Scouts en Gidsen reageert op alcoholverbod op kampen

Dieter Blarinckx-19 juni 2022 om 10:59- Foto:

Scouts en Gidsen Essen-Heikant

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat enkele Belgische gemeenten deze zomer alcohol zullen verbieden tijdens kampen van jeugdbewegingen. En dat is voor Scouts en Gidsen Vlaanderen “een brug te ver”.

“We kunnen aannemen dat er eens een pint te veel gedronken wordt of de muziek te luid staat. Maar overal waar mensen samenkomen, is het belangrijk dat rekening wordt gehouden met de omgeving”, klinkt het bij Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Wél toont de organisatie begrip “voor de bezorgdheden van de lokale gemeenschappen waar kampen neerstrijken”, maar het verbieden van alcohol is dan weer net dat stapje té ver.

Het verbod op alcohol kwam er volgens enkele gemeenten doordat ze in het verleden al meermaals de autoriteiten hebben moeten inschakelen omdat het bij de jeugdbewegingen uit de hand liep.

“Dit is zeker geen algemene trend. We moeten zeker niet dramatiseren”, klinkt het verder bij Scouts & Gidsen. Zij zullen nu zélf contact zoeken met de lokale overheden om zo in gesprek te gaan.

Mattel lanceert speciale David Bowie-pop

Dieter Blarinckx-30 juni 2022 om 14:20

De iconische artiest David Bowie wordt door Mattel - de producent achter Barbie - geëerd met een eigen speciale pop.

Naar aanleiding van de 50ste verjaardag van Bowie's album 'Hunky Dory', lanceert Mattel nu de Bowie-Barbie. Mattel wil zo de iconische artiest eren voor zijn bijdrage aan de muziekwereld.

De pop zal enkel verkrijgbaar zijn via MattelCreations.com en Amazon en zal zo'n 50 dollar kosten. Er zit wel een limiet op van 2 exemplaren per persoon.

David Bowie overleed in 2016 aan kanker, hij werd 69.

Deze ploegen staan in de finale van 'De Campus Cup'

Karen Luiken-30 juni 2022 om 06:09

Het is zover. Na de spannende halve finales van ‘De Campus Cup’ zijn de finalisten bekend. Vanavond neemt Toegepaste Taalkunde van de VUB het op tegen Geneeskunde van de KU Leuven.

In welke opleiding zitten dit jaar de slimste studenten? Dat moet nog blijken, maar één ding staat al vast: het wordt een primeur. Beide universiteiten hebben namelijk nog nooit een trofee gewonnen. Voor de VUB is het zelfs de eerste finaleplaats.

Geneeskunde van de KU Leuven versloeg eerder al de richting Toegepaste Taalkunde van de KU Leuven, maar kunnen ze het ook winnen van de taalkundigen uit Brussel? De finale van het vierde seizoen van ‘De Campus Cup’ is vanavond om 22.05 uur te zien op Eén.

Ontdek meer