Scouts en Gidsen reageert op alcoholverbod op kampen

Dieter Blarinckx-19 juni 2022 om 10:59- Foto:

Scouts en Gidsen Essen-Heikant

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat enkele Belgische gemeenten deze zomer alcohol zullen verbieden tijdens kampen van jeugdbewegingen. En dat is voor Scouts en Gidsen Vlaanderen “een brug te ver”.

“We kunnen aannemen dat er eens een pint te veel gedronken wordt of de muziek te luid staat. Maar overal waar mensen samenkomen, is het belangrijk dat rekening wordt gehouden met de omgeving”, klinkt het bij Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Wél toont de organisatie begrip “voor de bezorgdheden van de lokale gemeenschappen waar kampen neerstrijken”, maar het verbieden van alcohol is dan weer net dat stapje té ver.

Het verbod op alcohol kwam er volgens enkele gemeenten doordat ze in het verleden al meermaals de autoriteiten hebben moeten inschakelen omdat het bij de jeugdbewegingen uit de hand liep.

“Dit is zeker geen algemene trend. We moeten zeker niet dramatiseren”, klinkt het verder bij Scouts & Gidsen. Zij zullen nu zélf contact zoeken met de lokale overheden om zo in gesprek te gaan.

Zeker 60 doden na aanslag in Moskou

Karen Luiken-23 maart 2024 om 07:54

Bij een aanslag in de Crocus City Hall in Moskou zijn vrijdagavond zeker zestig doden gevallen. Meer dan honderd mensen liggen met verwondingen in het ziekenhuis. Verschillende media melden dat er inmiddels elf verdachten zijn opgepakt, onder wie vier vermoedelijke schutters.

Vrijdagavond rond 20.30 uur plaatselijke tijd openden meerdere personen in legerkleding het vuur op de bezoekers in de concertzaal in de Russische hoofdstad. Er waren explosies en er brak een grote brand uit. De islamitische terreurgroep IS heeft de aanslag kort na de verschrikkelijke daad opgeëist.

Op beelden die op het internet circuleren, zijn vier schietende mannen te zien, maar het zou kunnen dat er meer daders waren.

'De Viking' in Gent gaat opnieuw open

Chelsy Vanlerberghe-22 maart 2024 om 09:32

Vanaf 23 maart opent De Viking in Gent opnieuw haar deuren. Het populaire danscafé vlakbij de Overpoort stond al een tijdje over te nemen en nu is het eindelijk zo ver!

De Viking zal zich blijven richten op twintigers en dertigers en zal vooral commerciële muziek draaien, met af en toe thema-avonden uit 90 en 00s. Het café is open op vrijdag en zaterdag vanaf 21 uur. Doorheen de week kan het worden afgehuurd voor privéfeesten.

De Viking wordt overgenomen door een West-Vlaamse twintiger die eigenaar is van vier frituren met de naam 'All You Can Friet'. Wie hoopt op een goeie portie frieten bij een frisse pint, zal zijn pak toch elders moeten halen, want in de nieuwe Viking zullen geen frietjes te verkrijgen zijn. Spijtig!

Ontdek meer