mogelijk mee te nemen”, zo zou het klinken in de brief.

De dader zou inmiddels zijn uitgeschakeld. Of dat betekent dat hij gedood of aangehouden is, is niet duidelijk.

Ontdek meer