Ook Brussels Airlines staakt volgende week

Dieter Blarinckx-17 juni 2022 om 18:37

Nadat Ryanair bekendmaakte dat ze volgende week zouden staken, blijkt nu ook dat Brussels Airlines enkele dagen het werk stil zal leggen.

De vakbonden van de piloten en het cabinepersoneel van Brussels Airlines hebben een stakingsaanzegging ingediend voor 23, 24 en 25 juni. Ze doen dat omdat de werkdruk op dit momenteel veel te hoog is.

Dat wil dus - helaas - zeggen dat iedereen die het begin van de zomervakantie ging vieren in het buitenland (en reisde met Brussels Airlines), zich dus goed zal moeten informeren.

"We hadden dit ook een dag op voorhand kunnen aankondigen, maar dat vinden we niet correct ten opzichte van de reizigers en daarom kondigen we de staking een week op voorhand aan. De passagiers zijn nu ruim op voorhand ingelicht en het bedrijf kan hen nu een andere vlucht aanbieden of hun tickets terugbetalen", klinkt het bij het ACV.

Ook Brussels Airles reageerde: "Onze eerste prioriteit is nu het omboeken, verzorgen en contacteren van onze passagiers. We bekijken hoeveel van onze crewmembers bereid zijn om te vliegen en welke vluchten we kunnen laten doorgaan. Vandaag vragen we een beetje geduld. Bel nog niet naar onze callcenters, zij hebben nog geen extra antwoorden. Wel vragen we om na te kijken of de contactgegevens bij de boeking zitten, zodat we de passagiers onmiddellijk kunnen bereiken zodra we meer info over hun vlucht hebben."

Mensen die een vlucht hebben op de stakingsdagen, zullen persoonlijk verwittigd worden.

TikTokkers bieden abortushulp aan met codewoord “kamperen”

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 18:19

Op TikTok kom je tegenwoordig de ene na de andere video tegen van mensen die andere mensen willen “helpen kamperen”. En dat “kamperen” is nu een codetaal geworden voor abortushulp.

Vorige week schrapte het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten het recht op abortus. De Staten kunnen voortaan zélf beslissen of ze abortus willen toelaten of niet. En helaas zijn er al veel staten die dat recht geschrapt hebben, tot groot ongeloof bij velen.

Op TikTok regent het nu hartverwarmende video’s van TikTokkers die abortushulp willen bieden. De video’s krijgen vaak ook de hashtag #wegodowntogether. De hashtag heeft intussen al miljoenen views.

Check hieronder enkele hartverwarmende TikToks:

Airbnb gaat feestjes permanent verbieden

Karen Luiken-29 juni 2022 om 11:35- Foto:

Photo by Andrea Davis on Unsplash

Het is niet langer toegestaan om feestjes te organiseren in locaties van Airbnb. Veel hosts die hun woning via de app verhuren stonden dat al niet toe, maar nu heeft platform zelf ook een verbod in gesteld.

Veel mensen gebruikten huurwoningen van Airbnb tijdens de coronapandemie voor het organiseren van feestjes, aangezien restaurants en discotheken lange tijd de deuren moesten sluiten. Airbnb besloot toen al een stop op feestjes te zetten, maar maakt daar nu dus een permanente beslissing van.

“In de loop van tijd werd het feestverbod veel meer dan een maatregel voor de volksgezondheid”, zegt Airbnb. “Het ontwikkelde zich tot een fundamenteel gemeenschapsbeleid om onze gastheren en hun buren te ondersteunen.”

Toen het feestverbod tijdens de coronapandemie werd ingesteld, mochten er maximaal zestien personen in een Airbnb-locatie verblijven. Dat limiet is nu opgeheven.

Ontdek meer