Scouts en Gidsen reageert op alcoholverbod op kampen

Dieter Blarinckx-19 juni 2022 om 10:59- Foto:

Scouts en Gidsen Essen-Heikant

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat enkele Belgische gemeenten deze zomer alcohol zullen verbieden tijdens kampen van jeugdbewegingen. En dat is voor Scouts en Gidsen Vlaanderen “een brug te ver”.

“We kunnen aannemen dat er eens een pint te veel gedronken wordt of de muziek te luid staat. Maar overal waar mensen samenkomen, is het belangrijk dat rekening wordt gehouden met de omgeving”, klinkt het bij Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Wél toont de organisatie begrip “voor de bezorgdheden van de lokale gemeenschappen waar kampen neerstrijken”, maar het verbieden van alcohol is dan weer net dat stapje té ver.

Het verbod op alcohol kwam er volgens enkele gemeenten doordat ze in het verleden al meermaals de autoriteiten hebben moeten inschakelen omdat het bij de jeugdbewegingen uit de hand liep.

“Dit is zeker geen algemene trend. We moeten zeker niet dramatiseren”, klinkt het verder bij Scouts & Gidsen. Zij zullen nu zélf contact zoeken met de lokale overheden om zo in gesprek te gaan.

TikTok-sensatie Noodle is overleden

Dieter Blarinckx-04 december 2022 om 17:21

Droevig nieuws uit de online wereld want Noodle, de schattige mopshond die TikTok veroverde, is dit weekend helaas overleden. Dat maakte zijn baasje bekend op het sociale media-platform. Noodle werd 14 jaar.

Noodle was een van de populairste honden op sociale media. Op TikTok alleen al had de mopshond zo’n 4,5 miljoen volgers. Maar afgelopen vrijdag overleed het beestje helaas op natuurlijke wijze. En dat gebeurde ook in de armen van zijn baasje, Jonatan Graziano.

“Dit is ongelooflijk triest, dit is ongelooflijk moeilijk. Het is een dag waarvan ik altijd wist dat hij zou komen, maar waarvan ik nooit had gedacht dat hij zou komen. Hoewel dit heel triest is, wilde ik het jullie laten weten en wilde ik jullie aanmoedigen om Noodle te vieren terwijl we dit verdriet verwerken.”

“Noodle stierf thuis in de armen van zijn baasje. Hij heeft miljoenen mensen gelukkig gemaakt. Bedankt om van hem te houden. Bedankt om ons te omarmen”, klinkt het op TikTok.

Check de droevige aankondiging hier:

Vapes met smaakje volgend jaar verboden in Nederland

Karen Luiken-04 december 2022 om 08:07- Foto:

Photo by Chiara Summer on Unsplash

E-sigaretten met een smaakje zijn vanaf 1 oktober 2023 verboden in Nederland. Alleen de smaak tabak is dan nog toegestaan. Dat meldt de Staatscourant.

Helemaal als een verrassing komt het nieuws niet. Het verbod werd twee jaar geleden al aangekondigd, maar liep vertraging op en zal dus pas volgend jaar worden ingesteld.

Verleidelijke en exotische smaakjes als watermeloen of framboos zijn nu populair onder jongeren, maar met de nieuwe regel moet dat veranderen. Gehoopt wordt dat deze doelgroep minder snel gestimuleerd zal worden om te beginnen met roken.

Ontdek meer