Overpoort wil Covid Safe Zone: onbeperkt feesten voor studenten

Christophe Moons-24 augustus 2021 om 04:56

Vanaf 1 september worden heel wat coronamaatregelen in de horeca verder versoepeld, maar dansen op café en zonder mondmasker rondlopen, mag pas vanaf 1 oktober. In Gent heeft men echter een plan klaar om de studenten bij de start van het nieuwe schooljaar toch al meteen feestjes te laten bouwen.

Horeca Oost-Vlaanderen wil van de Overpoortstraat een Covid Safe Zone maken gedurende de hele maand september. Studenten zouden zo onbeperkt kunnen feesten op straat en in de cafés. De befaamde uitgaansbuurt zou dan behandeld worden als één grote evenementzone.

Iedereen die wil gaan feesten, hoeft enkel een Covid Safe Ticket aan te vragen. En je krijgt dat ook, als:

- je in het bezit bent van een vaccinatiecertificaat (langer dan 2 weken volledig gevaccineerd)
- je een herstelcertificaat kan voorleggen (van max. 6 maanden oud)
- je een PCR-test hebt laten afnemen, met een negatief resultaat (enkel geldig op de dag van de test tot + 2 dagen)
- je een snelle antigeentest hebt laten afnemen door officieel medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat (enkel geldig op de dag van de test tot + 1 dag)

Voorlopig gaat het enkel nog maar om een voorstel van Horeca Oost-Vlaanderen, maar met een beetje creatieve goede wil, is men er daar van overtuigd dat het plan uitvoerbaar is. Bovendien zou het studenten die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen overtuigen om zich alsnog (sneller) te laten prikken.

Foto: Michael Discenza (Unsplash)

Student Kick-Off maakt groot deel line-up bekend

Karen Luiken-17 augustus 2022 om 17:08

Student Kick-Off pakt dit jaar uit met een line-up waar je u tegen zegt. Op het festival, dat op 28 september plaatsvindt op het Sint-Pietersplein in Gent, komen onder meer CAMILLE en Flemming langs voor een muzikale noot.

De line-up van Student Kick-Off is de duurste ooit. Naast CAMILLE en Flemming komen ook Gestapo Knallmuzik, Kurkdroog, de Bromeo’s, Vunzige Deuntjes Soundsystem, Arthur Lewis, Green Onions én de twee winnaars van de Student Rock Rally, Lani en Blind Drift, langs.

Maar dat was het nog steeds niet, want de line-up is nog niet helemaal compleet. Voor het einde van deze maand wordt de headliner bekendgemaakt. “Dit is veruit de duurste headliner die Student Kick-Off ooit geboekt heeft,
wat het ook direct de duurste line-up van Student Kick-Off ooit maakt”, zegt Ruben Maesfranckx, Team Lead PR Student Kick-Off.

Oudste dochter van Brad Pitt en Angelina Jolie gaat studeren

Sofie Verbeeck-01 augustus 2022 om 11:10

De 17-jarige dochter van Angelina Jolie en Brad Pitt, Zahara Marley, gaat studeren aan het Spelman College in Atlanta. Dat laat haar trotse mama Angelina Jolie weten via Instagram.

Komende herfst zal Zahara starten aan het Spelman College in Atlanta, Georgia. Ze kiest daarmee voor een universiteit die behoort tot de groep van historische zwarte hogescholen en universiteiten. Die zijn vooral bedoelt voor de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap.

In 2005 adopteerde Angelina Jolie en haar toenmalige echtgenoot Brad Pitt Zahara in Ethiopië. Van hun 5 kinderen is zij de oudste dochter. Haar oudere broer studeert al twee jaar Biochemie maar nu is het aan Zahara om het studentenleven te ontdekken. Haar mama is alvast enorm trots op haar, dat laat ze via een bericht weten via Instagram.

Ontdek meer