Ryanair-personeel wilt ook enkele dagen staken

Sofie Verbeeck-17 juni 2022 om 13:30- Foto:

Photo by Markus Winkler on Unsplash

Wie in juni nog op vakantie vertrekt, kan maar beter goed checken of je niet net op een stakingsdag vertrekt! Heel wat vliegtuigmaatschappijen kondigen namelijk aan dat ze gaan staken, zoals Ryanair bijvoorbeeld.

De meldingen van vliegtuigmaatschappijen die gaan staken, stromen binnen en nu dus ook Ryanair. Het personeel kondigt aan dat ze mogelijks op 24, 25, 26 en 30 juni of op 1 en 2 juli zullen staken. Exacte data hebben ze nog niet doorgegeven.

Wie een vlucht heeft geboekt op die dagen zal via Ryanair een andere vlucht kunnen boeken zodat niemand problemen heeft. De CEO van Ryanair liet alvast weten dat hij niet onder de indruk is van de stakingsdreiging. Hij zegt dat hij alles onder controle heeft en niemand hinder zou ondervinden.

'Uncharted'-franchise krijgt eigen achtbaan

Dieter Blarinckx-30 november 2022 om 16:02

Leuk nieuws voor de pretparkfans onder jullie, want de populaire franchise 'Uncharted' (bekend van de games én nu ook de film) krijgt binnenkort een geheel eigen achtbaan!

Deze nieuwe coaster, die volledig in teken zal staan van de actiefranchise, wordt momenteel gebouwd in het Spaanse pretpark PortAventura World. De voltooiing staat voorlopig gepland in de zomer van 2023. In de coaster zullen bezoekers zich in de avontuurlijke wereld van de populaire games en film wanen.

Het verhaal van de coaster zal verdergaan op het verhaal van de film, maar verdere details zijn er helaas nu nog niet bekendgemaakt. Ook de specificaties van de coaster zijn nog strikt geheim.

Dus stay tuned voor updates!

Amerikaanse Senaat stemt voor bescherming homohuwelijk

Dieter Blarinckx-30 november 2022 om 12:15

Groot nieuws van de andere kant van de oceaan, want de Amerikaanse Senaat heeft zopas een wet goedgekeurd die het homohuwelijk beschermt in heel de Verenigde Staten.

Er waren zo’n 61 stemmen vóór en 36 stemmen tegen de wet die het homohuwelijk in het hele land moet beschermen. Die wet houdt in dat iedere staat verplicht wordt om alle huwelijken te erkennen die in de staten legaal gesloten zijn, dus ook een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht. Maar de wet verplicht geen enkele Amerikaanse staat om het homohuwelijk te legaliseren.

Men vreesde al enkele maanden dat - na de hele abortuskwestie — ook het recht op het homohuwelijk teruggedraaid zou worden, maar dat voorkomt de Amerikaanse Senaat nu.

De wet gaat nu nog ter controle naar het Huis van Afgevaardigden en nadien naar president Biden, maar beide partijen zouden vrijwel meteen akkoord zijn en tekenen.

Ontdek meer