Eindelijk: hooikoortsseizoen bijna gedaan!

Dieter Blarinckx-25 augustus 2021 om 07:58

Iedereen kent wel iemand in de familie of vriendenkring die last heeft van hooikoorts. Dan zijn de lente en zomer geen aangename seizoenen om buiten te komen, want dan is het namelijk hooikoortsseizoen. Maar we hebben goed nieuws want de natuursite Nature Today heeft bekendgemaakt dat het hooikoortsseizoen bijna voorbij is. De meeste grassen en kruiden, die zorgen voor hooikoorts, zijn uitgebloeid. Toch is er nog één bepaalde specifieke soort die je nog wat ellende kan bezorgen.

Alsemambrosia is namelijk de laatste hooikoortsplant die dit jaar in bloei komt. Deze is in staat om 1,6 miljard pollen te produceren, zot!

Deze plant zal normaal ook volledig uitgebloeid zijn tegen eind september, dus dan zijn we er helemaal van af!

'Outer Banks'-actrice verklapt releasedatum nieuw seizoen

Karen Luiken-25 oktober 2022 om 06:14

Na maanden wachten weten we eindelijk wanneer het derde seizoen van ‘Outer Banks’ op Netflix zal verschijnen. En dat hebben we aan niemand minder te danken dan Madelyn Cline, die Sarah Cameron speelt in de serie. Zij heeft tijdens de première van de film ‘Glass Onion A Knives Out Mystery’ per ongeluk de releasedatum verklapt.

“We zijn net klaar met het filmen van het derde seizoen”, aldus de actrice in een gesprek met een journalist. “Op 23 februari... Of 22 februari...” En dan wordt ze onderbroken door iemand die naast haar staat en haar erop wijst dat ze nog niks mag verklappen. “Oh nee!”, klinkt het vervolgens bij Madelyn. “Volgend jaar!”, probeert ze zichzelf nog te verbeteren.

Bekijk de beelden van het foutje hier:

Oprichter Patagonia geeft bedrijf weg om klimaatcrisis te bestrijden

Karen Luiken-16 september 2022 om 06:11

De oprichter van Patagonia gaat met pensioen en heeft besloten zijn bedrijf weg te geven. Niet aan zomaar iemand, maar aan een organisatie die de winst zal gebruiken om de klimaatcrisis te bestrijden.

De 83-jarige Yvon Chouinard richtte Patagonia, een merk voor buitenkleding, in 1973 op. Na bijna 50 jaar is de oprichter er klaar mee en draagt hij zijn eigendom over aan een non-profitorganisate. Alle winst die met het bedrijf behaald wordt, komt ten goede aan het beschermen van de planeet.

“Als we enige hoop hebben op een bloeiende planeet over 50 jaar, dan eist dat van ons allemaal dat we alles doen wat we kunnen met de hulpbronnen die we hebben”, zegt Yvon Chouinard. “In plaats van waarde uit de natuur te halen en deze om te zetten in rijkdom, gebruiken we de rijkdom die Patagonië creëert om de bron te beschermen. We maken van de aarde onze enige aandeelhouder. Ik ben bloedserieus over het redden van deze planeet.”

Ontdek meer