Volg nu Media & Entertainment Business aan Hogeschool VIVES

Amber Schepers-14 juni 2022 om 12:00

Droom jij ervan om je onder te dompelen in de mediawereld en hou jij ervan om mensen te entertainen? Dan hebben wij de perfecte opleiding voor jou gevonden! Hogeschool VIVES heeft er in Kortrijk een nice bacheloropleiding bij: Media & Entertainment Business.

Nog even examens en vakantie en dan komt het nieuwe schooljaar in zicht. Dat brengt voor sommigen enorm veel stress met zich mee. Weet jij ook niet wat je volgend jaar wil studeren en zit je nog steeds met de handen in het haar? Niet getreurd, want voor de echte medialovers hebben we een leuke aanrader.

Hogeschool VIVES in West-Vlaanderen biedt vanaf nu een gloednieuwe bacheloropleiding aan. Tijdens de nieuwe bachelor Media & Entertainment Business leer je toffe concepten bedenken en ontdek je hoe je podcasts, video’s of andere social media content kan maken. Daarvoor trekt de opleiding in het voormalige Radio 2 - gebouw in om er state-of-the-art studio's in te richten.

Via de nieuwe technologieën ga je op zoek naar nieuwe businessmodellen in de media- en entertainmentsector en leer je hoe je een eigen mediacampagne op poten zet. Kortom, je wordt een held in digital storytelling!

Droom je ervan om binnen enkele jaren een mediabedrijf, zoals bijvoorbeeld TAGMAG, naar een hoger level te tillen of heb je de ambitie om een eigen mediabedrijf uit de grond te stampen? Schrijf je dan nu in voor een echt avontuur! Samen met professionals uit het Vlaamse medialandschap leer jij binnenkort de kneepjes van het vak. Klik hier voor meer informatie.

Scholen blokkeren Sporza door WK-matchen

Dieter Blarinckx-26 november 2022 om 08:51- Foto:

Instagram - Nws.nws.nws.

Het WK in Qatar is volop bezig, en dat merken ze ook in de Belgische scholen. Heel wat leerlingen proberen stiekem tijdens de les op school toch naar de matchen van het WK te kijken. En dat zint de scholen natuurlijk niet.

Sommige Belgische scholen nemen daarom ook maatregelen. Ze zagen immers dat hun wifi-verbruik serieus steeg tijdens de matchen van het WK. Daarom hebben verschillende scholen nu besloten om Sporza te blokkeren op school:

"Omdat we vlak voor de examens staan, hebben we Sporza tijdelijk geblokkeerd", klinkt het bij de directeur van het Bernarduscollege in Oudenaarde.

Er zijn ook andere scholen die nog een stapje verder gaan en niet alleen Sporza blokkeren, maar ook andere kanalen van VRT waarop verslagen van de matchen worden uitgezonden.

Van het moment dat de blokkering van kracht was, zag de directie het wifi-verbruik meteen dalen. Maar of het nog iets gaat uithalen, valt nog te bekijken. Deze regeling geldt enkel voor wifi en natuurlijk niet voor de 4G- of zelfs 5G-verbindingen.

Studenten moeten studie stoppen na uit de hand gelopen studentendoop

Karen Luiken-18 november 2022 om 07:34- Foto:

KU Leuven

Verschillende studenten van de KU Leuven moeten hun studie stopzetten na een eerdere, onverantwoorde studentendoop vorig jaar. De universiteit had een tuchtprocedure tegen hen opgestart.

Dertien studenten die betrokken zijn bij de tuchtprocedure maken het nieuws zelf bekend in een persoonlijke boodschap. Die werd donderdagavond via hun raadsman verspreid. De studenten zeggen spijt te hebben en laten weten dat ze de straf van de KU Leuven accepteren.

“Tijdens het doopritueel heeft zich een gevaarlijke situatie voorgedaan voor één van onze leden”, aldus de groep volgens HLN. “We zijn ons er allemaal van bewust dat dit niet zover had mogen komen. Dat was een falen naar onze leden, onze ouders en de universiteit toe, en dat spijt ons. We begrijpen en accepteren dat de KU Leuven ons hiervoor een straf oplegt. Voor enkelen onder ons betekent die dat zij hun lopende studies niet kunnen voortzetten aan de betrokken instelling.”

De studentendoop vond vorig jaar in november plaats. Een student belandde met een levensbedreigende hoeveelheid alcohol in zijn bloed in het ziekenhuis.

Ontdek meer