Eindelijk: hooikoortsseizoen bijna gedaan!

Dieter Blarinckx-25 augustus 2021 om 07:58

Iedereen kent wel iemand in de familie of vriendenkring die last heeft van hooikoorts. Dan zijn de lente en zomer geen aangename seizoenen om buiten te komen, want dan is het namelijk hooikoortsseizoen. Maar we hebben goed nieuws want de natuursite Nature Today heeft bekendgemaakt dat het hooikoortsseizoen bijna voorbij is. De meeste grassen en kruiden, die zorgen voor hooikoorts, zijn uitgebloeid. Toch is er nog één bepaalde specifieke soort die je nog wat ellende kan bezorgen.

Alsemambrosia is namelijk de laatste hooikoortsplant die dit jaar in bloei komt. Deze is in staat om 1,6 miljard pollen te produceren, zot!

Deze plant zal normaal ook volledig uitgebloeid zijn tegen eind september, dus dan zijn we er helemaal van af!

Antwerpenaars ontwerpen sneakers van oceaanafval

Dieter Blarinckx-15 augustus 2021 om 07:44

De allernieuwste sneakers van O’Neill zijn volledig gemaakt van gerecycleerd oceaanafval, maar het meest bijzonder van al, ze werden gemaakt in Antwerpen! “We verwachten in twee jaar tijd vijftig ton plastic afval uit de oceanen te verwijderen”, klinkt het in hun aankondiging.

O’Neill ging een samenwerking aan met Zouri, een Portugese schoenenfabrikant, om zo duurzame sneakers te lanceren die gemaakt zouden worden uit plastic afval uit de oceanen. En als plaats voor de productie werd gekozen voor het Antwerpse bedrijf Brandsplus. Zij ontwerpen als sinds 2019 de schoenen van O’Neill Footwear voor Europa en Rusland.

De nieuwe duurzame sneakers zijn vanaf eind augustus te verkrijgen in Europa!

Greta Thunberg is kwaad: "De mode-industrie is fake en buit mensen uit"

Christophe Moons-10 augustus 2021 om 04:58

Greta Thunberg siert deze maand de cover van Vogue Scandinavia en haalt er in een interview hard uit naar de - volgens haar - hypocriete mode-industrie.

De 18-jarige Zweedse vindt dat de grote modemerken een enorme bijdrage leveren aan de klimaat- en ecologische noodsituatie. "Velen laten het lijken alsof de mode-industrie verantwoordelijkheid begint te nemen en gigantische bedragen uitgeeft aan campagnes waarbij ze beweren "duurzaam", "ethisch", "groen", "klimaatneutraal" of "eerlijk" te zijn, maar dat is bijna altijd pure greenwash (faken dat je groen of milieubewust bent, n.v.d.r.)."

Greta is duidelijk geen fashion fan en verwijt bepaalde merken zelfs slavernij. "Talloze arbeiders en gemeenschappen over de hele wereld worden uitgebuit om mensen te laten genieten van fast fashion."

Volgens de activiste loopt het helemaal verkeerd en moet er dringend worden ingegrepen. "Je kan niet massaal modieuze kleding produceren of duurzaam consumeren in onze huidige maatschappij. Het systeem moet echt veranderen", besluit ze.

Ontdek meer

Geen gerelateerde artikels gevonden...