YUM: de Dirty Shirley wordt het drankje van de zomer!

Dieter Blarinckx-16 mei 2022 om 06:12

Move over Aperol Spritz, hello Dirty Shirley! Op sociale media is er immers een nieuwe drankje opgedoken dat misschien wel eens hét nieuwe zomerdrankje kan worden! Hier is de Dirty Shirley!

Zelfs door het prestigieuze Amerikaanse dagblad The New York Times, zou de Dirty Shirley wel eens énorm populair kunnen worden deze zomer. Maar wat is het nu exact? Wel, de cocktail is gebaseerd op de Shirley Temple, een heerlijke cocktail op basis van gemberbier, grenadine en fruitsap. Maar een Dirty Shirley voegt er een scheut wodka aan toe! Daarnaast wordt ‘ie afgewerkt met een knalrode kers.

Hier volgt een basic recept:

1. Neem 30 ml grenadinesiroop, 200 ml ginger ale en het sap van een halve limoen.

2. Vul een longdrinkglas met de ingrediënten, vul aan met flink wat ijs en meng alles door elkaar.

3. Voeg een scheut wodka toe aan het geheel en werk af met de rode kers.

Schol!

Driekwart van de jongeren eet soms insecten

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 17:23

Ja je leest de titel van dit artikel wel degelijk goed. Recent onderzoek heeft namelijk aangetoond dat één op de drie Vlamingen (en drie op de vier Vlaamse jongeren) ooit insecten hebben gegeten. Het is te zeggen: ze aten ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten.

Enkele studenten van Voedings- en Dieetkunde van Odyssee Hogeschool in Gent, onderzocht of Vlaamse jongeren frequent in aanraking komen met voedingsproducten op basis van insecten. Dat deden ze in het kader van de eiwit-shift. Ze willen nu jongeren warm maken om meer voedsel op basis van insecten te kopen en te consumeren:

“Veel van de deelnemers die nog nooit insecten hadden gegeten, zouden er wel voor openstaan," aldus de studenten. Het onderzoek toonde aan dat maar liefst drie op vier Vlaamse jongeren (18 tot 25) wel eens insecten durft te eten.

Misschien toch maar eens een broodje krekel overwegen? ;-)

YUM: Lidl komt met karamel-zeezout roomlikeur

Dieter Blarinckx-27 november 2022 om 10:03

De gezellige feestdagen staan weer voor de deur en wie feesten zegt, denkt waarschijnlijk ook al snel aan een lekker drankje. En daar heeft supermarktketen Lidl nu misschien iets overheerlijks voor: karamel-zeezout roomlikeur.

Deze nieuwe romige likeur van Lidl is heerlijk over een vanille-ijsje, in je kopje koffie, of gewoon zo on the rocks. Vergelijk het met Baileys, maar dan veel cheaper én met de smaak van karamel-zeezout.

Nu de feestdagen er weer aankomen, lanceert Lidl terug het Deluxe-assortiment. Dat is op een budgetvriendelijke manier toch wat meer luxe-artikelen in huis halen, en ook deze roomlikeur maakt deel uit van dat assortiment.

De karamel-zeezout roomlikeur is deze week in de aanbieding voor amper €5,99.

Ontdek meer