McDonald’s brengt de hemelse Wacko Guaco terug

Karen Luiken-31 mei 2022 om 15:50

Liefhebbers van guacamole, opgelet. McDonald’s brengt vanaf vandaag de Wacko Guaco terug op het menu. De burger is er dit keer in drie verschillende varianten: met kip, rund en een veggie optie.

De Wacko Guaco verdween drie jaar geleden tot groot verdriet van fans van de menukaart. Sindsdien wordt er met smart gewacht op een terugkeer en die gaat er nu dus komen. Niet met één burger, niet met twee, maar met drie verschillende opties.

Het oorspronkelijke gerecht bestaat uit een zachte kip met een krokant randje, smeuïge guacemole, cheddar, verse sla, gefrituurde ajuintjes, een Pico de Gallo-salsamix en Pico de Gallo-saus. Geen liefhebber van kip? Dan kun je dat vlees ook vervangen met rundvlees of een vegetarische opties.

De burgers worden vergezeld door gloednieuwe frietjes, die gepaard gaan met chipotle saus, Pico de Gallo-salsamix en verse tomaatjes.

Milaan wil pizza en ijs na middernacht verbieden

Chelsy Vanlerberghe-24 april 2024 om 08:58- Foto:

Alana Harris via Unsplash

De inwoners van Milaan zijn het massatoerisme in de stad beu. Daarom neemt de stadsgemeenteraad nu maatregelen. Ze hebben een wetsvoorstel ingediend dat alle afhaalmaaltijden na half één 's nachts op doordeweekse dagen en na half twee 's nachts in het weekend en op feestdagen zou verbieden. Zeg maar ciao tegen die midnight snacks!

Als het nieuwe wetsvoorstel wordt goedgekeurd, zou dat ook betekenen dat bars en restaurants hun deuren op hetzelfde tijdstip moeten sluiten. Het doel van de nieuwe regel is om de rust te doen terugkeren in de stad en het lawaai van feestgangers te verminderen.

De burgemeester, Giuseppe Sala, steunt dit idee omdat hij zegt dat veel mensen klagen over te veel lawaai. Maar niet iedereen in Milaan is het ermee eens. Sommige locals zeggen dat het verbod ingaat tegen de Italiaanse cultuur, omdat mensen vaak na het eten nog een ijsje gaan halen.

Italianen hebben nog tot mei om bezwaar te maken tegen dit plan, meldt The Independent. En dat gaan ze misschien wel doen, want het is niet de eerste keer dat ze dit soort verbod willen invoeren. In 2013 probeerden ze het ook al eens, maar dat ging toen helemaal mis. De burgemeester moest het verbod toen terugdraaien omdat er zoveel kritiek op was. Misschien mogen we binnenkort toch nog wel pizza eten na middernacht in Milaan!

GETEST: Goedkope Espresso Martini hack

Chelsy Vanlerberghe-23 april 2024 om 12:10

Als student ben je altijd op zoek naar manieren om zo goedkoop mogelijk te kunnen drinken. Het is dan ook niet verrassend dat er een Espresso Martini Hack viraal gaat op TikTok. Voor deze goedkope en simpele versie van de cocktail heb je enkel een glas bier en een koffiezet nodig. Het is de bedoeling dat je koffie en bier mengt en voila! Klinkt wansmakelijk? Onze redactie heeft het voor je uitgetest.

Een klassieke Espresso Martini maak je door 30 ml espresso, 30 ml vodka en 30 ml koffielikeur te mengen in een cocktailshaker. Wie het wat zoeter wil, kan er nog suikersiroop aan toevoegen. Voor de hack volstaan twee ingrediënten: een shot espresso en een pint. Meng die twee ingrediënten samen en je hebt een drankje dat naar Espresso Martini zou moeten smaken.

Natuurlijk moesten we deze hack ook zelf uitproberen. Smaakt het volgens ons naar Espresso Martini? Nee, dat niet. Maar is het absoluut niet te zuipen? Dat ook niet. Het smaakt gewoon naar een pintje waar iemand per ongeluk koffie in heeft gemorst. Geef ons dus maar de klassieker!

1
2
3

Ontdek meer