8 handige tips om examenstress tegen te gaan!

Amber Schepers-06 juni 2022 om 14:00- Foto:

Photo by Elisa Ventur on Unsplash

Zeg dag tegen de feestjes, want de examenperiode is helaas weer in zicht. Het is tijd om even alles opzij te zetten en je boeken in te duiken, maar vergeet ook zeker niet te ontspannen. De examenperiode brengt namelijk enorm veel stress met zich mee en dat werkt niet altijd in je voordeel. Met deze 8 handige tips & tricks overwin jij de examenstress!

Maak een planning en hou je hieraan! Met een planning studeer je namelijk veel sneller en efficiënter.

A nap a day keeps the doctor away! Goed slapen helpt om je hersenen optimaal te laten werken.

Blok niet non-stop! Na 50 minuten vallen je hersenen even in slaap, dit doen ze om te verwerken wat je geleerd hebt. Neem daarom zeker voldoende pauzes. Hoe je die kan invullen? Dat lees je hier!

Photo by Jared Rice on Unsplash

Een beetje zenuwen hebben, is oké! Ze zorgen ervoor dat je hersenen actief zijn én dat je klaar bent om te presteren.

Vermijd doemscenario's! Ga niet bij paniekerige medestudenten staan én lees niet alles wat anderen posten, want dit bezorgt je alsmaar meer stress.

Photo by David Mao on Unsplash

'Wijnen, wijnen, wijnen', laat dat motto even achterwegen. Alcohol en cafeïne zijn helaas geen goed idee tijdens de examenperiode. Wat je wel kan doen? Thee drinken!

Neem voldoende tijd en relativeer! Je eindexamen is natuurlijk belangrijk, maar er zijn nog veel andere dingen die belangrijk zijn in je leven.

Komt er een vervolg op 'Mean Girls'?

Karen Luiken-03 december 2022 om 07:56

Komt er bijna twintig jaar na het verschijnen van ‘Mean Girls’ een vervolg op de iconische film? Die vraag stelden Lindsay Lohan en Amanda Seyfried elkaar tijdens een gesprek met Interview Magazine.

Amanda, die de rol van Karen speelde in de film, zou er naar eigen zeggen een moord voor doen om een ‘Mean Girls’-musical te doen op Broadway. “Want een tweede film gaat er nooit komen, toch?”

Lindsay, beter bekend als Cady, antwoordde daarop met: “Ik weet het niet. Ik hoorde iets over een filmmusical en dacht: dat kunnen we niet doen. Het moet dezelfde toon hebben.”

Helemaal zeker zijn de actrices dus niet van een eventueel vervolg. En bovendien is Tina Fey, degene die de film maakte, volgens Amanda hartstikke druk. “We maken allemaal deel uit van elkaar werelden, of we het nu leuk vinden of niet. Het is in ieder geval heel fijn om als volwassenen contact te hebben.”

Lindsay is het daarmee eens en zegt: “Ja, iedereen is nog steeds hetzelfde. Het is leuk om bepaalde herinneringen te hebben die we met niemand anders kunnen delen.”

Vierde seizoen 'Too Hot To Handle' heeft een trailer

Karen Luiken-02 december 2022 om 07:24

December is niet alleen een maand waarin de sint en kerstman met cadeautjes strooien, iij Netflix doet vrolijk mee. De streamingsdienst zet volgende week het nieuwe seizoen van ‘Too Hot To Handle’ online. Dit zijn de eerste beelden. =

In het vierde seizoen van ‘Too Hot To Handle’ denken de deelnemers dat ze meedoen aan een gloednieuwe datingshow. Maar niets is minder waar. De kandidaten worden in een tropisch paradijs geplaatst waar ze niemand mogen aanraken, kussen of enige andere vorm van intimiteit mee mogen hebben. Hoe leuk ze elkaar ook vinden.

Uit de trailer blijkt dat de show een aantal nieuwigheden krijgt. Zo kunnen deelnemers gebruikmaken van ‘free kisses’, die ze in mogen zetten tijdens een date en komen er gloednieuwe challenges.

Het eerste deel van het vierde seizoen verschijnt op 7 december op Netflix, het tweede deel volgt een week later.

Ontdek meer