Eindelijk: hooikoortsseizoen bijna gedaan!

Dieter Blarinckx-25 augustus 2021 om 07:58

Iedereen kent wel iemand in de familie of vriendenkring die last heeft van hooikoorts. Dan zijn de lente en zomer geen aangename seizoenen om buiten te komen, want dan is het namelijk hooikoortsseizoen. Maar we hebben goed nieuws want de natuursite Nature Today heeft bekendgemaakt dat het hooikoortsseizoen bijna voorbij is. De meeste grassen en kruiden, die zorgen voor hooikoorts, zijn uitgebloeid. Toch is er nog één bepaalde specifieke soort die je nog wat ellende kan bezorgen.

Alsemambrosia is namelijk de laatste hooikoortsplant die dit jaar in bloei komt. Deze is in staat om 1,6 miljard pollen te produceren, zot!

Deze plant zal normaal ook volledig uitgebloeid zijn tegen eind september, dus dan zijn we er helemaal van af!

Emma Watson draagt trouwjurk mét broek als statement

Dieter Blarinckx-23 oktober 2021 om 07:52

De geliefde Britse actrice Emma Watson heeft zich nog eens op een publiek evenement laten zien. Afgelopen weekend vond immers de Earthshot Prize Ceremony plaats, waar Watson maar al te graag op de groene loper passeerde. Ze droeg een asymmetrische trouwjurk - die trouwens tweedehands was - met een wijde, zwarte jeansbroek eronder. En dat had een speciale betekenis.

Het hele event stond namelijk in teken van de natuur en hoe de mens de natuur en onze planeet kan helpen herstellen. Zo droeg niemand dure designerkledij, maar allemaal tweedehands of duurzame ensembles. Zo ook de twee hosts van de avond: prins William en Kate Middleton. Ook zij droegen een gerecycleerde outfit.

Emma Watson koos voor een tweedehands en duurzaam trouwkleed, met een ergonomische en duurzame jeans eronder.

Bekijk enkele beelden hieronder:

Groot deel jongeren gelooft dat het goed komt met ons milieu

Karen Luiken-11 oktober 2021 om 12:29

Grote klimaatveranderingen zijn momenteel gaande. Extreem weer komt vaker voor, de zeespiegel stijgt en de aarde warmt op. Hoewel dat zeer zorgwekkend is, gelooft zes op de tien middelbare scholieren dat het goed kan komen als we de juiste inspanningen leveren. Dat blijkt uit een onderzoek van Fost Plus, de OVAM en Djapo.

Vlaamse jongeren liggen regelmatig wakker door de klimaatverandering en het milieu. Resultaten van de studie vertellen ons dat 56 procent van de scholieren zich zorgen maakt en dat 40 procent zich angstig voelt als ze nadenken over de toekomst van onze planeet.

Toch blijft de jeugd ook positief; aan doemdenken doen we niet. Maar liefst 60 procent gelooft dat we het tij kunnen keren en het milieu kunnen redden als we hiervoor de juiste inspanningen leveren. Slechts een kleine minderheid (15 procent) gelooft dat het gedaan is met het milieu.

Milieubewust
Jongeren doen flink hun best om zelf een steentje bij te kunnen dragen aan het laten slinken van de afvalberg. Zo’n 70 procent van de scholieren gaat milieubewust om met verpakkingen. Veel mensen vinden het not done om afval achter te laten en spreken hun vrienden hierop aan als het gebeurt. Bovendien geeft ruim de helft aan een vak rond duurzaamheid, ecologie en afval op school te willen krijgen.

"Door meer te leren over deze thema's, gaan leerlingen inzien dat ze zelf impact hebben op de afvalberg en het milieu, bijvoorbeeld door zorgvuldig te sorteren en een schakel te vormen in de circulaire keten", aldus Valerie Bruyninckx van Fost Plus.

(Photo by Li-An Lim on Unsplash)