Gentse Feesten voorziet meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag

Sofie Verbeeck-03 juni 2022 om 09:20- Foto:

Gentse Feesten

De organisatoren van de Gentse Feesten houden rekening met de problemen van het uitgangsleven en dus richten ze een hulp-en meldpunt op waar je als bezoeker terecht kan met allerlei vragen of problemen.

Valt er iemand je lastig? Kan je vriend niet meer op zijn benen staan? Denk je dat er iemand iets in je drankje heeft gedaan? Met al deze problemen kan je tijdens de Gentse Feesten terecht bij een hulp- en meldpunt op de Vlasmarkt.

De pleinorganisatoren lanceren samen met de stad een meldpunt voor ongewenst gedrag en overlast. In een houten chalet naast de Sint-Jacobskerk kan je terecht bij enkele mensen die je opvangen en die je helpen met je probleem. Zo proberen ze de tegenwoordig vaak voorkomende problemen van het nachtleven op te lossen.

De Gentse Feesten gaan door van vrijdag 15 juli tot en met zondag 24 juli.

Deze bizarre Titanic-theorie gaat viraal op sociale media

Dieter Blarinckx-28 november 2022 om 17:08

Het blijft een van de meest spraakmakende rampen uit onze geschiedenis: het zinken van de Titanic in april 1912. En nu gaat er online een theorie de ronde die beweert dat het helemaal niet de Titanic is die gezonken is…

Het Amerikaanse kanaal Zack D. Films plaatste een video waarin een bizarre theorie over de Titanic uit de doeken wordt gedaan. Hij beweert namelijk dat het niet de échte Titanic is die zonk in april 1912. Het scheepswrak dat nu rust op de bodem van de zee zou dan ook niet van de Titanic zijn, maar van de Olympic (het zusterschip van de Titanic).

Concreet beweert de theorie dat de rederij van zowel Titanic als Olympic de twee schepen bewust verwisselde nadat de Olympic beschadigd werd. Zo zou de ramp van de Titanic bewust in scène gezet zijn zodat White Star Line (de rederij van beide schepen) geld kon terugtrekken van de verzekeringen. De échte Titanic voer dan eigenlijk verder onder de naam Olympic, terwijl de échte Olympic nu zou rusten op de bodem van de Atlantische Oceaan.

Check zijn theorie in de video hieronder:

Driekwart van de jongeren eet soms insecten

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 17:23

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat één op de drie Vlamingen (en drie op de vier Vlaamse jongeren) ooit insecten hebben gegeten. Het is te zeggen: ze aten ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten.

Enkele studenten van Voedings- en Dieetkunde van Odyssee Hogeschool in Gent, onderzocht of Vlaamse jongeren frequent in aanraking komen met voedingsproducten op basis van insecten. Dat deden ze in het kader van de eiwit-shift. Ze willen nu jongeren warm maken om meer voedsel op basis van insecten te kopen en te consumeren:

“Veel van de deelnemers die nog nooit insecten hadden gegeten, zouden er wel voor openstaan," aldus de studenten. Het onderzoek toonde aan dat maar liefst drie op vier Vlaamse jongeren (18 tot 25) wel eens insecten durft te eten.

Misschien toch maar eens een broodje krekel overwegen? ;-)

Ontdek meer