8 handige tips om examenstress tegen te gaan!

Amber Schepers-06 juni 2022 om 14:00- Foto:

Photo by Elisa Ventur on Unsplash

Zeg dag tegen de feestjes, want de examenperiode is helaas weer in zicht. Het is tijd om even alles opzij te zetten en je boeken in te duiken, maar vergeet ook zeker niet te ontspannen. De examenperiode brengt namelijk enorm veel stress met zich mee en dat werkt niet altijd in je voordeel. Met deze 8 handige tips & tricks overwin jij de examenstress!

Maak een planning en hou je hieraan! Met een planning studeer je namelijk veel sneller en efficiënter.

A nap a day keeps the doctor away! Goed slapen helpt om je hersenen optimaal te laten werken.

Blok niet non-stop! Na 50 minuten vallen je hersenen even in slaap, dit doen ze om te verwerken wat je geleerd hebt. Neem daarom zeker voldoende pauzes. Hoe je die kan invullen? Dat lees je hier!

Photo by Jared Rice on Unsplash

Een beetje zenuwen hebben, is oké! Ze zorgen ervoor dat je hersenen actief zijn én dat je klaar bent om te presteren.

Vermijd doemscenario's! Ga niet bij paniekerige medestudenten staan én lees niet alles wat anderen posten, want dit bezorgt je alsmaar meer stress.

Photo by David Mao on Unsplash

'Wijnen, wijnen, wijnen', laat dat motto even achterwegen. Alcohol en cafeïne zijn helaas geen goed idee tijdens de examenperiode. Wat je wel kan doen? Thee drinken!

Neem voldoende tijd en relativeer! Je eindexamen is natuurlijk belangrijk, maar er zijn nog veel andere dingen die belangrijk zijn in je leven.

Doen: de 'F.C. De Kampioenen' Fandagen in Plopsaland!

Dieter Blarinckx-27 juni 2022 om 20:50

Fan van Vlaanderens meest bekende voetbalploeg F.C. De Kampioenen? Noteer dan 8 tot en met 11 juli met stip aan in je agenda want dan vinden de 'F.C. De Kampioenen' Fandagen plaats in de Plopsaparken!

"Kampioen zijn is plezant ⚽! Tijdens de F.C. De Kampioenen Fandagen ontmoet je jouw favoriete Kampioenen in Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt én Plopsa Station Antwerp! Hou je gsm zeker bij de hand voor die ene unieke foto! Dat wordt een mooi plaatje, mijn gedacht!", klinkt het bij de aankondiging op sociale media.

Tussen 8 en 11 juli maken de pottenstampers van 'F.C. De Kampioenen' dus de Plopsaparken in Vlaanderen onveilig! Ontdek het hele programma (en de ticketverkoop) via de website van Plopsa!

Bekijk de aankondiging van Carmen en Pol hieronder:

'Daens de Musical' stopt op 1 oktober!

Dieter Blarinckx-26 juni 2022 om 08:56

Het is één van de meest geliefde en succesvolle musicals ooit in Vlaanderen, maar Studio 100 heeft bekendgemaakt dat binnenkort het doek valt over 'Daens de Musical'.

"Op 1 oktober 2022 stopt de succesmusical Daens definitief. Na een bijzonder succesvolle speelperiode in het Studio 100 Pop-Up Theater en meer dan 225.000 bezoekers komt er dit najaar een einde aan de 2.0-versie van één van de meest succesvolle Vlaamse musicals", klinkt het bij de aankondiging.

Er zijn nog een aantal tickets te koop, dus wil je deze spektakelmusical zeker niet missen. Check dan hier nog voor de laatste plaatsen!

Ontdek meer