Overpoort wil Covid Safe Zone: onbeperkt feesten voor studenten

Christophe Moons-24 augustus 2021 om 04:56

Vanaf 1 september worden heel wat coronamaatregelen in de horeca verder versoepeld, maar dansen op café en zonder mondmasker rondlopen, mag pas vanaf 1 oktober. In Gent heeft men echter een plan klaar om de studenten bij de start van het nieuwe schooljaar toch al meteen feestjes te laten bouwen.

Horeca Oost-Vlaanderen wil van de Overpoortstraat een Covid Safe Zone maken gedurende de hele maand september. Studenten zouden zo onbeperkt kunnen feesten op straat en in de cafés. De befaamde uitgaansbuurt zou dan behandeld worden als één grote evenementzone.

Iedereen die wil gaan feesten, hoeft enkel een Covid Safe Ticket aan te vragen. En je krijgt dat ook, als:

- je in het bezit bent van een vaccinatiecertificaat (langer dan 2 weken volledig gevaccineerd)
- je een herstelcertificaat kan voorleggen (van max. 6 maanden oud)
- je een PCR-test hebt laten afnemen, met een negatief resultaat (enkel geldig op de dag van de test tot + 2 dagen)
- je een snelle antigeentest hebt laten afnemen door officieel medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat (enkel geldig op de dag van de test tot + 1 dag)

Voorlopig gaat het enkel nog maar om een voorstel van Horeca Oost-Vlaanderen, maar met een beetje creatieve goede wil, is men er daar van overtuigd dat het plan uitvoerbaar is. Bovendien zou het studenten die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen overtuigen om zich alsnog (sneller) te laten prikken.

Foto: Michael Discenza (Unsplash)

Student Kick-Off zoekt organisatietalent!

Lola Obasuyi Van Acker-24 januari 2022 om 10:31

Al sinds 2006 wordt het festival Student Kick-Off georganiseerd door uitsluitend studenten. Op die manier is het een leerschool voor alle werklustige studenten die relevantie werkervaring willen opdoen.

Dit jaar moet iedereen opnieuw solliciteren, ook oud-organisatieleden. Op die manier krijgt iedereen de eerlijke kans om deel uit te maken van de Student Kick-Off crew.

Voor elk wat wils!
De line-up samenstellen, het opbouwen van het festivalterrein of instaan voor alles wat met drank en eten te maken heeft. In totaal zijn er 8 teams met elk zijn toffe uitdagingen.

Wil jij graag een plekje in het team? Solliciteer dan hier!

Kom mee skiën met TAGMAG in San Sicario!

Samuel Wornoo-08 november 2021 om 13:50

De krokusvakantie komt er snel aan en dan is het natuurlijk tijd om te skiën of snowboarden! Van 22 februari tot 6 maart 2022 organiseert The Graduates by Route Du Soleil in samenwerking met TAGMAG dé perfecte skivakantie voor Belgische jongeren die er voor een betaalbaar prijsje even tussenuit willen.

Het Olympic Center Hotel in San Sicario (Italië) werd speciaal voor de Graduates volledig afgehuurd. De appartementen, die aan 4-8 personen onderdak bieden, zijn volledig uitgerust met een eigen balkon en badkamer. Vlakbij het complex wordt een privé après-ski terras gebouwd waar na het skiën perfect verbroederd en gefeest kan worden!

Het Graduates-team zal er voor zorgen dat er ook naast de piste één en ander te beleven valt en voorziet een paar spectaculaire activiteiten die volledig gratis zijn voor iedereen. Uiteraard zijn die niet verplicht en kan er meegedaan worden wanneer men wilt. Zo kan je de lucht in gekatapulteerd worden door de big air bag, gaan skiën in je beste kerstmankostuum tijdens de santa ski, snelheidsrecords breken met de snowscooter, en zorgen dat je je de dag niet meer herinnert tijdens de après-ski. Meer dan genoeg te doen dus!

Wie kan zich inschrijven?
Iedereen tussen de 16-18 jaar die goesting heeft in een fantastisch leuke vakantie. Voor meer informatie kan je terecht op de website van The Graduates, of als je je meteen wilt inschrijven kan dat hier (vergeet TAGMAG niet te vermelden bij je inschrijving).

We zien je graag op je skilatten in Italië!

Ontdek meer