Michael Amani crasht de Red Bull Studyclub

Kevin Watjou-17 juni 2022 om 15:27

Studenten rennen in Mechelen voor het goede doel

Karen Luiken-22 juni 2022 om 15:18

Het kan dit jaar weer. Corona gooide twee jaar lang roet in het eten, maar morgen gaat dan eindelijk de derde editie van ‘Run like a teacher’ van start, een sponsorloop in het Kruidtuinpark in Mechelen. Georganiseerd door studenten en docenten van de bachelor Leraar Secundair Onderwijs van Thomas More, maar toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.

Het doel van de sponsorloop is helder: ren rondjes en laat je sponsoren voor het goede doel. Je kunt alleen of in een team van vijf sportievelingen deelnemen. De leukst verklede deelnemer wint een prijs en ook de loper met de meeste kilometers op de teller zal niet met lege handen naar huis gaan.

Terwijl jij rent, zorgen studenten van Thomas More voor een gezellig muziekje. Er zijn snacks, er is drank en er is gezelligheid. Kortom: alle ingrediënten om er een leuke middag van te maken zijn aanwezig.

Het geld dat met de sponsorloop wordt opgehaald, gaat naar VZW De Keeting, een Mechelse organisatie waar armen het woord nemen. De activiteit start om 11.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Inschrijven kan van via deze site of op de dag zelf ter plaatse aan de kassa.

Nieuw doopcharter KU Leuven gaat volgend jaar in

Dieter Blarinckx-22 juni 2022 om 07:57- Foto:

KU Leuven

Na het grote debacle rond de dood van Sanda Dia tijdens een studentendoop van de KU Leuven, komt er een nieuw doopcharter dat vanaf volgend academiejaar zal ingaan.

In het nieuwe doopcharter voor de Leuvense studentenorganisaties staat vastgelegd wat wél en niet kan tijdens doop- en welkomsrituelen. Vanaf volgend academiejaar zal er bijvoorbeeld altijd een EHBO-verantwoordelijke, hoofdverantwoordelijke en controlepersoon aanwezig moeten zijn.

Het nieuwe charter draait rond vier grote principes: verantwoordelijkheid, respect, veiligheid en verbinding. De grenzen van de schachten moeten ook altijd worden gerespecteerd. Om dit te benadrukken zal ook de hiërarchie tijdens deze doop- en welkomsrituelen verdwijnen. Kortom wil dit zeggen dat schachten baas zijn over hun eigen doop en zélf mee mogen bepalen wat ze wél en niet doen.

Verder zullen alle activiteiten eerst gemeld moeten worden via een officiële kalender van de KU Leuven. Dat wil zeggen dat het hele verloop van de doop - en zelfs welke producten er worden gebruikt - zullen moeten worden aangegeven.

Je kan het volledige doopcharter hier nalezen.

Ontdek meer