Ook Brussels Airlines staakt volgende week

Dieter Blarinckx-17 juni 2022 om 18:37

Nadat Ryanair bekendmaakte dat ze volgende week zouden staken, blijkt nu ook dat Brussels Airlines enkele dagen het werk stil zal leggen.

De vakbonden van de piloten en het cabinepersoneel van Brussels Airlines hebben een stakingsaanzegging ingediend voor 23, 24 en 25 juni. Ze doen dat omdat de werkdruk op dit momenteel veel te hoog is.

Dat wil dus - helaas - zeggen dat iedereen die het begin van de zomervakantie ging vieren in het buitenland (en reisde met Brussels Airlines), zich dus goed zal moeten informeren.

"We hadden dit ook een dag op voorhand kunnen aankondigen, maar dat vinden we niet correct ten opzichte van de reizigers en daarom kondigen we de staking een week op voorhand aan. De passagiers zijn nu ruim op voorhand ingelicht en het bedrijf kan hen nu een andere vlucht aanbieden of hun tickets terugbetalen", klinkt het bij het ACV.

Ook Brussels Airles reageerde: "Onze eerste prioriteit is nu het omboeken, verzorgen en contacteren van onze passagiers. We bekijken hoeveel van onze crewmembers bereid zijn om te vliegen en welke vluchten we kunnen laten doorgaan. Vandaag vragen we een beetje geduld. Bel nog niet naar onze callcenters, zij hebben nog geen extra antwoorden. Wel vragen we om na te kijken of de contactgegevens bij de boeking zitten, zodat we de passagiers onmiddellijk kunnen bereiken zodra we meer info over hun vlucht hebben."

Mensen die een vlucht hebben op de stakingsdagen, zullen persoonlijk verwittigd worden.

Roken verboden op plaatsen met jongeren vanaf 2025

Dieter Blarinckx-03 december 2022 om 12:32

Groot nieuws voor ons land, want vanaf 2025 zal het verboden zijn om te roken op plaatsen waar veel kinderen en jongeren zijn. Dat werd zopas goedgekeurd door onze federale regering.

Het anti-tabaksplan voor heel België werd eerder deze week goedgekeurd door de Belgische federale regering. De bedoeling is vooral om jongeren minder in contact te laten komen met sigaretten. Dat gaan ze nu dus volbrengen door roken en sigaretten te bannen op plaatsen waar veel jongeren en kinderen verzamelen. Die nieuwe wetgeving zal vanaf 2025 van kracht zijn.

Concreet zal de wet van kracht zijn in pretparken, dierentuinen, kinderboerderijen en speelpleinen.

"Als we een rookvrije generatie willen in ons land, dan moeten we ervoor zorgen dat kinderen en jongeren minder mensen zien roken", klinkt het bij onze federale regering.

Geen boetes meer voor tieners op De Lijn

Dieter Blarinckx-03 december 2022 om 10:18

Tieners de vaak de bus naar school of vrienden nemen, gaan dit nieuws superleuk vinden. De Lijn mag immers geen boetes voor zwartrijden meer uitschrijven aan tieners.

De jeugdrechtbank heeft afgelopen week beslist dat tieners geen boetes meer mogen krijgen voor zwartrijden op voertuigen van de De Lijn. Dat komt omdat een minderjarig meisje een boete kreeg omwille van zwartrijden, maar dit onterecht was aangezien het scansysteem van de controleur gewoon niet werkte. Nadat ze toch een boete in de bus kreeg, tekende ze beroep aan omdat ze niet akkoord was. De rechter gaf haar nu 100% gelijk.

Daarom werd er nu beslist dat De Lijn géén boetes voor zwartrijden meer mag uitschrijven aan minderjarigen. Of diezelfde regel ook voor volwassenen zal gelden, is (nog) niet geweten.

Ontdek meer