Eindelijk: hooikoortsseizoen bijna gedaan!

Dieter Blarinckx-25 augustus 2021 om 07:58

Iedereen kent wel iemand in de familie of vriendenkring die last heeft van hooikoorts. Dan zijn de lente en zomer geen aangename seizoenen om buiten te komen, want dan is het namelijk hooikoortsseizoen. Maar we hebben goed nieuws want de natuursite Nature Today heeft bekendgemaakt dat het hooikoortsseizoen bijna voorbij is. De meeste grassen en kruiden, die zorgen voor hooikoorts, zijn uitgebloeid. Toch is er nog één bepaalde specifieke soort die je nog wat ellende kan bezorgen.

Alsemambrosia is namelijk de laatste hooikoortsplant die dit jaar in bloei komt. Deze is in staat om 1,6 miljard pollen te produceren, zot!

Deze plant zal normaal ook volledig uitgebloeid zijn tegen eind september, dus dan zijn we er helemaal van af!

KMI waarschuwt voor de "warmste week van 2022"

Dieter Blarinckx-07 augustus 2022 om 17:12

Het is warm en het wordt nóg warmer. Dat zegt David Dehenauw van het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI). Volgens hem staan we zelfs voor de “warmste week van 2022”. Ze kondigen daarom ook code oranje af tussen woensdag 10 augustus tot en met maandag 15 augustus.

"We staan sowieso voor de warmste week van 2022. De temperaturen zullen 30 graden en meer bereiken tussen woensdag en maandag. Daarna lijkt het wat koeler te worden, maar niet koud, met zo'n 25 graden”, klinkt het bij David. "Het is raadzaam om extra aandacht te hebben voor kwetsbare personen, geen vuur te maken in de natuur en dieren van voldoende beschutting en drinkwater te voorzien”, gaat hij verder.

Hij raadt verder aan om zoveel mogelijk binnen te blijven, voor jezelf en je geliefden te zorgen en te zorgen voor genoeg hydratatie.

"Gemeentes, thuiszorgdiensten, woonzorgcentra, huisartsen, kinderopvang en jeugdverenigingen die werken met kwetsbare groepen, krijgen de vraag om maatregelen te nemen tegen de warmte. De tips en aanbevelingen van Zorg en Gezondheid zijn te vinden op de site www.warmedagen.be", wist VRT nog mee te delen.

Bakken maar! Het wordt 30 graden deze week!

Dieter Blarinckx-13 juni 2022 om 07:14

De zomer komt steeds dichterbij en dat merken we ook aan het weer! Deze week halen we zelfs de kaap van 30 graden!

Deze week smeer je je best in met zonnecrème als je buitengaat, want het wordt bakken! Vanaf vandaag gaan we naar temperaturen van tussen de 20 en 25 graden. Tegen tiend deze week zouden we zelfs aan die felbegeerde 30 graden komen!

Maar wie warm weer zegt, denkt automatisch ook aan hevige onweersbuien. Volgens het KMI zouden we vanaf zaterdagavond misschien ook wel terug stevig onweer kunnen verwachten. Dus eerst maar genieten van een paar dagen felle zon en zomerse temperaturen!

Ontdek meer