OnlyFans-creators verhuizen naar Fansly

Karen Luiken-23 augustus 2021 om 15:42

Vorige week kondigde OnlyFans een verbod aan voor seksueel expliciete content vanaf 1 oktober. Dit was een ramp voor vele sekswerkers waarvan OnlyFans hun job is. Dit zorgde ervoor dat velen van hen naar Fansly, een soortgelijke site, zijn overgestapt.

OnlyFans heeft beslist om geen seksueel expliciete content meer toe te laten vanaf 1 oktober. Dat hebben ze gedaan om meer investeerders aan te trekken. Ze hadden echter nooit verwacht dat zo veel van hun creators naar een ander platform zouden overstappen.

Het andere platform in kwestie is Fansly. Een site met dezelfde concept als OnlyFans: gebruikers kunnen er content uploaden die hun fans tegen betaling, via een abonnement of per post apart, kunnen bekijken. Vanaf OnlyFans het nieuws had aangekondigd stroomden de nieuwe gebruikers toe. Op een bepaald moment kwamen er 4.000 nieuwe gebruikers per uur en dat konden hun servers niet aan.

Fansly had dan ook de boodschap begrepen en heeft onmiddellijk features aangepast aan hun site. Zo breidde het zijn support team uit en zorgde het voor snellere videoprocessing. Toch betreuren ze dat dit OnlyFans is overkomen: “We willen groeien omdat onze site meer features heeft, veiliger is en betere support heeft. Niet omdat gebruikers gedwongen worden om ons platform te gebruiken.”

Single? Nee, 'boy sober'

Chelsy Vanlerberghe-11 maart 2024 om 12:52

Vergeet Tournée Minerale en Dry January: hello 'boy sober'. Singles willen afkicken van daten. Ze nemen een jaar lang een break van jongens.

Hook-ups, fuckbuddies, situationships, prela's en scharrels: TikTok is voor velen het go-to platform om het over je datingleven te hebben. Sommige singles hebben besloten het over een andere boeg te gooien en nemen voor een tijdje afscheid van het daten. Ze gaan 'boy sober'.

Comedian Hope Woodard, heeft de term bedacht en stelde ook een lijst met regels op: geen dating-apps, geen dates, geen exen en geen hook-ups. "Celibatair klinkt niet cool," zei ze op TikTok over haar besluit geen romantische avonturen meer te beleven. "Ik zei altijd dat ik vrijgezel was, maar ik had eigenlijk altijd wel een soort situationship. Eigenlijk ben je niet écht single als iemand constant in je hoofd zit."

Heel wat singles scharen zich achter het idee, terwijl anderen bang zijn dat ze de uitdaging niet aankunnen. "Ik noteer het, maar ik beloof niks," reageerde iemand.

Jongeren hebben meer seks dan vorig jaar

Chelsy Vanlerberghe-05 maart 2024 om 09:16

Uit een onderzoek van datingsite eHarmony blijkt dat jongeren 36% meer seks hebben dan een jaar geleden.

Volgens het onderzoek heeft 20% van de respondenten dagelijks seks, meer dan welke andere generatie ook.

Dat komt als een verrassing, want een jaar geleden werd er gesproken over een ‘sex recession’: Gen Z zou amper of geen seks hebben. Gelukkig blijkt die recessie nu voorbij.

Dat komt volgens research omdat jongeren zich zelfverzekerder voelen en prioriteit geven aan mentaal welzijn. Uit het onderzoek blijkt ook dat respondenten aangeven een beter seksleven te hebben sinds ze in therapie gaan.

Als je zelf ontevreden bent over je seksleven, kan het dus handig zijn een psycholoog op speed dial te hebben.