Volg nu Media & Entertainment Business aan Hogeschool VIVES

Amber Schepers-14 juni 2022 om 12:00

Droom jij ervan om je onder te dompelen in de mediawereld en hou jij ervan om mensen te entertainen? Dan hebben wij de perfecte opleiding voor jou gevonden! Hogeschool VIVES heeft er in Kortrijk een nice bacheloropleiding bij: Media & Entertainment Business.

Nog even examens en vakantie en dan komt het nieuwe schooljaar in zicht. Dat brengt voor sommigen enorm veel stress met zich mee. Weet jij ook niet wat je volgend jaar wil studeren en zit je nog steeds met de handen in het haar? Niet getreurd, want voor de echte medialovers hebben we een leuke aanrader.

Hogeschool VIVES in West-Vlaanderen biedt vanaf nu een gloednieuwe bacheloropleiding aan. Tijdens de nieuwe bachelor Media & Entertainment Business leer je toffe concepten bedenken en ontdek je hoe je podcasts, video’s of andere social media content kan maken. Daarvoor trekt de opleiding in het voormalige Radio 2 - gebouw in om er state-of-the-art studio's in te richten.

Via de nieuwe technologieën ga je op zoek naar nieuwe businessmodellen in de media- en entertainmentsector en leer je hoe je een eigen mediacampagne op poten zet. Kortom, je wordt een held in digital storytelling!

Droom je ervan om binnen enkele jaren een mediabedrijf, zoals bijvoorbeeld TAGMAG, naar een hoger level te tillen of heb je de ambitie om een eigen mediabedrijf uit de grond te stampen? Schrijf je dan nu in voor een echt avontuur! Samen met professionals uit het Vlaamse medialandschap leer jij binnenkort de kneepjes van het vak. Klik hier voor meer informatie.

KdG en Meir Corner bouwen nieuwe duurzame campus in hartje Antwerpen

Simon Smetryns-01 juni 2023 om 12:04

De Karel de Grote Hogeschool (KdG) en projectontwikkelaar Meir Corner hebben de vergunning gekregen voor de herontwikkeling van de voormalige Proximus site aan de Meir in Antwerpen.

Het project combineert een nieuwe hogeschoolcampus met retail. De onderste verdiepingen zijn bestemd voor een flagship retail store van circa 10.000m², de verdiepingen daarboven voor een hogeschoolcomplex voor 6.000 studenten Management & IT van KdG. De nieuwe campus Meir wordt met een oppervlakte van ruim 29.000 m² bijna dubbel zo groot als de huidige campus op de Groenplaats.

De campus zal niet alleen ruimte bieden voor toekomstgericht onderwijs, onderzoek en ondernemerschap, maar ook een duurzame en inclusieve omgeving creëren. Ze wordt ontworpen als een open ontmoetingsplek waar leren, leven en werken samenkomen.

Tegen het najaar van 2026 verhuizen de studenten en medewerkers van campus Groenplaats naar hun nieuwe campus.

WIN: Duoticket voor de Red Bull Study Club in Gent

Joyce Vander Auwera-31 mei 2023 om 09:45- Foto:

Red Bull Content Pool

Ben je het beu om in een saaie bib te vertoeven of ben je moe gekeken op de muren van je kamer? Kom dan van dinsdag 6 juni tot en met donderdag 8 juni studeren in de Red Bull Study Club in VIERNULVIER (het vroegere 'De Vooruit') in Gent. Jawel, je leest het goed, je kan studeren in één van de bekendste concertzalen van België!

Wat staat je te wachten? Je eigen studieparadijs op een unieke locatie, waar je kan profiteren van gratis elektriciteit en WiFi, handige goodies die je zullen verbazen, een eindeloze voorraad ijskoude Red Bull (om die zware hersenen te koelen) en een serene omgeving waar zelfs een mediterende zenmeester jaloers op zou zijn.

Maar wacht, er is nog meer! Want pauzeren is net zo belangrijk als studeren. Maak je dus klaar voor coole work-outs powered by Jims, lachyoga-sessies waarbij je buikpijn krijgt van het lachen en de iconische silent disco, waar je deze editie kan raven met Jonatan Medart!

Kortom: alles wat je nodig hebt om je examens te overleven, met een flinke dosis humor erbij!

Let op! Reserveren is niet mogelijk. Het aantal plaatsen is beperkt. First come = first served. Maar, gelukkig geven wij een duoticket weg voor de 3 volle dagen zodat jij én je bestie - of lief - gegarandeerd plaats hebben.

Doe snel mee met de giveaway hieronder en wie weet studeer jij volgende week in VIERNULVIER. 🤩

Red Bull Content Pool

Ontdek meer