Ryanair-personeel wilt ook enkele dagen staken

Sofie Verbeeck-17 juni 2022 om 13:30- Foto:

Photo by Markus Winkler on Unsplash

Wie in juni nog op vakantie vertrekt, kan maar beter goed checken of je niet net op een stakingsdag vertrekt! Heel wat vliegtuigmaatschappijen kondigen namelijk aan dat ze gaan staken, zoals Ryanair bijvoorbeeld.

De meldingen van vliegtuigmaatschappijen die gaan staken, stromen binnen en nu dus ook Ryanair. Het personeel kondigt aan dat ze mogelijks op 24, 25, 26 en 30 juni of op 1 en 2 juli zullen staken. Exacte data hebben ze nog niet doorgegeven.

Wie een vlucht heeft geboekt op die dagen zal via Ryanair een andere vlucht kunnen boeken zodat niemand problemen heeft. De CEO van Ryanair liet alvast weten dat hij niet onder de indruk is van de stakingsdreiging. Hij zegt dat hij alles onder controle heeft en niemand hinder zou ondervinden.

TikTokkers bieden abortushulp aan met codewoord “kamperen”

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 18:19

Op TikTok kom je tegenwoordig de ene na de andere video tegen van mensen die andere mensen willen “helpen kamperen”. En dat “kamperen” is nu een codetaal geworden voor abortushulp.

Vorige week schrapte het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten het recht op abortus. De Staten kunnen voortaan zélf beslissen of ze abortus willen toelaten of niet. En helaas zijn er al veel staten die dat recht geschrapt hebben, tot groot ongeloof bij velen.

Op TikTok regent het nu hartverwarmende video’s van TikTokkers die abortushulp willen bieden. De video’s krijgen vaak ook de hashtag #wegodowntogether. De hashtag heeft intussen al miljoenen views.

Check hieronder enkele hartverwarmende TikToks:

Airbnb gaat feestjes permanent verbieden

Karen Luiken-29 juni 2022 om 11:35- Foto:

Photo by Andrea Davis on Unsplash

Het is niet langer toegestaan om feestjes te organiseren in locaties van Airbnb. Veel hosts die hun woning via de app verhuren stonden dat al niet toe, maar nu heeft platform zelf ook een verbod in gesteld.

Veel mensen gebruikten huurwoningen van Airbnb tijdens de coronapandemie voor het organiseren van feestjes, aangezien restaurants en discotheken lange tijd de deuren moesten sluiten. Airbnb besloot toen al een stop op feestjes te zetten, maar maakt daar nu dus een permanente beslissing van.

“In de loop van tijd werd het feestverbod veel meer dan een maatregel voor de volksgezondheid”, zegt Airbnb. “Het ontwikkelde zich tot een fundamenteel gemeenschapsbeleid om onze gastheren en hun buren te ondersteunen.”

Toen het feestverbod tijdens de coronapandemie werd ingesteld, mochten er maximaal zestien personen in een Airbnb-locatie verblijven. Dat limiet is nu opgeheven.

Ontdek meer