Volg nu Media & Entertainment Business aan Hogeschool VIVES

Amber Schepers-14 juni 2022 om 12:00

Droom jij ervan om je onder te dompelen in de mediawereld en hou jij ervan om mensen te entertainen? Dan hebben wij de perfecte opleiding voor jou gevonden! Hogeschool VIVES heeft er in Kortrijk een nice bacheloropleiding bij: Media & Entertainment Business.

Nog even examens en vakantie en dan komt het nieuwe schooljaar in zicht. Dat brengt voor sommigen enorm veel stress met zich mee. Weet jij ook niet wat je volgend jaar wil studeren en zit je nog steeds met de handen in het haar? Niet getreurd, want voor de echte medialovers hebben we een leuke aanrader.

Hogeschool VIVES in West-Vlaanderen biedt vanaf nu een gloednieuwe bacheloropleiding aan. Tijdens de nieuwe bachelor Media & Entertainment Business leer je toffe concepten bedenken en ontdek je hoe je podcasts, video’s of andere social media content kan maken. Daarvoor trekt de opleiding in het voormalige Radio 2 - gebouw in om er state-of-the-art studio's in te richten.

Via de nieuwe technologieën ga je op zoek naar nieuwe businessmodellen in de media- en entertainmentsector en leer je hoe je een eigen mediacampagne op poten zet. Kortom, je wordt een held in digital storytelling!

Droom je ervan om binnen enkele jaren een mediabedrijf, zoals bijvoorbeeld TAGMAG, naar een hoger level te tillen of heb je de ambitie om een eigen mediabedrijf uit de grond te stampen? Schrijf je dan nu in voor een echt avontuur! Samen met professionals uit het Vlaamse medialandschap leer jij binnenkort de kneepjes van het vak. Klik hier voor meer informatie.

Deze ploegen staan in de finale van 'De Campus Cup'

Karen Luiken-30 juni 2022 om 06:09

Het is zover. Na de spannende halve finales van ‘De Campus Cup’ zijn de finalisten bekend. Vanavond neemt Toegepaste Taalkunde van de VUB het op tegen Geneeskunde van de KU Leuven.

In welke opleiding zitten dit jaar de slimste studenten? Dat moet nog blijken, maar één ding staat al vast: het wordt een primeur. Beide universiteiten hebben namelijk nog nooit een trofee gewonnen. Voor de VUB is het zelfs de eerste finaleplaats.

Geneeskunde van de KU Leuven versloeg eerder al de richting Toegepaste Taalkunde van de KU Leuven, maar kunnen ze het ook winnen van de taalkundigen uit Brussel? De finale van het vierde seizoen van ‘De Campus Cup’ is vanavond om 22.05 uur te zien op Eén.

Studenten rennen in Mechelen voor het goede doel

Karen Luiken-22 juni 2022 om 15:18

Het kan dit jaar weer. Corona gooide twee jaar lang roet in het eten, maar morgen gaat dan eindelijk de derde editie van ‘Run like a teacher’ van start, een sponsorloop in het Kruidtuinpark in Mechelen. Georganiseerd door studenten en docenten van de bachelor Leraar Secundair Onderwijs van Thomas More, maar toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.

Het doel van de sponsorloop is helder: ren rondjes en laat je sponsoren voor het goede doel. Je kunt alleen of in een team van vijf sportievelingen deelnemen. De leukst verklede deelnemer wint een prijs en ook de loper met de meeste kilometers op de teller zal niet met lege handen naar huis gaan.

Terwijl jij rent, zorgen studenten van Thomas More voor een gezellig muziekje. Er zijn snacks, er is drank en er is gezelligheid. Kortom: alle ingrediënten om er een leuke middag van te maken zijn aanwezig.

Het geld dat met de sponsorloop wordt opgehaald, gaat naar VZW De Keeting, een Mechelse organisatie waar armen het woord nemen. De activiteit start om 11.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Inschrijven kan van via deze site of op de dag zelf ter plaatse aan de kassa.

Ontdek meer