Nieuw: bh die meegroeit van A-cup naar C-cup

Sofie Verbeeck-16 mei 2022 om 12:30- Foto:

Foto van Arkai

Voor een schoolproject hebben 6 studenten handelswetenschappen van de Universiteit Hasselt een bh ontworpen die meegroeit van een A-cup naar een C-cup. Het project, genaamd Arkai, is bedoel om duurzamere bh's te ontwerpen zodat jonge meisjes langer hun bh's kunnen houden.

Foto van Arkai

De Perfect Fit® is een bh die gemaakt is van gerecycleerd polyester, een stof die gemaakt wordt van gerecycleerde petflessen. De stof is stevig, maar ook rekbaar. Hij heeft een halve beugel waardoor de bh past voor zowel een A-cup, B-cup en C-cup met nog steeds even goede ondersteuning.

Het project van de Hasseltse studenten Laura, Sabrine, Shalina, Wout, Kaan en Berdien ligt binnen enkele maanden in drie filialen van JBC. In de toekomst willen ze ook de Perfect Fit® 2.0 uitbrengen, een bh voor zwangere vrouwen of vrouwen wiens gewicht erg schommelt. Daarvoor zouden ze een verstelbare beugel voorzien.

De bh kost net geen €50, maar volgens de studenten is het op langere termijn veel goedkoper dan een gewone bh. Wie wil kan via de website de bh alvast reserveren!

Foto van Arkai

TikTokkers bieden abortushulp aan met codewoord “kamperen”

Dieter Blarinckx-29 juni 2022 om 18:19

Op TikTok kom je tegenwoordig de ene na de andere video tegen van mensen die andere mensen willen “helpen kamperen”. En dat “kamperen” is nu een codetaal geworden voor abortushulp.

Vorige week schrapte het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten het recht op abortus. De Staten kunnen voortaan zélf beslissen of ze abortus willen toelaten of niet. En helaas zijn er al veel staten die dat recht geschrapt hebben, tot groot ongeloof bij velen.

Op TikTok regent het nu hartverwarmende video’s van TikTokkers die abortushulp willen bieden. De video’s krijgen vaak ook de hashtag #wegodowntogether. De hashtag heeft intussen al miljoenen views.

Check hieronder enkele hartverwarmende TikToks:

Airbnb gaat feestjes permanent verbieden

Karen Luiken-29 juni 2022 om 11:35- Foto:

Photo by Andrea Davis on Unsplash

Het is niet langer toegestaan om feestjes te organiseren in locaties van Airbnb. Veel hosts die hun woning via de app verhuren stonden dat al niet toe, maar nu heeft platform zelf ook een verbod in gesteld.

Veel mensen gebruikten huurwoningen van Airbnb tijdens de coronapandemie voor het organiseren van feestjes, aangezien restaurants en discotheken lange tijd de deuren moesten sluiten. Airbnb besloot toen al een stop op feestjes te zetten, maar maakt daar nu dus een permanente beslissing van.

“In de loop van tijd werd het feestverbod veel meer dan een maatregel voor de volksgezondheid”, zegt Airbnb. “Het ontwikkelde zich tot een fundamenteel gemeenschapsbeleid om onze gastheren en hun buren te ondersteunen.”

Toen het feestverbod tijdens de coronapandemie werd ingesteld, mochten er maximaal zestien personen in een Airbnb-locatie verblijven. Dat limiet is nu opgeheven.

Ontdek meer